• Aktuellt bud
  • 4.750.000:-

Kungsholmen Kronobergsgatan 5 2rok 53 Kvm


Smakfullt och lyxigt sekelskifte


4.195.000 kr

MITT I FÖNSTERRENOVERINGEN men lägenheten är fantastisk ändå! Välkommen till ett helt kompromisslöst boende med den oslagbara mixen av en fantastisk lägenhet med fina detaljer, centralt och ostört läge mot den lummiga Kronobergsparken samt direkt närhet till Fridhemsplan och Kungsholmstorg för kommunikation och shopping. Det är en mycket smakfullt renoverad lägenhet med över 3m i takhöjd, stora magnifika fönsterpartier och ett vackert ljusinsläpp som skapar luftiga ljusa ytor med härlig rymd. Bostaden har detaljer som spegeldörrar dörrar och fönsternischer, glasöverstycken ovanför dörrarna samt vackra plankgolv. Lägenheten ligger i en välskött fastighet och en förening med god ekonomi och låg belåning. För den som vill bo i innerstan med alla dess bekvämligheter men samtidigt önskar uppleva natur, grönska och vatten är denna drömtvåa med bästa läge helt perfekt.

  • DSC 4896

Beskrivning

Underbar och lyxig sekelskiftes tvåa med Kungsholmens bästa läge. Optimal planlösning med insynsskyddat och fritt läge. Lägenheten har genomgående vackra vit-såpade plankgolv och väggar i vitt eller grått.
-Välkomna till en bostad att bli förälskade i!

HALL - Trevlig hall som löper så man når lägenhetens samtliga rum. Hallen erbjuder generöst med plats att hänga av sig ytterkläder. Även gott om plats garderob eller byrå för extra förvaring.

KÖK - Lyxigt och tidlöst kök i grått med bänkskivor och stänkskydd  i carraramarmor och rostfri underlimmad ho. Dubbla rader av köksskåp ger gott om förvaring. Maskinparken består av induktionshäll, varmluftsugn, köksfläkt, integrerad diskmaskin och en kyl/frys. Spotligts ovan arbetsbänk för god arbetsbelysning samt gott om plats för större matbord.

VARDAGSRUM - Fantastiskt rum som har två stora fönster som i kombination med den höga takhöjden ger en härlig rymd och ett fint ljusinsläpp. Rummet är stort med gott om plats för soffgrupp och tv-möbel, här finns även plats för matsalsmöbel, skrivbord eller bokhyllor för den som önskar. Ingång till en inbyggd klädkammare.

SOVRUM - Rofullt sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord. En garderobvägg löper längst hela kortsidan, vilket ger mycket god förvaring.

BADRUM - Mycket smakfullt och stambytt badrum med många snygga detaljer och smarta finesser. Stilrent svart-vitt klinkergolv och vit kaklade väggar. Duschhörna med takdusch och fin glasvägg. Handfat med praktisk kommod, handdukstork och WC. Spegel ovanför handfatet och snygga lampor samt spotlights i tak.

BALKONG - Trevliga balkonger på varje havplan som man kan nyttja -nästan som sin egen. Här finns det plats för bord och två stolar samt blommor. Balkongerna är belägna mot den lugna innergården.

På innergården har föreningen uteplats med bord och stolar.
Till lägenheten hör ett källarföråd

OMRÅDE/KOMMUNIKATION - På Fridhemsplan bor man med närhet till allt med ett gäng av välsorterade mataffärer (Coop Daglivs, Ica, Willys, Lidl), butiker, mysiga restauranger och populära barer samt stort utbud av gym. Fridhemsplan har mycket bra kommunikationer: gröna och blå tunnelbanelinjerna som tar dig till centralen på 5 minuter och inte mindre än tre blå stadsbussar utöver alla tänkbara områdesbussar som tar dig bekvämt över hela stan.

Du har den fantastiska Kronobergsparken rakt utanför dörren med en vacker grönska och ypperliga solningsmöjligheter men också utegym, basketplan, hundrastplats samt stor lekpark . Du har underbara promenadstråk längs vattnet bekvämt tillgängligt i alla väderstreck; Norr Mälarstrand med Rålambshovsparken och Riddarfjärden med ett rikt utbud av ikoniska restauranger och caféer som Petit France, Trattorian, Orangeriet och Mälarpaviljongen finner du efter någon minuts promenad söderut, lika nära norrut har du Kungsholms strand med Barnhusviken och Karlbergskanalen med fina promenad- och joggingstråk. Den populära destinationen Hornsbergs Strand är bara en kort cykeltur bort.


