• Ring för
  • visning

Tollare Tollareslingan 1 5rok 116 Kvm


Sjöutsikt och kvällssol


6.875.000 kr

Högst upp på entréplan med kvällssolsbalkong och sjöutsikt. I barnvänliga Tollare finner ni denna moderna och sjönära lägenhet. Med fina strandpromenader, restaurang på kajen och egen marina är detta ett boende utöver det vanliga för den aktiva familjen som uppskattar närheten till hav och natur bara 25 minuter från stan. Gångavstånd till bussar och populära skolor. Även juridisk person är välkommen.

  • 7376331 8-103-17 photo print

Beskrivning

Redan i trappuppgången möts man av en känsla av lyx. Här har Tobin Properties tillsammans med den internationellt uppmärksammade arkitektbyrån Arrhov Frick och de prisbelönta landskapsarkitekterna URBIO gjort sitt yttersta för att skapa ett modernt boende för den som värdesätter närhet till skärgården bara 25 minuter från Stockholms innerstad. Genomgående hög kvalitet och exklusiva material med smarta lösningar och ett härligt flöde av ljus skapar en bostad att trivas i. Alla lägenhetsytor samt badrum har golvvärme och genomgående vitpigmenterad enstavsparkett av ek och målade väggar med stora glaspartier. Enligt föreningens stadgar finns möjlighet för juridisk person att köpa.  

VÄLKOMMEN IN! 

Välkomnande HALL med praktiskt ljusgrått terrazzogolv och ljust målade väggar. Gott om förvaring i platsbyggda garderober.

Hallen öppnar upp till ett VARDAGSRUM och KÖK som flödar i ljus från stora fönster i vinkel. Här finns gott om plats för både matsalsmöbel och soffgrupp och i väster finns utgång till en modern balkong i syd/väst. 

Stor möblerbar BALKONG om ca 10 kvm med trevligt insynsskyddat västerläge med fin kvällssol och sjöutsikt över Lännerstasundet.  

KÖKET har gott om förvaring i köksskåp med lackade luckor i ljusgrått samt rostfri arbetsbänk med integrerad diskho och stänkskydd. Köksmaskiner i form av induktionsspishäll, rostfri frihängande fläkt, rostfri multifunktionsugn och integrerade maskiner såsom diskmaskin, kyl och frys. Samtliga maskiner från Siemens. Öppen köksö mot vardagsrum och matplats givetvis med härlig utsikt. 

MASTER BEDROOM med eget badrum har generösa fönster från vägg till vägg väster nästan helt utan insyn. Här finns gott om plats för dubbelsäng och förvaring i platsbyggda garderober.

Ytterligare 3 SOVRUM med fönster i öster. Här finns möjlighet till flera barnrum, gästrum eller kontor

De två BADRUMMEN är mycket smakfulla med ljusgrått kakel och klinker som skapar ett enhetligt uttryck. I det ena finns badkar med takdusch och i det andra en duschvägg med takdusch. WC och handfat med badrumsskåp.  Det större badrummet har även tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och överskåp.  

TIll lägenheten hör källarförråd om ca 6 kvm 

Garage finns i samma hus som enkelt nås med hiss. 

En trappa upp finns en av föreningens gemensamma takterrass med trädgårdsmöbler och bedårande utsikt över Lännerstasundete och sol hela dagen. Läs gärna mer på www.5hus.se

 

Fakta

Adress:
Tollareslingan 1
132 41 Saltsjö Boo
Område:
Tollare
Rum:
5 rum och kök
Boarea:
116 Kvm
Pris:
6.875.000 kr
Avgift:
5.759 kr inkl. värme, vatten och bredband samt kabelTV (grundutbud)
Våning
4
Byggnadsår:
2017
Lägenhetsnr:
A5.3
Fönster:
3-glas
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
2.078 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Behövs ej
Förening:
BRF Lord Lambourne
Org.nr:
7696295612
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
437 kr/mån
Försäkring:
200 kr/mån
Summa:
637 kr/mån
Kommentar:
Schablonberäknad

Föreningen

BRF Lord Lambourne med organisationsnummer: 769629-5612 upplåter 73 lägenheter i 5 hus på 5-9 våningar som fått namnen Tegeltrappan, Pergolan och Ateljén.  

GEMENSAMHETSUTRYMMEN 

Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns en gemensamhetslokal om 53 kvm som kan hyras för fest/övernattning, relaxavdelning med bastu, mindre verkstad, cykelrum, barnvagnsrum samt soprum med källsortering.

Bilplats
Föreningen upplåter 64 st garageplatser, där några av platserna kommer avsättas till en bilpool. Alla tre lägenhetshus har direktaccess till garaget. Separat kö föreligger. Kostnad ca.800 kr/månad. 

Föreningen har tre gemensamma takterrasser med fri sjöutsikt och sol hela dagen, samt en gemensam bilfri innergård med sittgrupper. lekplats och blomsterland.

INTERNET/TV

Lägenheterna är anslutna till ett öppet fibernät vilket ger möjligheten att själv välja leverantör.Övrigt

TOLLARE är ett nytt område som nu växer fram i SaltsjöBoo. Alldeles på kanten till Lännerstasundet skapas här ett område som kommer att sjuda av liv längs kajerna med fina strandpromenader, restauranger och marina med möjlighet att ha egen båt. Vid det centralt belägna torget finns idag ett minilivs och gym och i området finns både förskola och skola. Redan nu finns goda  bussförbindelser med motorvägsbuss som på ca 25 minuter trafikerar sträckan till Slussen och framöver kommer detta att utökas med båtturer och busslinje in till torget vilket beräknas vara klart 2019 - 2020. Läs gärna mer om Tollare på www.tollareinacka.se samt  www.tollareinacka.se/lev-i-tollare/tidslinje/

Ansvarig mäklare

Anette Ridder

Anette Ridder

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 073-533 88 31

Skicka e-post

Biträdande

Richard Berg

Richard Berg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-896 38 48

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.