• Ring för
  • visning

Liljeholmen Katrinebergsbacken 28 3rok 67 Kvm


Radhuskänsla mitt i stan


3.995.000 kr

Välkomna till denna perfekt planerade trea belägen på populära Katrinebergsbacken som ligger som en grönskande oas mellan Liljeholmstorget och Hornstull. Lägenheten har en fantastiskt uteplats som fungerar som ett avkopplande extra rum under sommaren. Öppen planlösning mellan kök vardagsrum inbjuder till social samvaro. Påkostat kök med bänkskiva i Carrara marmor och full maskinell utrustning. Rymligt sovrum med bra förvaringsmöjligheter samt ett mindre sovrum som kan med fördel nyttjas som barnrum gästrum eller arbetsrum. Helkaklat badrum med badkar och tvättpelare. Populär brf med god ekonomi, årsavgiften har sänkts 6 av de 8 senaste åren, nu senast 2018 med 3%. Boende i föreningen har tillgång till pool och nyrenoverad bastu, två uthyrningslägenheter samt festlokal. Suveräna kommunikationer finns vid Liljeholmen C. Där stannar tvärbanan som trafikerar sträckan Sickla Udde - Solna, T-banans röda linje samt flertalet bussar, inklusive flygbussar till både Bromma och Arlanda flygplats.

  • IMG 7673

Beskrivning

Välkomna till denna perfekt planerade trea belägen på populära Katrinebergsbacken som ligger som en grönskande oas mellan Liljeholmstorget och Hornstull. Lägenheten har en fantastiskt uteplats som fungerar som ett avkopplande extra rum under sommaren. Modern och öppen planlösning mellan kök vardagsrum inbjuder till social samvaro. Påkostat kök med bänkskiva i Carrara marmor och full maskinell utrustning. Väl tilltaget Master Bedroom med bra förvaringsmöjligheter samt ett mindre sovrum. Fräscht helkaklat badrum med badkar och tvättpelare. Populär förening med god ekonomi, årsavgiften har sänkts 6 av de 8 senaste åren, nu senast 2018 med 3%. Boende i föreningen har tillgång till bl.a. pool och nyrenoverad bastu, två uthyrningslägenheter samt festlokal. Suveräna kommunikationer finns vid Liljeholmen C. Där stannar tvärbanan som trafikerar sträckan Sickla Udde - Solna, T-banans röda linje samt flertalet bussar, inklusive flygbussar till både Bromma och Arlanda flygplats. Här är det bara att flytta in och trivas från dag ett!

 

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL | Du möts innanför dörren av en rymlig hall med klinker på golvet. Bra plats för avhängning och förvaring tack vare flertal garderober som finns i anslutning. 

MASTER BEDROOM | Harmoniskt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och gott om plats för förvaringsmöbler.

BADRUM | Fräscht, helkaklat badrum med badkar och vattenburen golvvärme. Här finns även kommod med spegelskåp, Wc, tvättmaskin och torktumlare. 

KÖK | Modernt kök med bänkskiva av carraramarmor, gott om förvarings och arbetsytor. Här finns all maskinell utrustning man kan önska sig. Middagen avnjuts vid matplatsen som rymmer 6-8 personer. Den öppna planlösningen mellan det väl tilltagna vardagsrummet och köket bidrar till en skön atmosfär och gott om utrymme för ett stort umgänge.

VARDAGSRUM | Vardagsrummet är väl tilltaget och här finns gott om plats för soffgrupp, fåtölj, tv-möbel och annat möblemang. Härifrån nås bostadens undebara uteplats som blir som en förlängning av lägenheten som fungerar som ett avkopplande extra rum under sommaren.

UTEPLATS | Den stora och soliga uteplatsen blir en förlängning av bostaden under sommarhalvåret och bidrar med mysig radhuskänsla. Här finns plats för stor matgrupp, solstolar eller soffgrupp samt grill för härliga middagar från sen vår till tidig höst.

