• Välkommen på
  • visning
  • 23 Sep

Södermalm Möregatan 10 2rok 46 Kvm


SOLIG BALKONG OCH PARKUTSIKT


3.595.000 kr

Suverän funkislägenhet med solig sydväst balkong med utsikt mot Rosenlundsparken. Hörnlägenhet som är belägen med ett högt och fritt läge. Här bor du med ett centralt men samtidigt ostört läge på Södermalm. Detta är funktionalism när det är som bäst med stora fönsterpartier, strama linjer och välutnyttjade kvadratmetrar. Detta är ett perfekt alternativ för både den kräsne singeln och paret. Ett fint ljus ges av fönster i två väderstreck. Från både vardagsrummet och sovrummet kan du blicka ut mot trevliga Rosenlundsparken. Här bor du med ett attraktivt och centralt läge mellan Medborgarplatsen och Skanstull. Nära till både tunnelbana, bussar och pendeltåg. Närbelägna Götgatan erbjuder ett härligt utbud av restauranger, caféer och shopping. Även nära till Skrapan och Ringens shoppinggallerior.

Visas Söndag 23 Sep 12:30 - 13:15 Måndag 24 Sep 17:30 - 18:00

  • DSC 0215

Beskrivning

Suverän funkislägenhet med solig sydväst balkong med utsikt mot Rosenlundsparken. Hörnlägenhet som är belägen med ett högt och fritt läge. Här bor du med ett centralt men samtidigt ostört läge på Södermalm. Detta är funktionalism när det är som bäst med stora fönsterpartier, strama linjer och välutnyttjade kvadratmetrar. Lägenheten erbjuder en mycket trevlig planlösning med öppet mellan vardagsrum och kök. Därtill ett utmärkt sovrum. Detta är ett perfekt alternativ för både den kräsne singeln och paret. Ett fint ljus ges av fönster i två väderstreck. Från både vardagsrummet och sovrummet kan du blicka ut mot trevliga Rosenlundsparken. I vardagsrummet finner du fin fiskbensparkett.

Här bor du med ett attraktivt och centralt läge på Söder mellan Medborgarplatsen och Skanstull. Nära till både tunnelbana, bussar och pendeltåg. Närbelägna Götgatan erbjuder ett härligt utbud av restauranger, caféer och shopping. Förutom Skrapan och Ringens shoppinggallerior hittar du här trevliga specialbutiker såsom Göta fisk och Gunnarsons konditori. Den levande Götgatan har ett myllrande folkliv med aktiviteter för stora och små under årets alla månader. Precis utanför porten finner du populära Rosenlundsparken som kommer väl till pass soliga sommardagar.

HALL | Entré sker till hall med goda avhängningsmöjligheter. I hallens inre del finner du en rymlig klädkammare.

VARDAGSRUM | Fantastiskt vardagsrum som är ett hörnrum med stora fönster i två väderstreck. Här ryms med fördel både soffgrupp och matbord. Fint burspråk. Vardagsrummet ligger med öppen planlösning mot köket. Via härliga dubbeldörrar når du lägenhetens balkong.

BALKONG | Inbjudande balkong belägen med ett soligt sydvästläge. Från balkongen kan du överblicka Rosenlundsparken.

KÖK | Trevligt kök med luckor i björkfanér. Ovan goda arbetsytor finner du vitt kakel. Den maskinella utrustningen inkluderar ugn med plattor, halvkyl och halvfrys, diskmaskin, micro samt fläkt. Fint ljus från stort fönster ovan arbetsytorna.

SOVRUM | Behagligt sovrum med stort fönster mot Rosenlundsparken. Garderobsvägg finns och ingår i köpet.

BADRUM | Väldisponerat och mycket fräscht badrum med ordentlig duschplats bakom duschväggar i glas. Helkaklat i vitt med klinkergolv med golvvärme. WC, handfat och handdukstork.

Fakta

Adress:
Möregatan 10
118 27 Stockholm
Område:
Södermalm
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
46 Kvm
Pris:
3.595.000 kr
Avgift:
2.598 kr inkl. värme och VA
Våning
4 av 6
Byggnadsår:
1936
Lägenhetsnr:
23
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
3.18981 %
Andelstal, avgift:
3.33522 %
Pantsatt:
Nej
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
183 kWh/Kvm och år
Förening:
Pennan 24
Org.nr:
716418-0536
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
165 kr/mån
Försäkring:
170 kr/mån
Summa:
335 kr/mån

Föreningen

Föreningen bildades 1983. Föreningen äger marken. I föreningen finns 38 lägenheter, varav 37 upplåts med bostadsrätt och en med hyresrätt. Två lokaler upplåts med hyresrätt.

VA-stammar byttes 2010 och elstigar 2003. Fasaden och taket renoverades 2012, Fönsterrenovering gjordes 2008.

Gemensamma utrymmen är tvättstuga, cykelförråd och en gemensam takterrass/vädringsbalkong.

Kabel-tv från ComHem. För kostnader se www.comhem.se.

Bredband via fiber. En obligatorisk avgift på 162 kr per månad tillkommer ovanpå avgiften.

För mer information se föreningens hemsida: http://pennan24.bostadsratterna.se

Övrigt

Till lägenheten hör både ett källarförråd och vindsförråd.

Ansvarig mäklare

Jonas Ahnegård

Jonas Ahnegård

Fastighetsmäklare/Civilekonom DHS
Mobiltelefon: 070-840 00 24

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.