• Ring för
  • visning

Finnboda Finnboda Kajväg 4A 3rok 81.5 Kvm


Smakfullt med sjöutsikt


5.995.000 kr

Påkostad 3:a med kungsbalkong om 11,5 kvm med en fantastisk sjöutsikt, samt med exklusiva material- och produktval, bastu i föreningen! Missa inte chansen att förvärva ett riktigt drömboende vid vattenfronten med en enastående sjöutsikt i nyproducerade Finnboda Udde! Mycket fin, yteffektiv och välplanerad 3:a (möjlig 4:a) Här erbjuds ett härligt sjönära läge intill vattnet längs Finnboda Hamn och dess båtklubb!

  • DSC3435 print

Beskrivning

Inredningen är noga utvald och håller en hög kvalitet. Komplett utrustat Vedum kök med vitvaror från Electrolux, bestående av rostfri kyl och frys i full storlek intill varandra, induktionsspishäll, inbyggd varmlufts ugn, inbyggd mikrovågsugn, köksfläkt i rostfritt samt inbyggd diskmaskin. Köket är i en s.k. halvöppen planlösning mot vardagsrummet där även anslutningen till den stora kungsbalkongen finns. Två rogivande och rymliga sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Stor klädkammare med ytterligare gott om förvaringsmöjligheter.  Toppfräscht badrum med komfortvärmegolv, tvättmaskin och torktumlare, samt inbyggda och dimbara spotlights i taket. Garage finns i fastigheten med direkt anslutning från hissen, alternativt boende parkering på gatan.

HALL Välkomnande hall som öppnar upp mot lägenheten. Golvet består dels av svart klinkers och i övrigt vit askparkett som är genomgående för lägenheten, vitmålade väggar. Gott om plats finns för avhängning av ytterkläder och skor.

Klädkammare Utmärkt förvaring i en stor klädkammare i direkt anslutning till hallen som är inredd med utbyggbart Elfa-system samt ett städskåp. Vit askparkett och vitmålade väggar.

VARDAGSRUM Halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum med en snygg och praktisk skiljevägg in mot köket. Rummet inbjuder till socialt umgänge med mingel och middagar som även lämpar sig för stora sällskap. Stora fönsterpartier med ett otroligt ljusinsläpp med en fantastisk sjöutsikt. Rummet är stort och lättmöblerat med plats för exempelvis en stor soffa, soffbord, media möbler med förvaring, bokhylla samt även skrivbord. Vitmålade väggar och vit askparkett.

KÖK Exklusivt och påkostat Vedum kök med stilrena köksluckor samt vitrinskåp med infällda och dimbara spotlights. Bra arbetsyta på de praktiska bänkskivorna i en mörk och glansig granitstruktur. Vitt kakel som bryter av snyggt ovan arbetsytan, infällda och dimbara spotlights under överskåpen samt i vitrinskåpet. Exklusiv köksutrustning från Electrolux med rostfria vitvaror som består av inbyggd varmlufts ugn, inbyggd mikrovågsugn med grill, induktionshäll, rostfri köksfläkt, stor självavfrostande kyl, stor självavfrostande frys, samt en tystgående och helintegrerad diskmaskin. Bra matplats med gott om utrymme för större sällskap samt med en fantastisk sjöutsikt. Utgång till den stora och härliga kungsbalkongen även denna med en fantastisk sjöutsikt.

BALKONG Härlig kungsbalkong om 11,5 kvm med en fantastisk utsikt över Finnboda Hamn, båtklubben och Kungliga Djurgården, man hör hur vågorna och vattnet skvalpar. Balkongen är inredd med en snygg och underhållsfri komposittrall, belysning och eluttag, man får grilla med el- och gasolgrill. 

Bygglov för balkonginglasning finns, flera bostadsrättsinnehavare har redan gjort detta, uppskattad kostnad för detta ligger på ca. 53 000kr, går även att köpa på avbetalning.

 SOVRUM 1 Praktiskt sovrum med inbyggd garderob samt plats för säng, sängbord, byrå samt övrigt möblemang. Vitmålade väggar och vit askparkett, sovrummet har en rogivande och harmonisk bergutsikt.