  

Fakta

Adress:
Kronobergsgatan 5
112 38 Stockholm
Område:
Kungsholmen
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
53 Kvm
Pris:
4.195.000 kr
Avgift:
2.616 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV(bas), Bredband 1000 Mbit
Våning
1 av 4
Byggnadsår:
1900
Lägenhetsnr:
157
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
2-glas och 3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
5.307 %
Andelstal, avgift:
5.31 %
Pantsatt:
Nej
Energiprestanda:
166 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Kronberget 5 i Stockholm
Org.nr:
769605-3540
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

Värme:
150 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
300 kr/mån

Föreningen

Föreningen består av fastigheten på Kronobergsgatan 5 och utgörs av 15 lägenheter upplåtna med bostadsrätt.
Huset byggdes av Stockholms stad 1900 som bostadshus med små 1- och 2-rumslägneheter till stadens arbetare. Gamla bygglovsritningar från 1929 visar förslag på installation av vattenklosetter till varje lägenhet 1920-talet. Innan dess var det utedass på gården.
I mitten av 1990-talet sammanslogs ettorna i högra halvan av huset till 3:or. Denna ritning visar sammanslagningen på plan 2 men samma sammanslagning gjordes på alla plan. Samtidigt installerades hiss.
Föreningen bildades år 2000 som köpte fastigheten av Familjebostäder. År 2006 sålde föreningen vinden som byggdes om till en vindsvåning.
Idag består föreningen av 15 bostadsrättslägenheter fördelade på
1 rok - 4 st
2 rok - 4 st
3 rok - 6 st
5 rok - 1 st

Förening har en gemensam innergård med utemöbler, sandlåda och cykelställ. Ett sophus med mindre separat förråd för t.ex. cyklar finns.
Föreningen har gemensam vår- och höst-städdag för medlemmarna. På vintern har medlemmarna gemensamt skottningsansvar enligt ett rullande schema. Skottning av innergården så att sophämtarna kommer fram ordentligt samt kontroll av istappar och snöhäng ingår. På sommaren finns motsvarande vattnings-schema. Vattenslang finns på innergården.

-Tvättstuga - 2 maskiner, 1 torktumlare samt 1 torkskåp och mangel.

-Inga avgiftsändringar planerade.
-Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
-Föreningen tillåter inte juridisk person
-Delat ägande godkänns.
-Tomträtt - avgäld 118 400 kr/år. Avgiften är fastställd för perioden 2017-01-01- 2024-12-31_

Överlåtelseavgift debiteras köparen, vid pantsättning debiteras 400 kr. Föreningen godkänner inga juridiska personer som köpare.
Årsavgiften för lägenheter tas ut månadsvis med kvartalsvis utskick av avier.
För godkännande av medlemskap krävs av sökanden:
- UC, ej äldre än 3 månader
- arbetsgivarintyg.

TV och Bredband
Begränsat kanalutbud från ComHem ingår i månadsavgiften.
Fiber är installerat i alla lägenheter.
Bredbandsleverantör: Bahnhof, 1000/1000 Mbit/s. Obligatorisk bredbandsavgift tillkommer på månadsavgiften

Renoveringar
1996 - Stambyte
1996 - Nya elstigare och centraler.
1996 - målning av fasad.
2000 - Balkonger byggdes mot gården.
2006 - Ny fjärrvärmecentral installerades.
2006 - Vinden gjordes om till vindsvåning.
2007 - Byttes taket
2009 - Ny entré-port installerades.
2011 - Byttes dörrstängare och lås.
2016 - Stamspolning
2016 - Rensning av luftkanaler och OVK utförd våren 2016.
2018 - Radonmätning är gjord april 2018. Halterna ligger under riktvärdet 200 Bq/m3.Budgivning

15 Sep
Budgivare 2
4.750.000 kr
9 Sep
Budgivare 4
4.500.000 kr
9 Sep
Budgivare 1
4.450.000 kr
9 Sep
Budgivare 3
4.400.000 kr
9 Sep
Budgivare 2
4.250.000 kr
8 Sep
Budgivare 1
4.195.000 kr

Ansvarig mäklare

Pernilla Lippert

Pernilla Lippert

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-717 38 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.