Nacka strand Fabrikörvägen 10 D 2.5rok 70 Kvm


Skärgårdsliv nära city


3.995.000 kr

Bästa boendet i populära Nacka strand med fantastiskt läge högt över vattnet. Här bor du unikt med ett skärgårdsliv nära city. Att ta en kaffe på balkongen och blicka ut mot Stockholms inlopp är något alldeles extra. Detta kan bli din verklighet i detta lyxiga boende. Mycket smakfullt och stilrent formspråk med påkostade materialval. Bättre kan det inte bli.

  • DSC 3865

Beskrivning

Välkommen till ett härligt boende utöver det vanliga med mycket känsla. Lägeheten öppnar upp till fina sällskapsytor där man får plats med många middagsgäster eller stora mingel. Genomgående vitmålade väggar och vitpigmenterad ekparkett på golv. Lägenheten har vattenburen golvvärme i rummen, komfortgolvvärme i badrummet (elburen). Mycket smakfullt och stilrent formspråk med påkostade materialval. Att du har en stor balkong på ca.10 kvm med utsikt mot vattnet gör inte saken sämre, detta är ett boende för den kräsne. 

Välkomnande entré med god plats för avhängning. Hallen har även plats för hallmöbel och här finns två garderober. Direkt till vänster ligger badrummet.

Badrum med väggar i natursten och på golv ligger mörk granitkeramik. Infälld spegel med ram i krom, tvättställ från Duravit, dusch med glasvägg, vägghängd wc,handdukstork samt tvättpelare.

Stort vardagsrum i öppen planlösning med diskret och mycket stilfullt kök som passar perfekt i denna lyxiga atmosfär. Högskåp med helintegrerad kyl/frys (Siemens). I köket finns snickerikök med lackade luckor i ljusgrå kulör med grepplist. Bänkskivorna i ljus natursten och ho i rostfritt stål samt blandare från Dornbracht. Stor industriell kökskåpa och kolfilterfläkt. Här finns även varmluftsugn, induktionshäll samt helintegrerad diskmaskin (Siemens). 

Vardagsrum/kök har mycket ljusinsläpp genom stor fönstervägg. Den stora balkongen med sjöutsikt ger en fin karaktär och rymdkänsla. Här har du magisk vy mot Djurgården och Saltsjön med Stockholms inlopp.

Fint sovrum med stor fönsterparti mot gård, här finns fjärrstyrd elektrisk rullgardin så du får en skön sömn. Rummet har en garderobsvägg i mörk ton.

Med direkt access till sovrummet ligger lägenhetens "halva". Denna del kan användas på många sätt, antingen som walk in closet, arbetsplats eller barnrum.

Garage under huset nås direkt med husets hissar, garaget är gemensamt för flera fastigheter i kvarteret - föreningen förfogar över 70 garageplatser (separat turordning). Kostnad ca 1 000 kr/månad.

Mycket goda kommunikationer med snabb motorvägsbuss till Slussen eller direktbuss till Centralstationen, lokalbussar via Forum Nacka mot Saltsjöbaden resp. Sickla och Tvärbanan och – inte minst – båtpendeln ”Sjövägen” (Linje 80, SL-kort gäller) ger dig bästa tänkbara start (och gratis kaffe) på dagen där du efter en rogivande båtfärd ankommer Nybroplan.
T-banans förlängning av blåa linjen från Kungsträdgården beräknas vara klar år 2025, där slutstationen Nacka C planeras får en uppgång söder om tunneln in till Nacka strand.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

 

Fakta

Adress:
Fabrikörvägen 10 D
131 52 Nacka strand
Område:
Nacka strand
Rum:
2.5
Boarea:
70 Kvm
Pris:
3.995.000 kr
Avgift:
4.307 kr inkl. Bredband samt IP-telefoni, Värme, Vatten
Våning
4
Byggnadsår:
2017
Lägenhetsnr:
13304.1003
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.95830 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Ej utförd
Förening:
Brf No. 4 i Nacka
Org.nr:
769631-8059
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
300 kr/mån
Försäkring:
280 kr/mån
Summa:
580 kr/mån

Föreningen

Brf No. 4 i Nacka är en trevlig förening som omfattar 94 bostadsrättslägenheter i storlekarna 1- 5 rok fördelade över fem trapphus. Inflyttningen skedde etappvis år 2017-18.

Föreningen erbjuder bekväm vardagslyx i form av både biorum, leveransrum som hobbyrum och dessutom två gästlägenheter.

I föreningen finns det barnvagns- och rullstolsrum, cykelrum, soprum och en tvättstuga. 
Varje lägenhet disponerar ett källarförråd.

Bredband, digital Tv och IP-telefoni ingår i månadsavgiften och distribueras i ett gemensamt stjärnnät. 
Multimediauttag finnas i samtliga rum (ej badrum).

Lägenheten marknadsförs som en 2,5 rok, enligt den ekonomiska förvaltaren klassas den som en 2 rok.

Nacka strand är ett område under omvandling – här finns vattnet, närheten till innerstan och redan nu finns vardagsservice, caféer och restauranger vid vattnet och den vackraste utsikten över Djurgården och Stockholms inre skärgård. Här finns utmärkta kommunikationer med buss eller varför inte båtpendla in till stan eller göra utflykter till skärgården.

Det finns en bra förskola i fastigheten samt skolor i området. På kort promenad når du Nacka Forum med all tänkbar service och shopping. Det finns flera restauranger i området samt populära krogen Nacka J. För dig som gillar att träna finns SATS runt knuten. För friluftsliv har du hela Nacka naturreservat på kort avstånd. Det tar ca 20-30 min att gå längs med vattnet till Sickla köpkvarter. 

Ansvarig mäklare

Theresa Geijstedt

Theresa Geijstedt

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-261 01 88

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.