• Aktuellt bud
  • 3.495.000:-

Saltsjöqvarn Bageribacken 2, 3 tr 2rok 55 Kvm


Perfekt planerad med milsvid utsikt


3.495.000 kr

Nu ges unikt tillfälle att förvärva denna perfekt palnerade tvåa med svårslagen utsikt från balkongen över Stockholms inlopp, Djurgården och staden. Detta är verkligen ett drömboende utöver det vanliga. Läget och omgivningen ger inget mer att önska - här bor du ett stenkast från Södermalm samtidigt som du har den idylliska skärgårdskänslan i den närmaste omgivningen. Det bästa från båda världar. Väl inne i lägenheten möts du av en underbart luftig och inbjudande känsla tack vare den öppna planlösningen. Här finns alla de bekvämligheter som du kan tänkas behöva såsom bl a tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. God förvaring i rymlig klädkammare intill hallen samt separat källarförråd. Möjlighet till snabbt tillträde finns! Varmt välkommen på visning!

  • Unknown

Beskrivning

  • Milsvid utsikt över Stockholms inlopp, Djurgården och staden
  • Attraktivt A-läge i Saltsjöqvarn intill Södermalm 
  • Nära till butiker, restauranger, kommunikationer, träning och rekreation 
  • Mycket välskött förening med stabil ekonomi och engagerad styrelse
  • Garage inom föreningen
  • Till lägenheten hör ett rymligt förråd
  • SL-båt tar dig till Nybrokajen på 15 minuter

 

HALL | Rymlig och ljus hall med praktiskt klinkergolv och goda förvarings- och avhängningsmöjligheter. Bra förvaringsmöjligheter via praktisk klädkammare i anslutning till hallen. 

VARDAGSRUM | Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. I vardagsrummet finns plats för soffgrupp, tv-möbel och annat möblemang.

KÖK | Trevligt kök med matplats intill fönstret. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, diskmaskin, spishäll med ugn samt köksfläkt.

BALKONG | Härlig balkong som bjuder på milsvid utsikt över Stockholms inlopp, Djurgården och staden.

SOVRUM | Rofyllt sovrum i insynsskyddat läge med gott om utrymme för dubbelsäng, sängbord och förvaringsmöbler.

BADRUM | Helkaklat fräscht badrum med dusch, wc, handfat med spegel ovan, spegelskåp, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin med torktumlare.

 

TV- och internetanslutning
Kabel-TV levereras i föreningen av Comhem. Deras TV-basutbud (SVT1, SVT2, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, TV7, TV8, Kanal 9, TV 10, Kanal 11, SVT 24/Barnkanalen, Kunskapskanalen, Öppna kanalen, Finsk TV, FOX och TLC) ingår i månadsavgiften. Föreningens internetleverantör är Bahnhof, de tillhandahåller 100 Mbits/s uppkoppling till varje lägenhet. Uppkopplingen mot internet går via stadsnätet. Separat obligatorisk kostnad om 100 kr/månad tillkommer utöver månadsavgiften.

Bilplats
Förening har 130 garageplatser att hyras av boende och lokalhyresgäster. Garageplatser kan ej överlåtas. Behöver man plats eller önskar byta plats, kontakta garageansvarig i styrelsen. Vid kö hänvisas till Carpark, tel 0771-969000 som hyr ut platser i två P-hus i området. För besökande finns 11 platser (med P-automat) utanför Bageribacken 8.

Områdesbeskrivning
Närområdet erbjuder ett brett utbud av restauranger, caféer och aktiviteter. Här finns bl.a. Boule & Berså nere vid Danvikskanalen, Elite Hotel Marina Tower, Fåfängan samt Restaurang J som nås med båt från kajen.

På gångavstånd tar du dig snabbt till både Södermalm och Hammarby Sjöstad. Sickla köpkvarter samt Nacka Forum nås smidigt med bil eller kommunala medel. För den aktive erbjuds gym rakt över gatan eller Sturebadets spa och gym i Elite Hotel Marina Towers lokaler.

Fakta

Adress:
Bageribacken 2, 3 tr
131 71 Nacka
Område:
Saltsjöqvarn
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
55 Kvm
Pris:
3.495.000 kr
Avgift:
2.947 kr inkl. Värme, Vatten och Grundutbud Kabel-TV (Obligatoriskt tillägg om 100 kr/mån tillkommer för bredband)
Våning
3
Byggnadsår:
2000
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Tv- internetutbud:
Kabel-TV via Comhem. Fiberbredband via Bahnhof 1000 Mbits/s.
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.4376 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
121 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Saltsjöqvarn 1
Org.nr:
769602-1646
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
200 kr/mån
Försäkring:
100 kr/mån
Summa:
300 kr/mån

Föreningen

Brf Saltsjöqvarn 1 bildades i november 1999 och omfattar 172 bostadsrätter på Hästholmsvägen 25-33, Västra Finnbodavägen 1-5 samt Bageribacken 2-8. I föreningen inryms också färgbutiken Caparol, frisersalong Aura, Danvikens sjukgymnastik och Danviks Sushi Center. Föreningens samtliga lokaler var uthyrda vid årsskiftet.

Brf Saltsjöqvarn 1 är en äkta förening som äger marken. Stabil förening med mycket god ekonomi - under 2015 gjordes extra amorteringar på lånet med 4 miljoner kronor. 

Föreningen är medlem i samfälligheten Saltsjöqvarns Samfällighetsförening som förvaltar ett antal gemensamhetsanläggningar där Brf Saltsjöqvarn 1 deltar i två sådana, GA-100 och GA-101. GA-100 innefattar alla gemensamma ytor i området, gator, gångvägar, "deras berg", kajer, bryggor och tunneln ner till kajen. GA-101 innefattar miljöstationen nere vid Sjökvarnsbackens vändplan. 

Gemensamhetsutrymmen
-Till varje lägenhet hör ett förråd, vilket är uppmärkt med motsvarande lägenhetsnummer.
-Föreningslokalen ligger på Hästholmsvägen 25, plan 2.
-Den gemensamma tvättstugan är i första hand avsedd för grovtvätt och ligger på gaveln på Bageribacken 8.
-Föreningens gästlägenhet ligger på Hästholmsvägen 25. Priset är 400 kr/dygn.

Budgivning

24 Okt
Budgivare 1
3.495.000 kr

Ansvarig mäklare

Igor Ronin

Igor Ronin

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-588 91 78

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.