• Ring för
  • visning

Björknäs Ängsbacken 4, NB 2.5rok 66.1 Kvm


Radhuskänsla med uteplats


2.150.000 kr

Välkommen till denna härliga och smakfulla lägenhet. Det är en modern och ljus lägenhet med en öppen och social planlösning. Lägenheten har en stor och fin uteplats samt ett lyxigt dressingroom. Här bor man i lummiga och mycket barnvänliga kvarter endast 10 minuter från stan. Mycket centralt men lugnt läge mellan Skurusundet och Björknäs torg. Välskött förening med trevliga faciliteter för medlemmarna såsom skyddad och barnvänlig innergård med trädgårdsmöbler, grill och stor lekpark samt ett välutrustat och modernt gym med bastu och en övernattningslägenhet. Här är det bara att flytta in och trivas!

  • DSC2496-3

Beskrivning

Välkommen till denna trevliga och ljusa lägenhet med insynskyddat läge. Här möts du av ljusa färger och mycket ljusinsläpp. Härlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket inbjuder till festligheter och mingel. Den stora uteplatsen fungerar perfekt som ett extrarum under de varmare månaderna. Genomgående i lägenheten ligger ett mycket snyggt och smakfullt vitt laminatgolv samt ljusa väggar.

HALL
Inbjudande och väl tilltagen hall med plats för avhängning och förvaring i garderober. Vitmålade väggar med snygg dekortapet.

BADRUM
Direkt till höger ligger badrummet. Badrummet är kaklat i vitt. Här finns badkar, WC samt kommod med handfat. Möjlighet finns att installera tvättmaskin. Snygg våtrumsmatta på golvet.

KÖK
Stilrent u-format kök med god förvaring. Bra arbetsytor med skåp och lådor i vitt. Ovan arbetsbänken i vit laminat sitter ett smakfullt stänkskydd i glas med marmormönster. Kökets maskinella utrustning består av kyl och frys, spishäll, ugn och fläkt, diskmaskin samt lyxig vinkyl. Matplatsen ligger intill ett härligt fönsterparti, här får du plats för stort matsalsbord med plats för många att umgås.

ALLRUM
Sällskapligt vardagsrum med en öppen planlösning mot matplatsen och köket. Stort fönsterparti med härligt ljusinsläpp.   Vardagsrummet rymmer både soffgrupp och övrig möblering. Från vardagsrummet når man den härliga uteplatsen som sommartid blir som en förlängning av vardagsrummet.

UTEPLATS
Stor uteplats mot lugn och grönska med ett härligt insynsskyddat sydvästläge. Här har du din egna täppa med huskänsla, staket och drädäck. Här får du plats med både matbord, grill och relax samt blommor och egen örtagård.

SOVRUM
Rogivande och trivsamt sovrum med gott om plats för dubbelsäng, arbetshörna samt annan önskad möblering.
Från sovrummet når du ditt egna lyxiga dressingroom.

DRESSINGROOM
Här har du förmånen att ha ett stort och lyxigt dressingroom med häng, praktiska lådor, krokar och fack samt behaglig belysning och skoförvaring. Gott om plats för dina kläder, skor och accessoarer.
(Har du behov att göra om detta rum till ett mindre sovrum så är det möjligt då det finns gott om plats i sovrummet för en eventuell garderobsvägg)

Till lägenheten hör ett rejält källarförråd.

OMRÅDET- Mellan Storstad och skärgård
Närheten till natur och bad bidrar till områdets trivsel. 
På gång- och cykelavstånd ligger flera badsjöar såsom Glasbrukssjön och
Bagarsjön.Närheten till Boo brygga och Nyckelviken.
Vill man längre ut i skärgården, mot Värmdö och Ingarö, tar det inte lång tid med vare
sig egen bil, båt eller med kollektiva färdmedel. 

På bekvämt gångavstånd ligger Björknäs torg med restaurang, matbutik, tobaksbutik
med postservice och ATG, apotek, frisör, heminredning, djuraffär, och kemtvätt. 
Direktbussar tar oss in till Slussen på mindre än 15 minuter.
Med bil eller buss tar man sig snabbt till shopping i Orminge Centrum, Nacka Forum
samt Sickla köpcenter!

 

 

 

 

Fakta

Adress:
Ängsbacken 4, NB
132 40 Saltsjö-Boo
Område:
Björknäs
Rum:
2.5 rum och kök
Boarea:
66.1 Kvm
Pris:
2.150.000 kr
Avgift:
4.960 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV-Basutbud , (bredband 200kr)
Våning
B
Byggnadsår:
1990
Lägenhetsnr:
913
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk
Uppvärmning:
Bergvärme via luftburet värmesystem
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.691 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
67 kWh/Kvm och år
Förening:
Talludden 1
Org.nr:
716420-4757
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
200 kr/mån
Försäkring:
115 kr/mån
Summa:
315 kr/mån

Övrigt

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Talludden 1
Fastigheten består av 125 lägenheter, ettor, tvåor, treor och femmor, de senare med en
uthyrningsdel.Föreningen äger fastigheten som husen står på, Björknäs 27:1 i Saltsjö-Boo.
Området är mycket barnvänligt med lummig och bilfri innergård och lekplats.

I föreningen finns tvättstuga, gästlägenhet, gym och bastu.
Till föreningen hör också garage i flera plan samt ett parkeringsdäck med hyrplatser och platser för gäster.

Föreningen har installerat bergvärme och detta har gjort att driftskostnaderna är relativt låga.

Varje lägenhet har ett eget ventilations- och värmeaggregat.

Parkering/garage (fn 400-450 kr/mån). MC- bur 150 kr/mån

Gym+Bastu (fn 600kr/år) Ängsbacken 4. För att få tillgång till lokalerna sätter man in 600 kr på föreningens pg konto, se nedan. Ange lägenhets/bricknummer.

Expeditionen har öppet den sista tisdagen i månaden kl 18.00-19.00 Ängsbacken 4.

Gästlägenhet (fn 200kr/dygn) Ängsbacken 5. Lägenheten kan bokas högst sju dagar per kalendermånad, sammanhängande eller utspritt över månaden. Du kan boka högst 50 dagar i förväg.

Gästlägenheten bokas via App eller display port 4. Den röda brickan fungerar som nyckel. Lägenheten är utrustad med sex sängplatser, Kök med kyl och frys.

Tvättstuga (fn 10kr/maskin samt 20kr i bokningsavgift)

Vi har ett miljörum för källsortering av sopor.

För dagis och skolor i området, se www.nacka24.se

 

Ansvarig mäklare

Pernilla Lippert

Pernilla Lippert

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-717 38 72

Skicka e-post

Biträdande

Anne-Sophie von Krusenstierna

Anne-Sophie von Krusenstierna

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-275 95 55

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.