• Välkommen på
  • visning
  • 16 Sep

Sicklasjön Långsjövägen 14 10rok 196 Kvm


SJÖTOMT MED BRYGGA OCH EGET VATTEN


17.500.000 kr

Detta är ett tillfälle som sällan kommer åter. På södervänd sjötomt med eget vatten och trevlig brygganläggning saluförs nu denna rymliga och gedigna byggmästarvilla med inredd totalyta om ca 296 kvm. Här, längs med Sicklasjöns vattenbryn, bor du nära Stockholms innerstad men samtidigt i Trollebos idylliska och eftertraktade villaområde. Sluss ut till Saltsjön finns. Huset är behov av viss modernisering så här ges du möjlighet att sätta din egen prägel och skapa ditt drömboende. Fantastiskt läge med Sickla Köpkvarters stora shoppingutbud en kort promenad bort. Nära till både skola och förskola. Goda kommunikationer genom buss och tvärbana som snabbt tar dig in till stan. I framtiden kommer även tunnelbana att finnas.

Visas Måndag 16 Sep 17:30 - 18:30

  • DJI 0021

Beskrivning

Denna byggmästarvilla är ursprunglingen från 1934.1989 genomfördes en omfattande ut- och ombyggnad efter ritningar av arkitekt Kaj Vang. Huset är i tre plan, varav ett av dessa är inredd källare. Totalytan om 296 kvm är fördelad på 196 kvm boarea och 100 kvm biarea. Fastigheten är på 736 kvm. Njut av en fantastisk sjötomt med eget vatten och brygga. Eget vatten innebär att fiskerättigheter ingår till tomtgräns som ligger ungefär i mitten av sjön. Kräftor finns i sjön. Belägen i rakt söderläge så här kan du njuta av solen från morgon till tidig kväll. Trädgårdstomt som erbjuder såväl gräsytor som fruktträd och buskar. Carport med asfalterad uppfart med plats för två bilar.

Här bor du i Trollebos eftertraktade villaområde. Trollebo beskrivs bäst som ett idylliskt villakvarter med närhet till både natur och stadspuls. En kort promenad bort finner du Sicklas Köpkvarter med shopping, restauranger, biograf m.m. På bekvämt avstånd finner du förskolor, F-9 skolor och gymnasieskolor. Inte långt bort finner du omtyckta Nackareservatet. Kommunikationerna är mycket goda och inkluderar både bussar och tvärbanan. På endast ca 15 min tar du dig till Slussen med bussen. Bekvämt cykelavstånd till Södermalm. I en framtid kommer även tunnelbanan att ha en station vid Sickla.

Detta boende erbjuder stora sociala ytor och upp till sex utmärkta sovrum. Addera till detta fyra dusch/badrum. I källarplanet finns ytterligare ett kök och genom att denna del nås via groventrén ges möjlighet att skapa en tonårsdel, uthyrningsdel eller liknande.

Ingång sker till utmärkt hall med goda avhängningsmöjligheter. Sällskapsdelen finner du på entréplan och utgörs av ett vardagsrum med öppen planlösning mot härligt uterum. Här kan du blicka ut mot vattnet genom stora panoramafönster. Uterummet erbjuder en fantastisk takhöjd och från övre plan kan du blicka ner mot detta rum från både master-bedroom och balkong i glas. Från uterummet når du, via skjutdörrar, en trevlig trädäckad altan från vilken du kan blicka ner mot vattnet. I vardagsrummet finner du fungerade öppen spis med modern spisinsats. På entréplan finner du också köket och generös matsalsdel. Därtill kan du addera ett stort sovrum samt duschrum med WC.

Övre plan erbjuder fyra utmärkta sovrum. Tre av dessa ligger i fil, varav ett nyttjas som arbetsrum av nuvarande ägare. Från detta arbetsrum kan du blicka ner mot vattnet genom stora fönster. Master-bedroom är mycket rymligt och här finner du balkong. Från master-bedroom når du klädvård/tvättstuga samt i direkt anslutning badrum med badkar och WC. Märk också det läckra burspråket i master-bedroom från vilket du kan blicka ut mot vattnet och även ner mot uterummet. På övre plan finner du också ett ytterligare duschrum med WC.

På nedre plan finner du gillestuga samt relaxdel med bastu, bubbelbad, dusch och WC. Nedre plan erbjuder också ett sovrum samt sist men inte minst ett mindre kök. Detta kök når du från husets groventré. Perfekt lösning för den hemmaboende tonåringen eller varför inte som en uthyrningsdel. På nedre plan hittar du också teknikrum/tvättstuga.

För mer information om utförda ombyggnationer se separat dokument.

Huset är besiktigat. Besiktningsprotokoll finner du bland dokumenten.

Fakta

Adress:
Långsjövägen 14
131 33 Nacka
Område:
Sicklasjön
Rum:
10 rum och kök
Boarea:
196 Kvm
Biarea:
100 Kvm
Tomtarea:
736 Kvm
Pris:
17.500.000 kr
Byggnadsår:
1934. Tillbyggt 1989.
Byggnadstyp:
2-plans hus med källare
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Källare
Fönster:
Isolerglaskassetter
Ventilation:
Mekanisk i källarplan. Övriga plan med ventilationssystem med tillägg av värme/kyla, samt extra kylsystem.
Uppvärmning:
Bergvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
11st om totalt 5.500.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

10.857.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

3.857.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

7.000.000 kr
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
161 kWh/Kvm och år
Energiklass:
E
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

El:
50500 kr/år
Vatten/Avlopp:
4000 kr/år
Samfällighet:
100 kr/år
Renhållning:
1500 kr/år
Försäkring:
8300 kr/år
Summa:
64400 kr/år

Övrigt

ÖVRIGA BYGGNADER M.M.
Isolerat förråd med egen trädäckad altan. Utedusch.

PARKERING
Carport med asfalterad uppfart med plats för två bilar.

UPPVÄRMNING
Uppvärmning via bergvärme. Vattenburet värmesystem med radiatorer.

FIBER
Huset är anslutet till fibernät från Telia.

KOMMENTAR TILL DRIFTSKOSTNAD
Nuvarande ägare förbrukar 35.456 KwH per år. I detta ingår både uppvärmning, kylning och hushållsel. Säljaren har vintertid haft en temperatur om ca 23 grader samt har badat bastu ca 3-5 ggr i veckan. 

PANTBREV
Det finns elva pantbrev om totalt 5.500.000 kr.

SÄKERHET
Larm och kamerasystem runt villan

ÖVRIGT
Inbyggd centraldammsugare, monterad i källarvåningen i tvättstugan.

Ventilation- och kylsystem finns installerat. Se mer information i separat dokument.

Ansvarig mäklare

Jonas Ahnegård

Jonas Ahnegård

Fastighetsmäklare/Civilekonom DHS
Mobiltelefon: 070-840 00 24

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.