Östermalm/Vasastan Valhallavägen 14, 3tr 3rok 66 Kvm


Sekelskiftesdröm Anno 1903


6.070.000 kr

Varmt välkommen till denna sekelskiftesdröm belägen högt upp i huset med ett rogivande och tyst gårdsläge. De höga fönstren i kombination med balkongen gör att våningen bokstavligen badar i ljus. Lägg därtill en underbar balkong i skönt sydvästläge mot föreningens lummiga innergård. De flesta originaldetaljer finns bevarade; kakelugn, stuckaturer, takrosetter, höga golvlister, trägolv, höga fönster med speglade nischer och generös takhöjd om ca 3,1 m. Vardagsrum och kök i öppen social planlösning, väl tilltaget sovrum med gott om förvaring. Det andra sovrummet lämpar sig perfekt som kontor eller barnrum. Helkaklat, stambytt badrum. Skuldfri förening. Perfekt läge med närhet till Östermalm och Vasastans utbud av butiker och restauranger samt några minuters promenad till KTH och Handelshögskolan. Tunnelbanestation Tekniska Högskolan ligger i närheten och flertalet busslinjer trafikerar området. Detta är ett boende som måste upplevas på plats, välkomna på visning!

  • 030A9366

Beskrivning

Varmt välkommen till denna sekelskiftesdröm belägen högt upp i huset med ett rogivande och tyst gårdsläge. De höga fönstren i kombination med balkongen gör att våningen bokstavligen badar i ljus. Lägg därtill en underbar balkong i skönt sydvästläge mot föreningens lummiga innergård. De flesta originaldetaljer finns bevarade; kakelugn, stuckaturer, takrosetter, höga golvlister, trägolv, höga djupa fönster med speglade nischer och generös takhöjd om ca 3,2 m. Vardagsrum och kök i öppen social planlösning, väl tilltaget sovrum med gott om förvaring. Det andra sovrummet lämpar sig perfekt som kontor eller barnrum. Helkaklat, stambytt badrum. Lägenheten är registrerad som 2 rok men disponeras idag som en 3:a. Skuldfri förening med nästan 4 milj i kassa. Perfekt läge med närhet till Östermalm och Vasastans utbud av butiker och restauranger samt några minuters promenad till KTH, Stockholms Universitet och Handelshögskolan. Tunnelbanestation Tekniska Högskolan ligger i närheten och flertalet busslinjer trafikerar området. 

Våningen disponeras enligt följande:

Entré | Hall med entré via säkerhetsdörr med plats för goda avhängningsmöjligheter samt bra förvaring i form av en lång garderobsvägg bakom draperi.

Badrum | I anslutning till hallen ligger bostadens stambytta badrum. Här finns dusch, handfat, wc, badrumsskåp, och handdukstork.

Kök | Modernt kök med fokus på njutning och umgänge där man genom en öppen planlösning mot vardagsrummet och matplatsen skapat en skön harmoni med stora sociala ytor. Luckor i högblankt vitt som går ända upp i tak, vilket ger gott om förvaring. Kyl och frys är integrerade i skåpinredningen. Maskinparken är i rostfritt och innehåller även diskmaskin, spishäll, ugn, mikrovågsugn och fläkt. Utanför höga glasade dörrar finns lägenhetens härliga balkong i sydväst, här är det enkelt att ta med sig kaffekoppen ut på morgonen, eller duka upp till middag i kvällssolen.

Vardagsrum | Vardagsrummet är luftigt och vackert med fint ljusinsläpp genom två höga fönster med speglade nischer. Det är ett stilfullt och stort rum med bevarade stuckaturer, takrosett och höga golvlister. Här får du plats med soffgrupp, matbord och annat möblemang.

Master Bedroom | Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng samt sängmöbel. Rummet pryds av en vacker kakelugn (fungerar ej). Bakom en speglad dörr finns dessutom en klädkammare i originalutförande som är ett bra förvaringsutrymme.

Sovrum 2 | Det är ett lugnt och harmoniskt rum som har också vackra stuckaturer, takrosett, höga golvlister och två härliga fönster med speglad nisch in mot gården. I rummet får du plats med både dubbelsäng, förvaringsmöbler och skrivbord. Utmärkta förvaringsmöjligheter i form av garderob. 

Till lägenheten hör nyttjanderätten av ett källarförråd om ca 7 m².

Gemensamma utrymmen
Föreningen har gemensamma utrymmen i form av tvättstuga (tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum) och hobbyrum med snickarbänk. Det finns en trevlig innergård med utemöbler, grill, sandlåda, cykelställ och sopstation. Källarförråd om ca 7 m².

Fakta

Adress:
Valhallavägen 14, 3tr
114 22 Stockholm
Område:
Östermalm/Vasastan
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
66 Kvm
Pris:
6.070.000 kr
Avgift:
2.170 kr inkl. Värme, Vatten & Kabel-TV
Våning
3 av 5
Byggnadsår:
1903
Byggnadsår kommentar:
Huset ritades av arkitekten CB Ödberg.
Lägenhetsnr:
00013
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Tv- internetutbud:
Kabel-tv via ComHem, basutbud ingår i avgiften. Bredband via öppet fibernät IP-Only alternativt via ComHem.
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
3,4103 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
126 kWh/Kvm och år
Förening:
Beckasinen 13
Org.nr:
702000-1256
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
100 kr/mån
Summa:
350 kr/mån

Föreningen

Fastigheten Beckasinen 13 uppfördes under åren 1901-1903 och ritades av CB Ödberg. Föreningen bildades redan 1920 och har mycket god ekonomi och är skuldfri med ca fyra miljoner i kassan. Föreningen äger marken och är en s k äkta förening som består av 34 lägenheter med bostadsrätt. Fastigheten är ett renodlat bostadshus som består av ett gathus i fem våningar och ett gårdshus i fyra. Det är ett tidstypiskt hus som har två fina burspråk mot gatan. Fasaden var från början mer dekorerad, men som så många andra byggnader renoverades och förenklades den under 1930-talet. Trapphuset har dock förblivit mycket pampigt och pryds bland annat av stuckaturer, träpanel och vackra dörröverstycken. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätterna. Ekonomisk förvaltare är Rådrum, fastighetsskötsel sköts av Fastighetsägarna.

 

Renoveringar:
2017 Öppet fibernät från IP-Only installerat
2015 Byggnation av lägenheter på gatuhusets vind
2015 Målning och renovering av källarförråd i gatuhus
2015 Säkerhetsdörrar installerade i samtliga lägenheter
2015 Byggnation av hiss i gatuhus
2014 Fönstermålning
2014 Stamspolning gatuhus
2011 Trapphus i gårdshus renoverat
2011 Omläggning av tak på gathus
2009 Fönsterbågar renoverade
2009 Gårdsrenovering
2008-09 Råvind i gårdshus såldes och byggdes internt
2008 Omläggning av tak på gårdshus
2006 Balkonger byggdes
2004 Trapphus i gatuhus renoverat
2001 Elstigar byttes
1997 Fasaden renoverades
1993 Fastigheten stambyttes

Kommande renoveringar: Fasadrenovering mot gatuhus inom ca 5 år.

Bredband och kabel-tv
Kabel-tv via Comhem, basutbud ingår i avgiften. Comhem levererar också bredband samt att det under 2017 installerats ett öppet fibernät från Ip-Only.

 

Ansvarig mäklare

Igor Ronin

Igor Ronin

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-588 91 78

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.