• Aktuellt bud
  • 4.800.000:-

Snättringe Nydalsvägen 6 5rok 118 Kvm


Rymligt hus på hörnet


5.000.000 kr

Välplanerat 2-planshus i suterräng med stor hörntomt. Altan i soligt läge och carport med plats för två bilar. Totalyta om 190 kvm.

  • WEB FMK NYDAL6-35

Beskrivning

Välkomna till detta mycket trevliga tegelhus belägen på lugn återvändsgata utan genomfartstrafik. Här bor man i ett lugnt och barnvänligt område med en härlig och rymlig hörntomt. Huset består av 2 våningar varav det ena i suterräng. Entréplan med stor hall och WC, gillestuga med öpen spis, sovrum, tvättstuga, badrum och hobbyrum. En trappa upp finner ni ett rymligt kök med stor matplats vid härliga fönsterpartier samt utgång till den stora och insynsskyddade altanen i sydväst. Ljust och rymligt vardagsrum. Tre sovrum och ett rymligt badrum. Totalyta om 190 kvm.

- Entréplan
HALL
Stor välkomnande hall med plastmatta på golvet, ljust tapetserade väggar. Trappa i trä som leder till husets övre plan.

WC
Mindre wc med tvättställ och toalett.

GILLESTUGA
Väl tilltaget rum med ekparkett, mörka väggar och öppen spis.

HOBBYRUM/PANNRUM
Det finns en separat ingång till detta rum. Betonggolv, målade väggar och vattenuttag. Gott om förvaringsutrymmen och en praktisk matkällare.

TVÄTTSTUGA
Praktisk tvättstuga med stora bänkytor. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och tvättho. Här finns en trevlig bastu. Gott om förvaring. Här finns även ett pentry.

SOVRUM 1
Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Inbyggd garderob.

- Övre plan

KÖK
Rymligt och trivsamt kök i äldre stil. Stora fönsterpartier mot det lummiga området. Utgång till altanen och trädgården. Bra arbetsytor och gott om förvaring, Köket är utrustat med hel kyl & frys, spis och fläkt. I köket finns plats för större matrupp.

VARDAGSRUM
Ljust vardagsrum med plats för både soffgrupp och matgrupp. Fönster som vetter mot balkongen. Detta rum kan delas av om ett extra sovrum önskas. Vacker dubbeldörr med glaspartier i original.

ÖVRE HALL
Här finns utgång till den trevliga balkongen med ett högt och fritt läge.

SOVRUM 2
Ljust sovrum med plats för säng. Här finns ett trevligt fönster mot baksidan. I detta rum finns en hel garderobsvägg med utmärkta förvaringsmöjligheter.

SOVRUM 3
Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Inbyggd garderob.

BADRUM
Rymligt badrum med plastmatta på golvet träpanel på väggarna. Här finns wc, dusch, tvättställ och förvaring.

Fastigheten säljs med en friskrivningsklausul.

Populärt och lugnt villakvarter med närhet till såväl naturen som till Långsjön och dess vackra promenadstråk. För barnfamiljer finns flertalet skolor i närheten. För de mindre barnen finns även flertalet förskolor i närheten. 

Med bil tar det ca 15 minuter till Kungens kurva som är ett av Europas största handelsområden. Här finns bland annat Ikea och Heron City med Nordens i särklass största biografanläggning, Nordens största fitnessanläggning, restauranger, bowlinghall, butiker med mera.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Nydalsvägen 6
141 73 Segeltorp
Område:
Snättringe
Rum:
5 rum och kök
Boarea:
118 Kvm
Biarea:
72 Kvm
Tomtarea:
1971 Kvm
Pris:
5.000.000 kr
Byggnadsår:
1971
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Kalksandsten och träpanel
Tak:
Betongpannor
Plåtarbete:
Lackerad plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Lättbetongkasetter
Grundläggning:
Betongplatta
Grundmur:
Putsad leca
Murstock:
Tegel
Fönster:
Kopplade tvåglasfönster
Ventilation:
Självdrag
Uppvärmning:
Kombinationspanna vattenburen samt luft/luftvärmepump
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
3st om totalt 165.100 kr
Taxeringsvärde totalt:

5.126.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

2.438.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

2.688.000 kr
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
128 kWh/Kvm och år
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

Värme:
24000 kr/år
El:
6000 kr/år
Sotning:
500 kr/år
Renhållning:
6000 kr/år
Försäkring:
7200 kr/år
Summa:
43700 kr/år
Kommentar:
Uppskattade driftskostnader

Budgivning

18 Dec
Budgivare 1
4.800.000 kr

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.