• Aktuellt bud
  • 5.995.000:-

Solna Nordstjärnegatan 2 4rok 132 Kvm


Sekelskifte med potential


5.995.000 kr

Sekelskifte när det är som bäst. Möjlighet till balkong. Charmiga fönster och generös takhöjd samt stuckatur. Genomgående planlösning och högt belägen i fastigheten. Chans att sätta sin egen prägel!

  • WEB FMK NORD2-11

Beskrivning

Välkomna till denna välplanerade och genomgående sekelskiftesfyra! Våningen karaktäriseras av bevarade originaldetaljer från byggåret 1909 såsom stuckatur, trägolv, takrosetter, stora fönster och en generös takhöjd. Attraktivt boende i solid förening och en välskött fastighet. Här ges möjligheten att sätta sin egen prägel och utforma sitt framtida drömboende! Våningen säljs i befintligt skick och med en friskrivning.

HALL
Välkomnande och rymlig hall med gott om plats för klädavhängning samt inbyggd garderob till vänster. Från hallen nås våningens samtliga rum. Redan här slås man av det generösa ljusinsläppet via de charmiga fönstren och den väl tilltagna takhöjden. Gott om förvaring i de bevarade serveringsskåpen. Charmiga furutiljor på golvet vilket är genomgående i hela våningen. Väggar är vitmålade.

WC
Klinker på golvet och målade/kaklade väggar. Här finns wc, tvättställ samt en spegel.

BADRUM
Badrum med duschplats, kakel på väggarna och klinker på golvet.

KÖK
Väl tilltaget, äldre men välbevarat kök med plats för stort matbord - här ryms den stora familjen eller många gäster. Köksutrustningen består av kyl/frys, spis och fläkt. Från köket finns det möjlighet till att bygga balkong mot den lugna gården.

SOVRUM 1
Bra planerat sovrum med plats för fullstor säng samt annat önskat möblemang. Goda förvaringsmöjligheter i klädkammaren. 

SOVRUM 2
Längst bort i våningen finns ett rymligt sovrum med gott om plats för både dubbelsäng samt annat önskat möblemang. 

VARDAGSRUM
Via spegeldörrar från sovrummet längst bort nås våningens vardagsrum med plats för stor soffgrupp. Två stora fönster som bidrar till ett generöst ljusinsläpp. Här finns även en fransk balkong.

SOVRUM 3
Rummet invid vardagsrummet går att både använda som matsal samt sovrum. Även detta rum har charmiga spegeldörrar. 

Lägenheten har genomgående renoveringsbehov, med stor potential att bli en riktig drömbostad. Listan är lång - här finns rymd, ljus och charm, balkongmöjlighet, chans att återinsätta kakelugnar samt ett svårslaget läge mellan Hagaparkens grönska, goda kommunikationer samt all tänkbar service i närliggande Mall of Scandinavia. 

Här bor man med direkt närhet till pendeltåg, Solna station, flertal bussar inkl. flygbuss samt direkt anslutning till E4. Tvärbanans utbyggnad tillsammans med utveckling av närområden kommer att ge ännu bättre kommunikationer.

Hagaparken och Brunnsviken finns i direkt närhet för den som gillar skog och natur. Hagaparken är en del av Nationalstadsparken även kallad för Ekoparken. Det finns även mataffär, bankomat, pizzeria, restaurang, tobaksaffär, frisör och solarium. Nordens största galleria - Mall of Scandinavia ligger inom kort promenadavstånd och erbjuder en lång rad butiker och restauranger samt underhållning. Även Solna Centrum finns inom promenadavstånd och här finns ett bra utbud av butiker, restauranger och service. Skola och dagis finns i närområdet.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Nordstjärnegatan 2
169 68 Solna
Område:
Solna
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
132 Kvm
Pris:
5.995.000 kr
Avgift:
5.086 kr inkl. värme, vatten & kabel-tv
Byggnadsår:
1909
Lägenhetsnr:
_______
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Andelstal, ägande:
6,6220 %
Andelstal, avgift:
6,6220 %
Pantsatt:
Nej
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
138 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Nordan 28
Org.nr:
716421-1323
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
200 kr/mån
Summa:
450 kr/mån

Föreningen

Föreningens fastighet bebyggdes år 1909 och är belägen på Nordstjärnegatan 2 och Råsundavägen 29. Föreningen bildades och förvärvade fastigheten år 1989 och består av ett flerbostadshus med 20 bostadsrättslägenheter.

Det finns en trevlig innergård, barnvagnsrum, tvättstuga och cykelförråd i källaren.

Internet och TV via ComHem.

2007 Fasad
2007 Värmeanläggning
2009/2010 Elstigar utbytta
2009/2010 Renovering av trapphus
2010 Hiss
2012 Renovering tvättstuga
2012 Värmekablar stuprör
2011/2014 Tak

Det kommer eventuellt ske en höjning utav avgiften på 5%.

För mer information besök föreningens hemsida: https://www.svenskbrf.se/nordan28

Budgivning

20 Feb
Budgivare 1
5.995.000 kr

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.