• Aktuellt bud
  • 4.090.000:-

Kungsholmen Igeldammsgatan 22B 1.5rok 39 Kvm


SMAKFULL INDUSTRIROMANTIK


4.090.000 kr

Med ett mycket bra läge på Kungsholmen finner du denna fantastiska etagelägenhet med ca 4 meter i takhöjd. Lägenhetens totalyta om 57 kvm består av 39 kvm boarea och 18 kvm biarea. Lägenheten stod klar för inflytt förra året och är därför i nyskick. Denna lägenhet kombinerar nutidens stilspråk med vackra detaljer från husets ursprungsår 1897. Enorma fönster med tydlig industrikaraktär ger lägenheten en alldeles särskild känsla och med det höga läget i huset fångas eftermiddagen och kvällens solstrålar över trädtopparna. Här finns en luftig ateljékänsla som har bevarats och förstärkts vid ombyggnationen. Njut av ett insynsskyddat boende där du har utsikt mot S:t Göransparken som ligger som närmsta granne. Standarden är genomgående mycket hög med bland annat ett kök och badrum i toppklass. Genom lägenhetens loft skapas ett perfekt sovrum som ligger avskilt från rymlig sällskapsdel på entréplanet. Här bor du på attraktiv adress på Kungsholmen en kort promenad från Fridhemsplan.

  • DSC 0082

Beskrivning

Med ett mycket bra läge på Kungsholmen finner du denna fantastiska etagelägenhet med ca 4 meter i takhöjd. Lägenhetens totalyta om 57 kvm består av 39 kvm boarea och 18 kvm biarea.  Lägenheten, som är en del av Industriverket (ett Oscar Properties projekt) stod klar för inflytt förra året och är därför i nyskick. Denna lägenhet kombinerar nutidens stilspråk med vackra detaljer från husets ursprungsår 1897. Enorma fönster med tydlig industrikaraktär ger lägenheten en alldeles särskild känsla och med det höga läget i huset fångas eftermiddagen och kvällens solstrålar över trädtopparna. De stora fönstren innebär också ett fint ljusflöde även på lägenhetens loftvåning. Här finns en luftig ateljékänsla som har bevarats och förstärkts vid ombyggnationen. Njut av ett insynsskyddat boende där du har utsikt mot S:t Göransparken som ligger som närmsta granne. Standarden är genomgående mycket hög med bland annat ett kök och badrum i toppklass. Genom lägenhetens loft skapas ett perfekt sovrum som ligger avskilt från rymlig sällskapsdel på entréplanet. Kom och upplev denna härliga lägenhet på plats!

Filosofin bakom Bryggeriets materialval är vackra, taktila naturmaterial som tillsammans skapar en behaglig kontrast mot byggnadens lite mer robusta och råa uttryck. De specialritade snickeriköken är utformade med skåp i alm och bänkskiva i rostfritt stål med industrikänsla. Köksfläkten i kombination med den långa hyllan i vit bockad plåt ger ett rent och avskalat intryck. Generös platsbyggd förvaring med inspiration från klassiska serveringsgångar och skafferier. Genomgående smala plankgolv i vitpigmenterad och hårdvaxoljad ek ger ett naturligt intryck. Fullhöga öppningar mellan rummen ger rymd och förstärker den höga takhöjden.

Här bor du på attraktiv adress på Kungsholmen en kort promenad från Fridhemsplan. Trots det centrala läget är kvarteret rofyllt och boendemiljön mycket ostörd. I närområdet finner du ett stort antal trevliga restauranger däribland den uppskattade italienska kvarterskrogen La Famiglia. Några minuters promenad från porten finner du utmärkta kommunikationer inkluderande både bussar, tunnelbana och flygbuss. Närbelägna Fridhemsplan erbjuder flera välsorterade matvarubutiker och Västermalmsgallerians shopping är en av Stockholms bästa. Soliga helger ger dig tillfälle att nyttja härliga strandpromenader längs med Kungsholms Strand. Följer du Karlbergskanalens når du snart Hornsberg Strand som erbjuder en härlig strandpromenad med badmöjligheter under varma sommardagar.

HALL | Ingång till hall från vilken hela lägenheten trevligt öppnar upp sig för besökaren. Plats finns för avhängning av ytterkläder med snickerier i ljusgrå kulör.

KÖK | Elegant och snyggt kök från Kvänum med bänkskåp i alm samt öppna hyllplan ovan goda arbetsytor i rostfritt. Rymliga högskåp lackade i ljusgrå kulör. Vitvaror från Siemens med helintegrerad kyl/frys, inbyggd diskmaskin, varmluftsugn och induktionshäll.

VARDAGSRUM | Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum inbjuder till umgänge och matlagning. Stora industrifönster mot himmel och grönska ger både rymd och trevnad. Rummet är lättmöblerat med plats för soffa och matgrupp. Vitpigmenterade ekgolv.

SOVRUM/LOFT |  Via stilsäker och robust  ståltrappa når du loft som idag disponeras som sovrum. Med fördel ryms ytterligare förvaring och arbetshörna om så önskas. Snygga räcken som är målade i mörkgrå kulör. Heltäckande matta i ullkvalitet. Loftet har en yta på 18 kvm. Denna yta är s.k. biarea.

BADRUM | Högklassigt badrum med väggar med mosaikkakel. Vacker natursten på golvet med golvvärme. Väl tilltagen duschplats som inramas av vacker natursten. Badrummet har en stor infälld spegel med intilliggande avställningsyta. Stilrent handfat med förvaring med hyllor av cederträ. Tvättpelare är gömd i nisch bakom spegeldörr. Vägghängd wc. Handduksvärmare.

Fakta

Adress:
Igeldammsgatan 22B
112 49 Stockholm
Område:
Kungsholmen
Rum:
1.5 rum och kök
Boarea:
39 Kvm
Biarea:
18 Kvm
Pris:
4.090.000 kr
Avgift:
3.101 kr inkl. värme, vatten, kabel-tv & bredband
Våning
3 av 4
Byggnadsår:
1897 / Oå 2017
Lägenhetsnr:
02.1303
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.4151 %
Andelstal, avgift:
0.45 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
101 kWh/Kvm och år
Förening:
Industriverket
Org.nr:
769629-5943
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
300 kr/mån
Försäkring:
135 kr/mån
Summa:
435 kr/mån

Föreningen

Föreningen består av 147 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Tre lokaler upplåts med hyresrätt. Fastigheten upplåts med äganderätt.

Huset är ursprunglingen från 1897 men har nu precis byggts om till bostäder. Lägenheterna stod färdiga för inflytt under 2017. Bakom projektet står Oscar Properties.

Föreningen disponerar över ca 35 garageplatser. För en plats debiteras 2.000 kr/mån. F.n. kö.

Gemensamma utrymmen cykelrum, barnvagsrum samt soprum och miljörum.

Fiber från Ownit. I den angivna avgiften ingår bredband, ett basutbud av kabel-tv kanaler samt IP-telefoni (fasta avgiften).

Övrigt

Driftkostnaderna är endast uppskattade då nuvarande ägare har nyttjat lägenheten ytterst sparsamt.

Budgivning

15 Okt
Budgivare 2
4.090.000 kr
15 Okt
Budgivare 1
4.070.000 kr
9 Okt
Budgivare 2
4.000.000 kr
9 Okt
Budgivare 1
3.900.000 kr

Ansvarig mäklare

Jonas Ahnegård

Jonas Ahnegård

Fastighetsmäklare/Civilekonom DHS
Mobiltelefon: 070-840 00 24

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.