• Ring för
  • visning

Vasastan Rådmansgatan 55, 2 tr 3rok 96 Kvm


SEKELSKIFTE MED FRI PARKUTSIKT


8.900.000 kr

Välkomna till denna otroligt fina våning om 96 kvm belägen på lugn enkelriktad gata i vacker och välskött fastighet stenkast från Odenplan. Närhet både kommunikationer och grönska vid Spökparken & Vasaparken. OBS! Låg avgift

  • A7A8904

Beskrivning

Drömlägenhet om 96 kvm attraktivt belägen i vacker fastighet anno 1911 med fri grönskande parkutsikt. Genomgående, trivsam och social lägenhet. Denna trea är perfekt för paret eller familjen genom sitt trevliga rymliga vardagsrum med väl tilltagen takhöjd, vackra pardörrar och fin stuckatur. Härligt och stort kök med plats för många middagsgäster. Lägenheten erbjuder stora sällskapsytor och två utmärkta sovrum väl avskilda samt ett badrum och en gäst wc. Genomgående lägenhet med stora fönster och generös takhöjd ca 3,1 M.

Välkomnande och rymlig oval hall med bra avhängningsmöjligheter. Hallen är ljus tack vare ljusinsläpp med fönster i två väderstreck. Vackra pardörrar med gallergrind.

I anslutning till hallen finns en gäst wc som har stilrent klinkergolv och målade väggar. Här finns wc, handfat med spegel ovan samt infällda spotlights. Längre in i hallen når man badrummet med smakfullt marockanskt klinker på golv med golvvärme och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch med vikbara duschdörrar, vägghängd wc, handdukstork samt handfat med spege ovan. Tvättmaskin finns även utrymme för torktumlare.

Från hallen når man det härliga köket med vita luckor upp till tak. Stort fönsterparti mot den fina grönskande parken. Full maskinell utrustning såsom inbyggd kyl/ frys och diskmaskin, spis, rostfri ugn, microvågsugn, fläkt och vinkyl. Bra förvaringsutrymmen och mycket goda arbetsytor. Matplats för 10 - 12 personer. Detta är ett kök att trivas och umgås i.

Via vackra pardörrar når man våningens hjärta med ett stort och rymligt vardagsrum med generös takhöjd och ett vackert burspråk ut mot den grönskande parken med fri utsikt.

Masterbedroom mot den lugna innergården med vackra trägolv och högt i tak. Mycket praktisk garderobsvägg som rymmer tio garderober. Utgång till rymlig och fin balkong i söderläge.

Sovrum 2 ligger också mot lugna gården och har bra garderober, förvaring och en arbetshörna. Möjlig 4 rok se gärna den alternativa planlösningen.

Detta är en lägenhet som bör upplevas och ses på plats

Mycket centralt läge med närhet till allt! Vackra parker och promenadstråk längs Vasaparken, Tegnérlunden och Observatorielunden. Citykärnan finns runt hörnet med dess generösa utbud av service, butiker, restauranger och nöjen. Hötorgshallen erbjuder kanske Stockholms finaste utbud av delikatesser och på Hötorget finns alltid färsk frukt och blommor. I närkvarteren ligger Centralbadet med dess relaxavdelning, det ombyggda och uppfräschade Norra Bantorget med Clarion Sign Hotel samt flertalet garage. Området är i en expansionsfas då många företag väljer att etablera sig mer centralt nära kommunikationer. Med bara några minuters promenad når man Centralstationen med tunnelbana, pendeltåg och bussar. Både Arlanda Express och Flygbussarna finns här. Arlanda Express tar dig från Centralstationen Arlanda på 20 minuter.

 

 

Fakta

Adress:
Rådmansgatan 55, 2 tr
113 60 Stockholm
Område:
Vasastan
Rum:
3
Boarea:
96 Kvm
Pris:
8.900.000 kr
Avgift:
2.944 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV(
Våning
2 av 6
Byggnadsår:
1911
Lägenhetsnr:
4
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
4.0167 %
Andelstal, avgift:
4.01659 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
124 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Kungsbacken 11
Org.nr:
702000-4300
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
400 kr/mån
Försäkring:
300 kr/mån
Summa:
700 kr/mån

Föreningen

Brf Kungsbacken bildades 1911 i samband med att fastigheten byggdes och ombildades till bostadsrättsförening år 2000. Fastigheten är en hörnfastighet belägen på Kungsberget och har adresserna Rådmansgatan 55 och Holländargatan 33. I föreningen finns 27 st bostadsrätter och 4 kommersiella lokaler med hyresrätt. Mycket välskött och äkta förening med låg belåning. Föreningen äger marken. Föreningens gemensamma utrymmen är den trevliga innergården med utemöbler och plats för cyklar. I källaren finns tvättstugan med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt mangel. Juridisk person accepteras inte. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Kabel- TV basutbud ingår i månadsavgiften och internet via Com hem ingår inte månadsavgiften. Tillhörande lägenheten finns ett rymligt  källarförråd om ca 4 kvm?. Föreningen har exploaterat vinden( 3 lgh byggdes 2007). Föreningen har god ekonomi med lågbelåning och goda lokalintäkter. Under 2017 amorterade föreningen 200 000 kr på ett av lånen


FÖLJANDE RENOVERINGAR ÄR GJORDA I FASTIGHETEN

2017 - Reparation av vattenläckage från takaltaner
2016 - Upprustning av lokal
2014 - Fönsterkarmarna mot Rådmansgatan målades om.
2012 - Gården renoverades
2009 - Renoverades fasad och fönster mot gård.
2009 - Balkonger byggdes.
2009 - El- Stigare byttes och nya portar monterades.
2007 - Stambyte.
 

Kommande renoveringar är följande:
- Eventuellt  fräscha upp trapphus men inga beslut tagna.

Inga planerade avgiftshöjningar.

Ansvarig mäklare

Sophie Borg

Sophie Borg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 47

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.