• Ring för
  • visning

Marinstaden Marinstadsvägen 5, 5tr 3rok 76 Kvm


SJÖUTSIKT MED 32 KVM BALKONG


5.690.000 kr

Fantastisk 3:a i det vackra huset i Marinstaden, arkitektritat av Thomas Sandell. Lägenheten har 32 kvm stor balkong mot vattnet med kvällssol och mycket genomtänkt inredning av högsta klass exklusiva materialval. Sjöhuset är beläget i en rofylld havsvik intill Kvarnholmen. Att bo i Sjöhuset är att få en kombination av permanentboende och sommarhus. Du har båtplats utanför huset och bilen i garaget med hiss direkt upp till lägenheten. Tillträde tidigast 7 mars, 2018.

  • Sjohuset-Marinstaden-170629-09

Beskrivning

Välkommen till det vackra huset i Marinstaden, arkitektritat av Thomas Sandell. Sjöhuset har ett eget starkt uttryck med träfasad och stora balkonger med glaspartier. Alla detaljer är noga genomtänkta för att du ska få en nära kontakt med vattnet och naturen som omger byggnaden.

Du har båtplats utanför huset och bilen i garaget med hiss direkt upp till lägenheten.

Du bor i en privat oas, där naturen och lugnet är tongivande. Här kan du ladda batterierna, njuta av solnedgångarna och ta en sväng med båten efter jobbet. Förutom den rogivande utsikten mot vattnet får du även blicka ut över de arkitektritade Sjövillorna som är belägna på de två bryggorna framför Sjöhuset. Marinstaden är unikt med sin kombination av huset på land och sjövillor på vattnet. Intresset för området från internationella aktörer är stort. Flera andra länder studerar Marinstaden för att försöka skapa något liknande.

Generös balkong med sjöutsikt

Balkongen är snarare en terrass. Den är ovanligt generös, ca 240 centimeter djup, att jämföra med standardmåttet 140 centimeter. Det gör det möjligt att ha utomhusmöblemang av olika slag. Här kan man utan problem duka upp ett långbord för familj och vänner. Byggnaden är placerad och utformad så att balkongen badar i kvällssol.

Inredningen är av mycket hög kvalitet

Stor omsorg har även lagts på att få en inredning som präglas av ett övergripande lugn med sobra färgval, karaktärsfulla material av hög kvalitet, distinkta designinslag och en mycket funktionell och flexibel förvaring.  Skickliga inredningsdesigner från Whyte Lilja har skapat lägenhetens vackra, genomarbetade interiör. Några av de viktigaste ledorden har varit nordiskt, urbant lugn, jordnära, ärliga material, privat oas och skärgårdsliv. Inredningen har ett tydligt modernt intryck. Färgsättningen är lugn och sober. Ett gråpigmenterat ekgolv i enstav och förvaringen i hall och sovrum är exempel på inredningens höga kvalitet.

Exklusivt kök

Överskåp och underskåp är lackerade i olika varmgrå kulörer, ton i ton med varandra. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum med en takhöjd på cirka 280 centimeter bidrar till en påtaglig rymd. Ljuset flödar genom stora fönster med skjutdörr ut till balkongen. Redskapsstång, blandare och diskho i svart krom ger ett distinkt intryck. Bänkskivor och stänkskydd av portugisisk kalksten. Integrerade vitvaror från Siemens.

Ekgolv av hög kvalitet

Genuina material av hög kvalitet är ett viktigt inslag i lägenheten. Ekgolvet i enstav är pigmenterat i en varm grå ton och är UV-oljat. Golvet har vackra ådringar, är behagligt att gå på och hållbart och används i alla rum utom hall och badrummen. Samtliga rum har golvvärme.

Sobert badrum ger ombonad känsla

Badrummet har en varm, balanserad känsla. Golv och väggar är klädda med granitkeramik. Tak och väggarnas övre del är målade i en varm grå nyans och förstärker den ombonade känslan ytterligare. Spegeln har ett hyllplan och elegant belysning i opakglas. Formgjutet tvättställ i marmorkomposit. Kommod med funktionell lådinredning i mörkgrå trämelamin. Platsbyggd duschvägg av räfflat glas. Vägghängd WC från Duravit samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Önskas dusch ersättas med badkar går det bra efter tillträdet.

Rofyllda sovrum

De rofyllda sovrummen har utgång till balkongen och förvaringen är anpassad till den fulla takhöjden. De släta, matta garderobsdörrarna är lackerade i en varmt grå färgton.

Hall och förvaring
Generös, funktionell och flexibel förvaring av hög kvalitet har haft en betydande roll när inredningen designades. Förvaringsserien i sovrum och hall hänger stilmässigt ihop med lägenhetens övriga inredning. Precis som garderoberna i sovrummen är hallens dörrar i full höjd och har samma färg och ytfinish. Förvaringens inredning är tillval, vilket gör att du själv kan skräddarsy den efter eget behov efter tillträdet. Extra bra förvaring finns i en klädkammare som ligger intill köket. Även här kan man beställa skräddarsydd inredning efter behov efter tillträdet.

Tillträde tidigast 7 mars, 2018.

Fakta

Adress:
Marinstadsvägen 5, 5tr
131 37 Nacka
Område:
Marinstaden
Rum:
3
Boarea:
76 Kvm
Pris:
5.690.000 kr
Avgift:
4.442 kr
Våning
5 av 7
Lägenhetsnr:
2502
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.7722 %
Pantsatt:
Ja
Förening:
Brf Sjöhuset Marinstaden
Org.nr:
769631-3001
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Föreningen

Brf Sjöhuset består av 45 st lägenheter ritade av Thomas Sandell.På taket finns en gemensam takterrass. Vid bryggorna direkt framför Sjöhuset erbjuds de boende egna båtplatser. Alla är garanterade 1 plats till en kostnad av ca 5 000 – 8 000 kr/säsong beroende på storlek på båt. En separat brygga leder ut till föreningens privata kallbadhus med omklädningsrum, bastu, duschar, pentry och ett vardagsrum/matrum. Från bastun nås en pool som hålls isfri året runt och en stor terrass.

I husets entréplan finns garageplatser i två våningar för samtliga boende. Det finns även förråd för ca 100 cyklar, ett kylrum lämpligt för exempelvis matleveranser dygnet runt, även då du inte är hemma.

Om arkitekten

Thomas Sandell är en av de allra främsta frontfigurerna för modern svensk design och arkitektur. Hans formspråk är sakligt, funktionellt, vackert, med lekfullhet i detaljerna. Med Sjöhuset har han ritat en byggnad som förhöjer en redan mycket speciell plats på ett inkännande sätt. Rikedomen av fönster och de symmetriska raderna med balkonger berättar att sjökontakten tas tillvara fullt ut.

Se gärna gärna föreningens hemsida www.brfsjohuset.se.

 

Dokument

Ansvarig mäklare

Sophie Borg

Sophie Borg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 47

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.