• Ring för
  • visning

Liljeholmen Katrinebergsbacken 32 2rok 60 Kvm


Renoveringschans med fantastisk vy


2.795.000 kr

Renoveringschans av en lägenhet som infriar alla klassiska mäklarfloskler som ”Oslipad diamant, skapa ditt eget drömboende, efter eget tycke och smak, sällsynt chans att förvärva, outnyttjad potential, för den händige mm. ” I övrigt en välplanerad lägenhet med rejält renoveringsbehov. Belägen på populära Katrinebergsbacken som ligger som en grönskande oas mellan Liljeholmstorget och Hornstull. Brf med god ekonomi, årsavgiften har sänkts 6 av de 8 senaste åren, nu senast 2018 med 3%. Boende i föreningen har tillgång till pool och nyrenoverad bastu, två uthyrningslägenheter samt festlokal. Suveräna kommunikationer finns vid Liljeholmen C. Där stannar tvärbanan som trafikerar sträckan Sickla Udde - Solna, T-banans röda linje samt flertalet bussar, inklusive flygbussar till både Bromma och Arlanda flygplats.

  • IMG 0463

Beskrivning

Renoveringsbehovet i denna lägenhet är inget att hymla om, spärrmålning, målning, nya golv rekommenderas bl.a. Förmodligen vill du även byta garderober, skåp och köket, ja det mesta. Det finns dock ljusglimtar som ny kyl/frys, bra parkettgolv i sovrummet och det helkaklade badrummet, där du kanske nöjer dig med att byta porslinet samt den stora balkongen med härlig vy mot Årstavikens storstadssilhuetter.

 

Hallen är rymlig med plats för avhängning och bra förvaringsmöjligheter, tack vare plats för ett flertal garderober

Badrummet är helkaklat med klinkergolv, badkar med duschmöjlighet, handfat, belyst spegel samt WC. Förberett för TM/TT.

Köket är rymligt med gott om förvaring i skåp, bra arbetsytor och utrymme för en ordentlig matplats som rymmer många sittande.

Vardagsrummet ger plats för både umängesdel och matdel. Här återfinns också utgången till bostadens stora balkong där du får sol från morgon och fram till lunch.

Sovrummet är rymligt med plats för dubbelsäng, arbetsplats och garderobsvägg.

 

Till lägenheten hör nyttjanderätten av ett rymligt källarförråd.

 

Föreningens medlemmar har tillgång till en pool med relaxavdelning samt nyrenoverad bastu som medlemmarna får använda efter tidsbokning. Poolen är i port nr 36. Två övernattningslägenheter finns att boka samt en samlingslokal. Trädgård med grill och utemöbler finns också

Tvättstuga finns i varje port med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Grovtvättstuga finns i port 16 - 1 tr. Hushållssoprum finns i varje port, grovsoprum och EL-soprum vid port 32. Cykelrum och barnvagnsrum finns i varje port.

 

 

TV/BREDBAND

Basutbud Kabel-tv ingår i avgiften till föreningen. Leverantör är Bredbandsbolaget.

Bredband (100 Mbit) och IP-telefoni (samtalsavgift betalar innehavaren) via Ownit ingår i årsavgiften. Uppkoppling med kabel ger 500–1000 Mbit/s för både ned- och uppladdning.

 

PARKERING

Det finns 157 st. garageplatser fördelat på  varmgarage (940 kr/mån) och kallgarage (740kr/mån). Det finns ett tjugotal MC-platser fördelat på kallgarage (100 kr/mån) och varm garage (200 kr/mån). Styrelsen hanterar önskemål om garageplats. I övrigt parkering på gatan mot avgift alla dagar, alla tider.

 

 

 

Fakta

Adress:
Katrinebergsbacken 32
117 61 Stockholm
Område:
Liljeholmen
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
60 Kvm
Pris:
2.795.000 kr
Avgift:
3.529 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV och Bredband
Våning
4
Byggnadsår:
1993-1995
Lägenhetsnr:
0944
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Tv- internetutbud:
Kabel-TV via Bredbandsbolaget, bredband & fast telefoni ingår i månadsavgiften och levereras av Ownit.
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.3180 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
129 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Liljeholmsberget
Org.nr:
716420- 1472
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
107 kr/mån
Försäkring:
162 kr/mån
Summa:
269 kr/mån
Kommentar:
Säljarensuppgift. Nätavgift tillkommer.

Föreningen

Brf Liljeholmsberget är en äkta förening som bildades 1987 och förvärvade fastigheten 1993. Föreningen består av 265 bostadsrätter och 4 hyreslokaler. Fastigheten omfattar tio trapphusadresser: Katrinebergsbacken 16-32 samt 36. Dessutom äger föreningen gemensamhetsanläggningar som vägar och varmgarage tillsammans med Lilla Katrineberg 4 (kontorshuset). BOA ca 21 070 kvm och LOA ca 744 kvm. Tomtmark om ca 15 549 kvm som innehas med tomträtt. Föreningen har goda intäkter från hyreslokaler, garage mm om ca 3,6 Mkr årligen.  År 2017 gjordes ett plusresultat om ca 418 Tkr och 2016 om ca 3,5 Mkr. Belåningen ligger på det som räknas som en normalmedian för en BRF ca 6 000 kr per kvm

 

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2010 - Spolning av stammar
2012 - OVK besiktning
2015 - Renovering av trapphus i port 32
2015 - Renovering av omklädningsrum till poolen
2015 - Hissrenovering
2015 - Trapphusrenovering
2018 - Renovering av föreningens bastu

Föreningen har även genomfört ett energiprojekt så att de nu har ett övervaknings- och styrsystem för fjärrvärmen, nya termostater, frekvensstyrda frånluftsfläktar m.m.

Ansvarig mäklare

Richard Berg

Richard Berg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-896 38 48

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.