• Välkommen på
  • visning
  • 23 Sep

Fruängen Doktor Widerströms gata 6 3rok 63 Kvm


Perfekt planerad trea med balkong


2.895.000 kr

Välkomna till denna perfekta 3:a med balkong högst upp i huset. Lägenheten har ljusinsläpp från två håll, genomgående i fint skick med renoverat kök, helkaklat badrum i lågt belånad och stambytt förening.

Visas Söndag 23 Sep 11:30 - 12:10 Måndag 24 Sep 17:00 - 17:30

  • 11-Vardagsrum

Beskrivning

En härlig funkislägenhet högst upp med genomgående planlösning och fint ljusinsläpp.

Hallen erbjuder bra förvaring i dom tre inbyggda garderoberna.

Till höger i hallen finns det helkaklade badrummet med dusch som renoverats och moderniserats vid föreningens stambyte. Här finns tvättmaskin/torktumlare och duschhörna samt kaklade väggar i ljus och grå ton.

Snyggt kök som totalrenoverades vid 2013 med full maskinell utrustning där snickerierna går i vit och kaklade stänkskydd i samma ton. Snygg praktisk bänkskiva i brun nyans. Plats för matgrupp för 4 personer.

Vidare från hallen finns vardagsrummet som rymmer både en rejäl soffa och matsalsmöbel om så önskas. Här finner ni parkettgolv och ljusa färger på väggar.

Från vardagsrummet finns ingång till de båda sovrummen  som under senare tid ommålats helt i ljusa toner. Det största med plats för dubbelsäng och det andra sovrummet i storlek mindre har plats för enkelsäng. I detta sovrum finns utgång till balkong i söderläge.

Välkomna!

Till varje lägenhet följer nyttjande av ett källarförråd.

 

FÖR MEDLEMMAR
Föreningen har tre moderna tvättstugor med snabba storhushållsmaskiner. Tvättstugorna ligger i port 34, port 22 och port 8. Varje tvättstuga har två tvättstugor med tillhörande separata torkrum. Tvättstugorna är vardera utrustade med två tvättmaskiner, en eller två torktumlare och en centrifug. Separat mangelrum finns också.

Brf Doktorn har också en gemensamhetslokal belägen på Doktor Widerströms Gata 50 med bastu, solarium, gym och övernattningsrum.
Cykel- och barnvagnsrum finns i källaren.

Garage finns med 40 platser. Separat kö med väntetid. Gratis datumparkering på omkringliggande gator samt två 7-dygnsparkeringar.

BREDBAND & TV
Bredband via Ownit. Val mellan 100 Mbit/sek (139kr/mån) eller 500+ Mbit/sek (399kr/mån).
TV via Bredbandsbolaget.

 

OMRÅDE

Här bor man med några minuters promenad till Fruängens tunnelbanestation och efter 15 minuter befinner du dig vid Slussen. Bra kommunikationerna för tunnelbana och buss.

Fruängen Centrum ligger på ca 500 meters gångavstånd och erbjuder caféer, restauranger, livsmedelsbutik, apotek, systembolag, bibliotek med mera. Härifrån avgår tunnelbanans röda linje som tar dig in till Stockholm City på under 20 minuter. Fruängen trafikeras även av flertalet busslinjer som t.ex. 163,173,192 och ni er lätt till Kungens kurva och Skärholmen där ni kan avnjuta större utbud av butiker, nöjen och IKEA. Med bil tar ni er lätt ut till E20/E4 i norr- och södergående riktning.

För den friluftsintresserade finns vackra Långbro park nära med promenadstråk. Här finner ni också Långbro Värdshus, en av Stockholms mest välrenommerade restauranger. Även nära till löparspår i Älvsjöskogen samt Långsjön med badmöjligheter under sommaren och chans till skridskoåk om vintern.

Fakta

Adress:
Doktor Widerströms gata 6
129 54 Hägersten
Område:
Fruängen
Rum:
3
Boarea:
63 Kvm
Pris:
2.895.000 kr
Avgift:
4.332 kr inkl. Värme, Vatten, Basutbud Kabel-TV
Våning
2/2
Byggnadsår:
1953
Lägenhetsnr:
251
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Tv- internetutbud:
TV via Bredbandsbolaget Bredband Via Ownit. Val mellan 100 Mbit/sek (139kr/mån) eller 500+ Mbit/sek (399kr/mån).
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Andelstal, ägande:
0.5926354 %
Andelstal, avgift:
0.64831 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
156 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Doktorn
Org.nr:
769608-6748
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
275 kr/mån
Försäkring:
209 kr/mån
Summa:
484 kr/mån

Föreningen

Brf Doktorn är en äkta förening som år 2003 förvärvade fastigheten med byggår 1953. Föreningen består av 205 lägenheter, varav 14 är hyresrätter, fördelat på sju bostadshus i tre våningsplan med källarvåning. Föreningen har 5 st. lokaler. Föreningen innehar med tomträtt fastigheten Solfjädern 1. Boa ca 10 690 kvm och Loa ca 348 kvm. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Föreningen är belånad med ca 25,2 Mkr vilket ger en låg belåningsgrad på ca 2 357 kr per kvm/år (jfr normalmedian på 5-6000 kr per kvm/år) Föreningen gjorde 2017 ett plusresultat på ca 1,3 Mkr och 2018 ca 1,3 Mkr. Vid årsskiftet 2017/2018 fanns en föreningskassa om ca 17,5 Mkr.
Föreningen har årliga intäkter om ca 1,6 Mkr från sina lokaler samt hyreslägenheter och garage.

Inga förändringar av avgiften finns planerad. (2018-08-20)

1998-1999 Stambyte del 1
2005-2006 Stambyte del 2
2006 Nya treglasfönster och balkongdörrar
2006 byttes elledningarna och elcentraler
2006 Översyn av ventilationen
2009 Fiberuppkoppling bredband via Ownit
2012 Energibesparingsprojekt & samtliga undercentraler byttes ut
2013 OVK (obligatorisk ventilationskontroll)
2013 Renoverat trapphusen, bytt portar, källarportar och installerat portkodslås
2015 renoverades balkongerna.
2017/2018 Takomläggning

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen underhåller husen löpande. Fasadrenovering är planerat att utföras någon gång mellan 2020-2025.

DELAT ÄGANDE
Delat ägandeskap: Föreningen kan acceptera delat ägandeskap. Upp till två föräldrar till makar eller till sådana sambo på vilka lagen om sambors gemensamma hem tillämpas kan godkännas för delat ägarskap. Högsta antalet delägare per bostadsrätt är 4 st. och minsta rekommenderade andel per delägare är 10 %.

 

 

 

 

 

Ansvarig mäklare

Richard Berg

Richard Berg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-896 38 48

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.