• Välkommen på
  • visning
  • 22 Sep

Kvarnholmen/Nacka Kvarnholmsvägen 84 3rok 76 Kvm


perfekt planerad trea med balkong


4.795.000 kr

Optimalt planerade 76 kvm med södervänd balkong. Gott om förvaring samt två rymliga sovrum. Lägenheten färdigställdes 2017 och är i nyskick. Föreningen erbjuder hiss direkt ner till garage och förråd. Lediga garageplatser finns.

Visas Söndag 22 Sep 12:00 - 12:45 Måndag 23 Sep 17:30 - 18:00

  • WEB FMK KVARN86-15

Beskrivning

Varmt välkommen till denna optimalt planerade trea om 76 kvm med södervänd balkong. Gott om förvaring samt två rymliga sovrum. Lägenheten färdigställdes 2017 och är i nyskick. Föreningen erbjuder hiss direkt ner till garage och förråd. Lediga garageplatser finns.

Välkomnande och rymlig hall med plats för avhängning och förvaring bakom inbyggda Elfa garderober med skjutdörrar i vitt. Vitmålade väggar och ekparkett 3-stav vilket är genomgående i hela lägenheten.

Härlligt kök som öppnar sig mot vardagsrummet och har vita ramluckor och mörk bänkskiva samt ljusgrått kakel ovanför. Alla vitvaror är inbyggda eller i rostfritt och är från Siemens. Här finns häll, ugn, microvågsugn, dubbla kylar och frysar samt diskmaskin.

I fil med köket öppnar sig planlösningen mot en vardagsrumsdel som rymmer stor soffa, fåtöljer och annan möblering.
Stora fönsterpartier med fint ljusinsläpp fortsätter även i vardagsrumsdelen. Härifrån når du den rymliga balkongen.

Rymlig balkong mot den mysiga innergården som erbjuder härligt sydligt läge. Plats för möblemang och växter.

Vackert badrum i stilren design med ljust kaklade väggar och stilren klinker på golvet. Dusch med dubbla duschväggar i klart glas med svängdörrsfunktion för större yta. Duschen är inredd med himladusch från Tapwell. Handfat med kommod i vitt från Svedbergs samt spegelskåp över. Wc och handdukstork. Längs ena väggen finns en tvättdel med tvättmaskin, torktumlare från Siemens samt bänkyta och överskåp.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, fönster ut mot innergården samt litet fönster mot gaveln. Skjutgarderob med gott om förvaring. Väggar i ljusgrå kulör och vitt vilket skapar en behaglig känsla.

Sovrum med ingång till egen klädkammare, fönster mot gaveln och vitmålade väggar.

Området blir mer och mer klart för varje dag som går. Redan nu finns Sveriges bästa glass hos Snö (ligger nere på kajen). I april öppnade Coop en livsmedelsaffär på omkring 1 000 kvm, som har ett brett sortiment med fokus på färskvaror. Det har alldeles nyligen öppnat en vårdcentral, apotek, frisör, kemtvätt samt pizzeria.

Längre upp på gatan finns en sushi samt en ny japansk restaurang som heter Don Poketto. I samma hus vi omåttligt populära Don Felice. Här hittas trevligt barhäng och en meny inspirerad från Italien.

Det finns även ett gym – Puls och träning – med generösa öppettider.

Kvarnholmens förskola heter Alexanderskolan och grundskolan heter Ebba Brahe.

I parken Lilla Kvarnholmen kan barnen leka mitt i Kvarnholmens historia i en unik och kreativ miljö. Här finns också boulebana, grillplats, soldäck och gott om sittplatser. I lekparken finns miniatyrer av den gamla industrimiljön och mycket att upptäcka och leka med.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Kvarnholmsvägen 84
131 31 Nacka
Område:
Kvarnholmen/Nacka
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
76 Kvm
Pris:
4.795.000 kr
Avgift:
3.986 kr inkl. värme, kallvatten
Våning
3
Byggnadsår:
2017
Lägenhetsnr:
21302
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.2735 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
64 kWh/Kvm och år
Förening:
Spisbrödsfabriken
Org.nr:
769628-4590
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Övrigt:
80 kr/mån
Summa:
480 kr/mån

Föreningen

Föreningen består av 94 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Fem lokaler upplåts med hyresrätt. Föreningen äger marken.

I föreningen finns 62 garageplatser i gemensamhetsanläggning. 52 st är garageplatser som kan hyras till en kostnad för 1 400 kr/mån, 6 st är dubbelplatser som kan hyras till en kostnad för 1 000 kr/plats och mån, 4 st är mc-platser och kan hyras till en kostnad för 350 kr/mån.

Det finns barnvagnsförråd, cykelförråd i garaget. Föreningen har en gemensam gård med mötesplatser, lekplats och grönytor. Det finns även en fotbollsplan som sköts av Nacka kommun. Gården är en gemensamhetsanläggning som delas mellan Spisbrödsfabriken och Bageriet.

Triple-play från Telia innebär att de boende har tillgång till internet, kabel-tv (grundutbud) och ip-telefoni (fasta avgiften) för en kostnad om 220 kr per månad.

Till lägenheten hör ett FÖRRÅD om ca 5-6 kvm belägen på bottenplanet med hiss direkt ner

Övrigt

På Kvarnholmen växer ett helt nytt bostadsområde fram. Moderna bostäder trivs tillsammans med klassisk arkitektur på den lilla halvön. Området ägdes tidigare av Kooperativa Förbundet, KF, som uppförde flera byggnader runt 1930-talet. Bland annat de olika Magasinen, Havregrynskvarnen och olika silos. Här upptäcker du byggnader i funkisstil, spännande industrihistoria och en unik miljö precis vid inloppet till Stockholm. Från city känns den karaktäristiska nattsiluetten av Kvarnholmen igen, med sina magasin och silobyggnader.

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.