 SOVRUM 2/Master bedroom Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och annat möblemang. Utmärkt förvaring i skjutdörrsgarderober med spegelglas och utbyggbart Elfa-inredningssystem. Vitmålade väggar och vit askparkett, sovrummet har en rogivande och harmonisk bergsutsikt.

 BADRUM Exklusivt badrum med vita kakelplattor och ljust klinkergolv samt kakelfondvägg av exklusivt glaskakel. Golvet har en s.k. komfortgolvvärme (värmegolv), infällda- och dimmerstyrda LED spotlights i taket. Badkar med tassar, badkarsblandare med duschset från Mora, WC, spegelskåp från Vedum med inbyggd belysning både ovan och under samt eluttag i vägg, tvättställ med kommod, handdukstork. Tvättmaskin och värmepumpstorktumlare från Electrolux, praktisk arbetsbänk ovan med en mörk sten struktur, samt överskåp för ytterligare förvaring med praktisk belysning och eluttag under.

FÖRRÅD Till lägenheten hör ett rymligt förråd om ca 5 kvm som nås enkelt och bekvämt på entréplanet.

Samtliga dörrar i fastigheten öppnas automatiskt med ett knapptryck, vilket är ytterst bekvämt, men även väl anpassat för äldre och rörelsehindrade.

Varmt välkommen till denna nyproducerade 3:a med en fantastisk sjöutsikt, samt med exklusiva material- och produktval!

Fakta

Adress:
Finnboda Kajväg 4A
131 72 Nacka
Område:
Finnboda
Rum:
32
Boarea:
81.5 Kvm
Pris:
5.995.000 kr
Avgift:
4.258 kr inkl. Värme, kallvatten
Våning
2
Byggnadsår:
2017
Lägenhetsnr:
17
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Tv- internetutbud:
Com hem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
2.88267 %
Andelstal, avgift:
0.0292149 %
Pantsatt:
Ja
Förening:
HSB Bostadsrättsförening Finnboda Udde i Nacka
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
400 kr/mån

Föreningen

HSB Brf Finnboda Udde registrerades 2014. Föreningen innehar med äganderätt Fastigheten Sicklaön 37:68 med följande adresser: Finnboda Kajväg 2A, 2B, 4A, 4B. Föreningen upplåter 36 bostadsrätter fördelade på två byggnader. Tv, Bredband och Telefoni Fastigheten är ansluten till fibernät för internet, IP-TV och IP-telefoni, kostar 208kr/mån (gruppavatal). TV/Internet/telefoni-anslutningen levereras av Com Hem. TV-Digitalt Grundutbud, Internet 100/100 Mbit och Bas Telefoni ingår i tilläggskostnaden om 208kr. Gemensamma utrymmen Föreningen har en tvättstuga, styrelselokal, föreningslokal med pentry, dusch och bastu i anslutning till föreningslokal, fyra cykelförråd samt återvinnings-/miljörum. Plats för förvaring av barnvagnar och rullstolar finns i entréplan samt möjlighet till uppladdning av dessa finns i anslutning till entréerna i båda husen. Varje lägenhet har tillgång till ett rymligt förråd, för denna lägenhet ligger förrådet bekvämt tillgängligt på gatuplanet. Föreningen har också två soprum för hushållssopor och källsortering. Städning Trappstädningen sköts av en städfirma. Garanti, reklamationsrätt samt byggfelsgaranti Då bostaden är en s.k. nyproduktionslägenhet som stod klar för drygt ett år sen, så gäller alla garantier, reklamationsrätt samt byggfelsgarantier enligt gällande praxis och lagstiftning. Detta innebär att produkterna som har garanti på 5-års tid, såsom vitvarorna, även har reklamationsrätt i 5-års tid. I övrigt så gäller garanti enligt tillverkarens policys, och därtill så har man lagstadgad rätt att reklamera alla fel inom 3-års tid. Avseende byggfelsgarantin så gäller även denna i 5 års tid, varpå vitvarorna och ev. bygg fel har garanti och reklamationsrätt t.o.m. 2021-07 i just denna lägenhet, övriga produkter har minst reklamationsrätt t.o.m. 2019-07, om inte tillverkaren ger en än längre garantitid ex. Köket från Vedum som har 15-års garanti, varpå reklamationsrätten är 15-år på köket, osv. All felanmälan görs enkelt och bekvämt via HSB hemsida direkt till HSB, alternativt via telefon, förutom vitvarorna som felanmäls direkt till tillverkaren (Electrolux) som ombesörjer service och garantiåtgärder på dessa.

