• Ring för
  • visning

Nacka strand Augustendalsvägen 37, 5 vån 3rok 79 Kvm


SJÖUTSIKT MOT FJÄDERHOLMARNA


6.250.000 kr

Högt belägen med magisk sjöutsikt från två balkonger och vattnet ett stenkast från porten. Nytt och fräscht i spännande område med utmärkta kommunikationer till skärgården och innerstan. Juridisk person. Möjlig inflytt 2019-09-30. Ingen visning möjlig.

  • 1502-9

Beskrivning

LÄGENHETEN ÄR UNDER PRODUKTION OCH INGEN VISNING ÄR MÖJLIG.

Välkommen till en modern lägenhet i klassisk omgivning och insynsskyddad och högt belägen i fastigheten. Denna arkitektritade fastighet med vacker tegelfasad byggdes 1991 som kontorsbyggnad och har sedan dess varit en attraktiv arbetsplats för många. Under 2017 har fastigheten byggts om till en modern flerbostadsfastighet med ca 268 lägenheter där nästa alla har balkong och sjöutsikt över Stockholms inlopp. Under 2018/2019 kommer detta hus att fyllas med många nya förväntansfulla familjer som valt möjligheten att få bo i denna unika miljö med skärgården utanför vardagsrumsfönstret.

Alldeles ovanför kajen och närmast vattnet med två balkonger  ligger denna lägenhet. Med ljusa väggar, golv i mattlackad ek och moderna stora fönster flödar lägenheten i ljus och värme, och med den fantastiska utsikten kommer det aldrig bli tråkigt att se ut genom fönstret.

Välkommen in till en hall och ett fleretal garderober för praktisk förvaring av alla ytterkläder och skor.

Rakt fram finner vi det stora sovrummet med gott om plats för dubbelsäng och hel garderobsvägg.

Rakt fram finns ett modernt badrum med vitt kakel och grå klinker och utöver duschplats med takdusch, WC och handfat finns här även tvättmaskin och torktumlare.

Lägenheten öppnar upp mot stort vardagsrum som erbjuder en magnifik utsikt. Här finns utgång till två balkonger och stora moderna fönster som gör hela väggen till en tavla. En öppen planlösning mot köket gör det möjligt att på ett enkelt sätt möblera vardagsrummet och här finns plats för båda soffgrupp och matsalsbord.

Köket har gott om arbetsytor och köksskåp med vita släta luckor som enkelt öppnas med en lätt tryckning. Rostfria vitvaror från Siemens av högsta kvalitet.

OBS! BILDERNA ÄR INTE FRÅN DEN AKTUELLA LÄGENHETEN UTAN FRÅN EN LIKNANDE LÄGENHET I PROJEKTET.

 För materialbeskrivning i hela lägenheten se bifogad materialbeskrivning och läs gärna mer på www.theview.se och www.nackastrand.se.

 

Fakta

Adress:
Augustendalsvägen 37, 5 vån
131 52 Nacka
Område:
Nacka strand
Rum:
3
Boarea:
79 Kvm
Pris:
6.250.000 kr
Avgift:
4.353 kr inkl. Bredband, Kabel-TV
Våning
5 av 10
Byggnadsår:
2018
Lägenhetsnr:
2-1502
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.343 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Ej utförd
Förening:
Brf The View
Org.nr:
769630-9702
Kontakt:
Jan- Erik Fransson
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
375 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
525 kr/mån
Kommentar:
Schablonberäkning

Föreningen

Bostadsrättsföreningen The View bildades i oktober 2015 och har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att upplåta bostadslägenheter, lokaler och mark i föreningens fastighet Nacka Sicklaön 13:79. Fastigheten är under ombyggnad från kontorsfastighet och flerbostadsfastighet och första etappen beräknas vara färdigställd hösten 2018 med inflyttning i september. Fastigheten beräknas vara helt färdigställd 2019/2020. Föreningen har totalt 268 lägenheter och ca 228 garageplatser. 
Föreningen kommer tillämpa individuell avläsning för varmvatten och har ett gemensamt avtal för TV och bredband vilket ingår i månadsavgiften. Varje lägenhet har tillgång till ett förråd placerat på plan 3 eller 4 och i entréplan finns cykel och barnvagnsförråd.  Återvinningsrum plan 1 vid garageporten 

GARAGE

Föreningen äger och förvaltar ett garage under byggnaden som nås med hiss. Totalt ca 228 parkeringsplatser som kommer att hyras ut till medlemmarna för ca 1 200 kr per parkeringsplats. Separat kö. 

För mer information se www.theview.se

 

 

 

Övrigt

NACKA STRAND är en stadsdel i förändring från kontors stad till bo stad. Med sitt unika läge på kajen längs StockNAholms inlopp med närhet till Nacka Forum kommer detta område inom kort att var ett av Stockholms attraktivaste bostadsområden. För den sm uppskattar Stockholms skärgård är detta ett eldorado. Här stannar flera skärgårdsbåtar för turer till Waxholm och Möja eller varför inte ta en eftermiddagstur till närbelägna Fjäderholmarna eller SL-båten till Djurgården och Nybrokajen. Vill man hellre stanna på land finns den nyöppnade strandpromenaden hela vägen till Svindersvik och Sickla köpkvarter, perfekt för trevliga söndagspromenader. Via den nya Svindersviksbron kommer man enkelt till Kvarnholmen och Saltsjöqvarn som är trevliga utflyktsmål till fots eller på cykel. På promenadavstånd finns även berömda Nyckelviken som är ett trevligt utflyktsmål för hela familjen med 4H-gård och många trevliga skogsstigar, klassisk herrgård med gofika och här anordnas varje år traditionell julmarknad och midsommarfirande. Nacka Forum är ett av Stockholms största köpcentrum som erbjuder allt som ett modernt köpcentrum kan erbjuda. Vid Nacka gymnasium finns idrottshallar som erbjuder både simning, ishockey, fotboll, dans m.m. området finns flera förskolor och skolor, restauranger, gym, närbutik mm. Måste man åka härifrån finns mycket bra kommunikationer med både båt och buss till Stockholms innerstad och Handenterminalen och med bil kommer man snabbt till motorvägen och Södra länken. Läs gärna mer på www.nackastrand.se

Ansvarig mäklare

Sophie Borg

Sophie Borg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 47

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.