SOVRUM 2 | Något mindre sovrum med plats för säng och annan trivselmöblering. Passar perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

Till lägenheten hör nyttjanderätten av ett rymligt källarförråd.

Kabel-TV
Kabel-TV ingår i avgiften med basutbudet från Bredbandsbolaget. Både det analoga och det digitala tv-utbudet består av SVT1, SVT2, Barnkanalen/SVT24, Kunskapskanalen, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, Sjuan, TV8, Kanal 9, TV10, Kanal 11, TV12, Discovery Channel och MTV. I det analoga utbudet ingår även finsk tv. Och i det digitala utbudet ingår även SVT1 HD, SVT2 HD och TV4HD. För att se TV3, Kanal 5, TV6, Sjuan, TV8, Kanal 9, TV10, Kanal 11, TV12, Discovery Channel och MTV digitalt krävs programkort samt CA-modul eller digitalbox. Medlemmar i föreningen disponerar gratis en HD-box med programkort.

 

 

 

Fakta

Adress:
Katrinebergsbacken 28
117 61 Stockholm
Område:
Liljeholmen
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
67 Kvm
Pris:
3.995.000 kr
Avgift:
3.573 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV och Bredband
Byggnadsår:
1993-1995
Lägenhetsnr:
1101
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Tv- internetutbud:
Kabet-TV via Bredbandsbolaget, bredband & fast telefoni ingår i månadsavgiften och levereras av Ownit.
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.3220 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
129 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Liljeholmsberget
Org.nr:
716420- 1472
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
100 kr/mån
Summa:
350 kr/mån

Föreningen

Brf Liljeholmsberget bildades 1987 och består av 265 bostadsrätter och 4 hyreslokaler. Fastigheten omfattar tio trapphusadresser: Katrinebergsbacken 16-32 samt 36. Dessutom äger föreningen gemensamhetsanläggningar som vägar och varmgarage tillsammans med Lilla Katrineberg 4 (kontorshuset).


Utförda renoveringar:
2010 - Spolning av stammar
2012 - OVK besiktning
2015 - Renovering av trapphus i port 32
2015 - Renovering av omklädningsrum till poolen
2015 - Hissrenovering
2015 - Trapphusrenovering
2018 - Renovering av föreningens bastu

Föreningen har även genomfört ett energiprojekt så att de nu har ett övervaknings- och styrsystem för fjärrvärmen, nya termostater, frekvensstyrda frånluftsfläktar m.m.

Gemensamma utrymmen
Nuvarande ägare disponerar ett källarförråd. Det finns en tvättstuga i varje port med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. (Fri bokning med cylinder klockan 7-22). Tvättstugan ligger i samma port och är utrustad med 4 stora maskiner, 2 torktumlare och 2 torkskåp. Grovtvättstuga finns i port 16, 1 tr. (Bokas med tidkort). Hushållssoprum finns i varje port, grovsoprum vid port 16 och el-soprum vid port 32. Cykelrum och barnvagnsrum finns i varje port. Föreningslokalen har ett välutrustat lokal och plats för ett 40-tal personer som kan hyras för 400 kr/dygn. Föreningen har även två övernattningslägenheter 4 resp 6 bäddar som kan hyras för 350 kr/natt resp 500 kr/natt. Strax bortom port 36 hittar du poolen med tillhörande bastu.

Parkering
Det finns varmgarage 72 platser (940 kr/mån) och kallgarage 86 platser (740kr/mån) samt ett antal MC-platser. Brf Liljeholmsberget har även en gemensamhetslokal, övernattningslägenheter och en pool med bastu. Tvättstuga ligger i varje port med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp, i varje port hittar du även cykel- och barnvagnsrum. Grovtvättstuga finns i port 16. Till lägenheten hör ett rymligt förråd som ligger i entréplan. I föreningen finns en gemensam trädgård med grill och utemöbler.

Se vidare information på föreningens informativa hemsida: www.liljeholmsberget.se

Ansvarig mäklare

Igor Ronin

Igor Ronin

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-588 91 78

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.