• Ring för
  • visning

Södermalm Bjurholmsplan 19, 3 tr 2rok 41 Kvm


Söderpärla i bästa kvarter


3.475.000 kr

Härlig ljus drömtvåa för singel eller paret med bästa läge i närheten av Nytorget. Vacker 30-talscharm och fint renoverad, detta boende har allt.

  • bjurholmsplan19024web

Beskrivning

Välkommen till detta härliga boende i fastighet från 1930 med mycket karaktär. Här möts du av många tidstypiska och vackra detaljer som är bevarade. Detta ger en underbar känsla och atmosfär. Detta är ett boende som inbjuder till mingel och festligheter. Samtliga fönster vetter mot grön lummig innergård.

Hallen öppnar upp mot samtliga rum. Här finns mycket god plats för avhängning samt hallmöbel. Längs med ena väggen finns en garderobsvägg som rymmer det mesta.

Trivsamt kök som erbjuder gott om förvaring och avställningsytor. Öppen planlösning mot vardagsrum med matplats för minst 4 personer. Spotlights ovan arbetsbänk i carraramarmor. Maskinellt finns här häll/ugn, fläkt, micro, diskmaskin och kyl/frys. I anslutning till köket finns ett stor klädkammare där man får plats med allt som man behöver.
Vardagsrummet är lättmöblerat och har stort ljusinsläpp genom vackert fönster.

Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och sovrumsmöbel.

Renoverat badrum med vitt kakel och grått klinker på golv. Här finns wc, handfat med förvaring under, handukstork samt duschhörna med glasväggar. Extra förvaring i vägghängt badrumsskåp.

Fastigheten ligger vid den fina lilla parken Bjurholmsplan. Både Bjurholmsplan och Bjurholmsgatan har fått sitt namn från Anders Bjurholm, som var ölbryggare, och den som introducerade både öletiketten och de bruna 33-centilitersflaskorna, knoppflaskan, i Sverige. Han drev även bryggeriet Bjurholms Bryggeri.

Ett stenkast bort ligger de populära Sofo-kvarteren kring Nytorget, här vimlar det av mysiga caféer och populära restauranger. På kort promenad finns även Åhléns och Ringens centrum, innehållande populära foodcourten "Teatern". Här finns både en vårdcentral och en mängd butiker som H&M och Lindex, Ica, Systembolaget och Apoteket. Närhet till flera busshållplatser. Den levande Götgatan har ett myllrande folkliv, som den senaste tiden fått ännu mer utrymme genom att ett körfält för bilar i varje riktning tagit bort.

Fakta

Adress:
Bjurholmsplan 19, 3 tr
116 63 Stockholm
Område:
Södermalm
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
41 Kvm
Pris:
3.475.000 kr
Avgift:
2.415 kr inkl. Värme, Vatten, Bredband
Våning
3
Byggnadsår:
1930
Lägenhetsnr:
14
Tv- internetutbud:
Com hem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
4.09 %
Pantsatt:
Ja
Energiprestanda:
164 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Harven 57
Org.nr:
716418-1005
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
360 kr/mån
Försäkring:
179 kr/mån
Summa:
539 kr/mån

Föreningen

Brf Harven 57 är en äkta och stabil förening som bildades 1983 är en del av kvarteret Harven på Södermalm i Stockholm, och består av en fastighet med 24 lägenheter, varav två hyresrätter. Föreningen har två hyreslokaler för uthyrning. Huset byggdes 1930 och är fem våningar högt. Hiss finns.

Föreningen tillåter inte juridisk person. Marken ägs av föreningen. Överlåtelseavgift betalas av säljaren och pantsättningsavgift av köparen.

Till lägenheten hör ett vindsförråd. Bra tvättstuga i källaren som är utrustad med två maskiner, ett nytt torkskåp och en tumlare samt mangel. I fastigheten finns cyckelrum och ett styrelserum. Föreningen har en fin och trevlig innergård med utemöbler, pergola, planteringar och grill.

Fastigheten stambyttes 1997 (köks- och badsrumsstammar). Elstigarna byttes år 2000.

2012–2015 skedde dessa renoveringar: Samtliga lås till gemensamma utrymmen har bytts ut för att skydda mot inbrott. Tvättstugan har målats om, fått ny maskin och ny mangel.Pergolan på innergården målades, gården fick belysning, nya planteringar och ordentligt med gröna växter. Innergårdens stuprör dränerades, stuprören på framsidan byttes ut. Samtliga fönster i huset har renoverats. En godkänd ventilationsmätning (OVK) har genomförts. Stamspolning har genomförts 2015. Föreningen kommer att se över underhållsplanen nu under hösten, men inga större renoveringar eller förändringar är planerade.

Närmaste tunnelbanestation är Skanstull på kort promenad(Grön linje). Busslinje 3 och 4 och även ett flertal lokala bussar finns i närområdet.

Ansvarig mäklare

Theresa Geijstedt

Theresa Geijstedt

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-261 01 88

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.