• Välkommen på
 • visning
 • 26 Nov

Vasastan Kammakargatan 70, 2 tr 1rok 29 Kvm


Perfekt planerad mitt i city


2.595.000 kr

Välkomna till denna perfekt planerade lägenhet med möjlighet till uteplats! Bostaden ligger mitt i Vasastan med direkt närhet till City och Kungsholmen och kan nås från både Dalagatan och Kammakargatan. Området har ett sagolikt utbud av caféer, barer, restauranger, butiker etc. STHLM Brunch Club, Grill och Köttbaren vid Tegnérlunden samt Monks Café finns runt hörnet. Endast ett par minuters promenad till Centralstationen, där erbjuds alla typer av kommunikationer samt buss 53 och 69 passerar direkt runt hörnet. Stabil förening med god ekonomi, garage och gemensamma terrasser. Möjlighet för snabbt tillträde. Detta är en lägenhet ni inte får missa, varmt välkomna på visning!

Visas Söndag 26 Nov 13:45 - 14:30 Måndag 27 Nov 17:30 - 18:00

 • Kammakargatan70-9

Beskrivning

 • Möjlighet till uteplats
 • Möjlighet för snabbt tillträde
 • Ingång från både från Dalagatan och Kammakargatan
 • Lugnt belägen intill Tegnérlunden med puls och nöjen ett stenkast bort
 • Stabil förening med mycket god ekonomi
 • Garage och två gemensamma takterrasser i föreningen
 • Stambytt, stabil och välskött förening 
 • Utmärkta kommunikationer

 

ENTRÈ | Hall som erbjuder god plats för avhängning.

BADRUM Stilfullt, helkaklat fräscht badrum i vitt med ett modernt grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med: dusch, handfat, badrumsskåp med belysning, wc samt handduksvärmare.

KÖK Modernt kök med mycket gott om förvaring bakom vita skåpsluckor och lådor. Den maskinella utrustningen består av gasspis med ugn, fläkt, kyl/frys samt diskmaskin.

RUM En stor och luftig yta med ett generöst och härligt ljusinsläpp tack vare det stora fönsterpartiet med breda fönsternischer i massiv sten. Här finns god plats för soffa, TV-möbel och en matpats. Ett platsbyggt loft med praktisk garderob gör att rummet känns betydligt större. 

FÖRRÅD | Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett vindsförråd om ca 4m².

 

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Två stora takterrasser med utemöbler och hänförande utsikt. 
Cykelrum med ingång från Kammakargatan 70.
Två fräscha tvättstugor med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.
Det finns ett grovsoprum på Dalagatan 6B, -2 tr där man kan lämna tidningar och emballage.
Till lägenheten hör ett bra vindsförråd om ca 4 kvm.

BREDBAND/TV
Gruppanslutning till fiber-bredband via Bahnhof. Obligatorisk avgift om 200 kr/mån. Fastigheten är även ansluten till kabel-tv och bredband via comhem, för utbud och priser se www.comhem.se

PARKERING
Det finns varmgarage med access via hiss i trapphuset och med infart från Kammakargatan 70-72. Kostnaden för en bilplats är ca 1500 kr/månad och för MC ca 900 kr/månad. Boendeparkering finns i området. Tillstånd för boendeparkering utfärdas av Gatu- och fastighetskontoret, tfn: 08-508 263 00. Läs mer på deras hemsida www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/Boendeparkering/. En period om 30 dagar kostar 900 kr. Man kan även lösa biljett för 60 kr/dygn.

Fakta

Adress:
Kammakargatan 70, 2 tr
111 24 Stockholm
Område:
Vasastan
Rum:
1 rum och kök
Boarea:
29 Kvm
Pris:
2.595.000 kr
Avgift:
917 kr inkl. Värme och Vatten (Obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån tillkommer för bredband)
Våning
2/4
Byggnadsår:
1945
Lägenhetsnr:
01046
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Tv- internetutbud:
Kabel-TV via ComHem. Fiberbredband via Bahnhof, obligatorisk avgift om 200 kr/mån.
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.0065131 %
Andelstal, avgift:
0.66261 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
158 kWh/Kvm och år
Förening:
Berget 12
Org.nr:
769606-1758
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
150 kr/mån
Försäkring:
100 kr/mån
Gas:
150 kr/mån
Summa:
400 kr/mån

Föreningen

Brf Berget 12 är en s.k. äkta förening som förvärvade fastigheten 2005. Föreningen består av 85 lägenheter varav 3 upplåts med hyresrätt och utgör tillsammans med råvindarna en s.k. dold tillgång för föreningen. Dessutom har man 12 hyresrättslokaler som inbringar goda intäkter. Föreningen omfattar adressen Dalagatan 6, 6 A, 6 B samt Kammakargatan 70, 70 C och 72. Under 2011 amorterades 5,5 miljoner av lånen och 2012 har ytterligare amortering om 2 miljoner gjorts.
Föreningen accepterar inte juridisk person som köpare. Ägarandelar släkt/föräldrar/barnägande accepteras.

Utförda renoveringar de senaste åren:
2012 Målning av fönster
2011-2012 OVK och fläktrenoveringar, byte av värmecentral
2011 Installerat ett fibernät på 100 mbit, trapphusrenovering inklusive installerat nya moderna kodlås med porttelefoni, byggnation av 4 nya lägenheter, nya entréer
2010 Nya fönster ut mot Dalagatan, uppgradering och driftsättning av takvärme
2008-2012 Tvättstugan stegvis byte av maskiner
2007 Omläggning av tak
2006-2007 Stambyte vatten och avlopp samt el-stigare, badrumsrenovering

Ansvarig mäklare

Igor Ronin

Igor Ronin

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-588 91 78

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.