PARKERING I de närliggande garagen vid HSB Brf Finnboda Hamnplan och under den berörda fastigheten HSB Brf Finnboda Udde har föreningen tilldelats 42 stycken garageplatser och 37 gatuplatser. Föreningen har via del i gemensamhetsanläggningen tilldelats gatuparkeringar i området. Parkeringsavgifterna är enligt följande: Garageplats i HSB Brf Finnboda Udde varmgarage 1200 kr/mån och garageplats med el 1300 kr/mån. Markparkering, 600kr/mån längs gatan. Handikapparkering finns i båda garagen, på Piren, på kajen vid Bryggan och även på gatan. Corepark AB sköter köhanteringen och betalningarna för garageplatserna. I Hamngaraget finns det 100 parkeringsplatser. Brf Finnboda Pirar har rätt till 31 st. Priset är fastställt till 1050 kr inklusive moms per plats per månad. I tillägg till detta så finns det fri gatuparkering alldeles i närheten, med bara några minuters gångavstånd. Som boende i föreningen så har man även fritt medlemskap i Sunfleet, f.n. t.o.m. 2018-09. Sunfleet är ett bilpoolsföretag som har många bilar runt om i stan. På gatan utanför porten i princip, finns inte mindre än 4 bilar till förfogande. Varpå man skulle kunna klara sig utan att äga en egen bil i just detta område.

Övrigt Föreningen kräver att man som medlem även är medlem i HSB. För mer info om medlemskapet hos HSB vänligen besök http://www.hsb.se

För mer information vänligen se föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/finnbodaudde/

Övrigt

OMRÅDE

Brf Finnboda Udde är beläget i östra kanten av Finnboda Hamn och har en fantastisk vy över vattnet och Kungliga Djurgården. Här har två stycken bostadsrättshus uppförts med genomtänkta kvadratmetrar och i den aktuella lägenheten bor du med ett högt och fritt läge med en härlig vy över vattnet. Husens form ger karaktär åt byggnaderna och skapar en städad boendemiljö och näromgivning. Framför husen mot sjösidan finns en stor grön gård med utrymme för avkoppling men även också en lekpark.

Finnboda och närliggande Kvarnholmen präglas av ett rikt kulturliv, bra närservice och goda kommunikationer. Från Finnbodas höjder har du utsikt över Stockholms inlopp, Kungliga Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och ända ut till Vaxholm. Finnboda omges av Saltsjön på norra sidan och Svindersviken på södra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjön och farlederna in mot Slussen. Det är här som SL:s pendelbåt och andra båtar lägger till. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken är betydligt lugnare och bildar en sluten oas. Här har du utsikt mot Ryssberget, ett naturreservat med tallar som är upp till 500 år gamla, samt Trollskogen, som bjuder in till mysiga sjönära promenader. Med bara några minuters promenad finner man bl.a. den trevliga restaurangen Docklands med fantastisk god mat, möbelbutiken Fogia erbjuder både café och trendig inredning, ICA Nära Finnboda ligger bara några hundra meter bort, och för den som vill träna så finns gymmet Puls och Träning även denna även några hundra meter bort.

Kommunikationer: SLs nya kollektivtrafik i Stockholms inre farvatten "SjöVägen", ger dig möjlighet att pendla över Saltsjö-Mälarsnittet, mellan Nacka, Djurgården och Stockholms City samt Lidingö. Från Finnboda Hamn tar det ca 15 minuter till Nybroplan med båt, båten lägger även till på Djurgården. Bussar: 53, 402 och 469: buss 469 går till Nacka sjukhus-Finnberget. Buss 402 Slussen-Kvarnholmen-Nacka Forum och buss 53 Finnberget - Fridhemsplan. Saltsjöbanan nås med buss: Hållplats vid Danvikstull. Cykel tar ca 10 minuter in till stan.

 

 

Ansvarig mäklare

Pontus  Warholm

Pontus Warholm

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 43

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.