• Ring för
  • visning

Vikingshill/Kummelnäs Granrisvägen 4 8rok 273 Kvm


Sekelskifteshus på äkta sjötomt


13.800.000 kr

Sjötomt med egen brygga med plats för segelbåt. Historiskt välbevarat och nyrenoverat sekelskifteshus i naturnära område med magnifik sjöutsikt över farleden. Endast privata visningar. Ring mäklaren för tidsbokning.

Beskrivning

 Välkommen till en historiskt intressant fastighet som byggdes 1884. Huset har sedan dess genomgått en varsam renovering av nuvarande ägare med fokus på att bibehålla fastighetens karaktär och särprägel.  Med ett generöst kök och stora sociala ytor finns här plats för både vardag och fest och genom våningsplanen ser man hela tiden havet eller de ståtliga tallarna utanför. Fastigheten är belägen som sista hus på en återvändsgata med skog och natur till granne. Nere vid bryggan står den nyrenoverade gäststugan med både el och vatten och vid den egna bryggan med segelbåtsdjup finns plats för både båt och bad. För de små barnen finns en mindre sandstrand och barnvänlig gräsmatta. Här kan hela familjen njuta av sommaren i lugn och ro. 

Fastigheten har egen borrad brunn på 70 meter med god vattenkvalitet. Avloppet är anslutet till vägföreningens gemensamma avlopp. Kommunlat vatten och avlopp planeras och ledningar för detta är förberett i den nyanlgda vägen.

PLANLÖSNING

En stor terras välkomnar oss in:

ENTREPLAN

Stor möblerbar HALL med fint ljus och gott om förvaring för alla ytterkläder, Här finns klädkammare och gästtoalett samt direkt ingång till den praktiska tvättstugan med fönster som renoverades 2008 med klinkergolv, golvvärme och vitmålade väggar. Här finns gott om arbetsytor både för förvaring och arbete med tvätten. 

Klassiska pardörrar i glas leder oss vidare till husets hjärta.
Ett generöst KÖK där hela familjen får plats att tillsammans skapa härliga middagar. Platsbyggda köksskåp med köksluckor i ek och arbetsbänkar i mörkt trä och moderna vitvar som succesivt bytts ut. Här finns flera möjligheter till olika sittgrupper, från den lilla fikastunden i morgonsolen till den stora festmiddagen i glasverandan. Med stora fönster i fyra väderstreck skapas ett fint ljus i hela våningsplanet och närheten till naturen är påtaglig. 

I kökets förlängning finns SALONGEN med en vacker kakelugn och genom glasdörrar kommer man till en klassisk GLASVERANDA med havet utanför. Från verandan finns utgång till en altan med sjöutsikt och kvällsol.

Sist men inte minst finns här ytterligare ett rum som idag används som TV-rum men som även lämpar sig som gäst/sovrum med egen klädkammare. 

Hela detta våningsplan har nyslipade furugolv, klassiskt vitmålade pardörrar med glaspartier och smakfullt tapetserade väggar samt en generös takhöjd och ger en mängd möjligheter till social samvaro eller att bara slå sig ner med en god bok framför en sprakande brasa. 

ÖVRE PLAN

En vacker vitmålad trappa leder oss vidare till övre plan som är familjens privata värld

Ett stort SÄLLSKAPSRUM med kamin från 50-talet. Ett trevligt rum för samvaro och barnens lek. 

Ytterligare en GLASVERANDA med vidunderlig utsikt över fjärden. En inspirerande arbetsplats eller ännu en rogivande plats med en god bok. 

Här finns fyra sovrum varav ett stort MASTER BEDROOM med eget badrum med både badkar och dusch samt en  mysig balkong med morgonssol. 

Samtliga övriga sovrum har gott om plats för säng och garderober och delar på ytterligare ett DUSCHRUM med WC. 

Hel KÄLLARE med ingång både från hall och trädgården med gott om förvaring

RENOVERINGAR

Fastigheten har löpande renoverats och bland de senaste och mer omfattande kan nämnas: 

2018 Gäststuga vid bryggan med ny inredning, el och vatten
2016 Ny bergvärmepump 
2013 - 2015 Ny spis, ugn,diskmaskin
2013 Nytt tak med ny råspont, ny papp och falsad plåt
2013 Tilläggsisolering av vind
2012 Ommålning av fönster 
2008 Tvättstugan renoverades
2008 Renovering av gäst-WC på nedre plan
2008 Renovering av duschrum på övre plan
2003 Nytt platsbyggt kök från Kökssnickarna i Hedemora
2001 Bergvärmeinstallation
2000 Renovering av badrum vid Master Bedroom
1997 Ny fasadputs som därefer bättrats med ny färg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakta

Adress:
Granrisvägen 4
132 37 Saltsjö Boo
Område:
Vikingshill/Kummelnäs
Rum:
8 rum och kök
Boarea:
273 Kvm
Biarea:
50 Kvm
Tomtarea:
2658 Kvm
Pris:
13.800.000 kr
Byggnadsår:
1884
Tillträde:
Jan 2019
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Puts
Tak:
Plåt
Ventilation:
Självdrag
Tv- internetutbud:
FIber
Uppvärmning:
Bergvärme
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten och avlopp
Pantbrev:
1st om totalt 2.744.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

9.173.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

4.173.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

5.000.000 kr
Taxeringsår:
2017
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
67 kWh/Kvm och år
Energiklass:
D
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

El:
31000 kr/år
Samfällighet:
5900 kr/år
Summa:
36900 kr/år
Kommentar:
Kostnad för el avser uppvärmning med bergvärme. Observera att driftkostnaden varierar beroende på avtal och förbrukning och att villaförsäkring tillkommer.

Övrigt

VIKINGSHILL är en av de få kvarvarande oaserna i närheten av Stockholm som på 1800-talet var ett uppskattat sommarparadis för den borgerliga sociteten. Området har under åren förvandlats till ett popuärt bostadsområde med en charmig blandning av vackra grosshandlarvillor och trevliga sommarhus. Bara 30 minuter från centrala Stockholm med bra kommunikationer kan man här njuta av lugnet och naturen. Här finns många möjligheter till bad och båtliv både i havet eller i någon av de trevliga insjöarna i närheten. I området finns tomtägarföreningens midsommaräng som är en trevlig lekplats med tennisbana och här anordnas varje år ett gemensamt midsommarfirande. Velamsunds naturområde ligger bara en kort promenad bort och här erbjuds stora skogar med löparspår, skidspår på vintern, och en av de populäraste ridskolorna i Nacka kommun. Här finns även den populära restaurangen Långa raden som erbjuder både julmarknad och viskvällar. Ett trevligt utflyktsmål med båten.  I området finns flera populära förskolor och till Backeboskolan är det bara 5 minuters gångväg där även närmsta busshållplats är belägen. Vill man hellre ta Waxholmsbåten in till Stockholm är det bara en kort promenad till Risets ångbåtsbrygga. 

 

VELAMSUND 1:314
Grannfastigheten är en avstyckad tomt med byggrätt som har samma ägare och är till salu. För mer information se vår hemsida www.fastighetsmaklarna.se Granrisvägen 2.

 

Ansvarig mäklare

Anette Ridder

Anette Ridder

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 073-533 88 31

Skicka e-post

Biträdande

Peter Pedersen

Peter Pedersen

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-858 58 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.