• Aktuellt bud
  • 2.495.000:-

Vasastan Roslagsgatan 48, 2tr 1rok 27 Kvm


Sekelskiftesdröm med låg avgift


2.495.000 kr

Varmt välkommen till denna sekelskiftesdröm belägen i en vacker fastighet anno 1888. Njut av moderna materialval som kombineras med fräscha ytskikt, välbevarade sekelskiftesdetaljer så som slående takhöjd, stora och höga fönsterpartier med djupa nischer som ger bostaden ett generöst ljusinsläpp. Lägenheten erbjuder även en väl tilltagen klädkammare med elfasystem där takhöjden har utnyttjats för förvaring på bästa möjliga sätt och även en praktiskt loftsäng som maximerar boytan och ger flera olika möbleringsmöjligheter. Välskött och stabil förening med mycket låga avgifter. Här bor du på ett lugnt och ostört läge samtidigt som det finns ett stort utbud av restauranger, caféer och småbutiker. Runt hörnet ligger härliga Vanadislunden för den som söker grönområden och en kort promenad bort ligger Handels och KTH. Kommunikationerna är mycket goda med Tunnelbanans röda och gröna linje inom kort promenad, samt pendeln och Citybanan. Möjlighet för snabbt till tillträde! Välkommen!

Visas Tisdag 21 Nov 12:30 - 13:00

  • WEB05

Beskrivning

- Vacker fasighet anno 1888

- Generös takhöjd

- Höga fönster med djupa nischer

- Fullt utrustat kök

- Pittoresk innergård med trädgårdsmöbler

- Välskött förening med mycket låga avgifter

- Granne med Vanadislunden, Handels och KTH på bekvämt promenadavstånd

 

Varmt välkommen till denna sekelskiftesdröm belägen i en vacker fastighet anno 1888. Njut av moderna materialval som kombineras med fräscha ytskikt, välbevarade sekelskiftesdetaljer så som slående takhöjd, stora och höga fönsterpartier med djupa nischer som ger bostaden ett generöst ljusinsläpp. Lägenheten erbjuder även en väl tilltagen klädkammare med elfa system där takhöjden har utnyttjats för förvaring på bästa möjliga sätt. Fullutrustat kök med sinne för detaljer och noggrant planerat med elegant bardisk. Bardisk med bra arbetsytor som delar av kök och allrum samt även fungerar som en matplats för ca 6 pers. Väl tilltaget badrum med dusch. Praktisk loftsäng som maximerar boytan och ger flera olika möbleringsmöjligheter. Välskött och stabil förening med mycket låga avgifter.

Området är i intermezzon mellan Östermalm och Vasastan vilket ger er tillgång till ett stort utbud av service. Här bor man intill Sibiriens puls och den grönskande Hagaparken som erbjuder rekreation, motionsslingor samt flertalet båtklubbar. I kvarteret finns många populära restauranger och fik. För att nämna några ligger populära restaurangen Svartengrens och trendiga Bar Nombre inte mer än ett stenkast bort. Alldeles intill ligger även Meno Male med Stockholms kanske godaste pizzor. Går du några steg till konkurrerar Café Nero och Non Solo Bar om vem som har bäst kaffe och godast mat.Kommunikationerna är mycket goda med Tunnelbanans röda och gröna linje inom kort promenad, samt pendeln och Citybanan på Odenplan. Även flertalet innerstadsbussar trafikerar Odengatan.

Fakta

Adress:
Roslagsgatan 48, 2tr
113 54 Stockholm
Område:
Vasastan
Rum:
1 rum och kök
Boarea:
27 Kvm
Pris:
2.495.000 kr
Avgift:
578 kr inkl. Värme, Vatten
Våning
2 av 4
Byggnadsår:
1888
Lägenhetsnr:
9
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Ventilation:
Frånluft och självdrag
Tv- internetutbud:
Digitalt TV-utbud och bredband via ComHem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Andelstal, ägande:
1.43 %
Andelstal, avgift:
1.43 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
160 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Staren 2
Org.nr:
702002-1221
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
150 kr/mån
Försäkring:
100 kr/mån
Summa:
250 kr/mån

Föreningen

Brf Staren 2 består av 37 bostadsrätter samt 6 lokaler, fördelade på adresserna Ingemarsgatan 6 och Roslagsgatan 48. Föreningen äger marken och huset är byggt år 1888 och består av 37 bostadsrätter samt 5 lokaler. 

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2000: Elstigar bytta.
2005: Innergård
2008: Nytt tak.
2009: Renovering av fasaden på innergården.
2011: Målning av trapphus.
2011: Säkerhetsdörrar insatta.
2016: Fönsterrenovering.

3-fas el är indragen.
Stammarna har föreningen bytt successivt under 2000-talet.GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Tvättstugan finns i källaren och består av tre st tvättmaskiner, en stor torktumlare och ett stort torkrum.
- Innergård med grill får användas av föreningens medlemmar.
- På innergården finns även ett cykelställ.

FÖRRÅD
- Lägenheten disponerar över både en vinds-/källarförråd.

ÖVRIGT
- Föreningen sopsorterar för både både miljön och ekonomi och det finns därför ett soprum på gården med återvinningskärl.
- Delat ägande godkänns.

KABEL-TV OCH BREDBAND
- Digitalt TV-utbud finns via ComHem.
- Internet via ComHem. Föreningen har fört diskussioner gällande installation av fiber.

Budgivning

21 Nov
Budgivare 1
2.495.000 kr

Ansvarig mäklare

Igor Ronin

Igor Ronin

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-588 91 78

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.