• Aktuellt bud
  • 2.200.000:-

Saltängen Beckasinvägen 35 2rok 53 Kvm


Perfekt planerad med balkong


1.850.000 kr

Ljus och rymlig tvåa med hörnläge i fastigheten samt mysig balkong. Perfekt planerad med alla kvadrat på rätt ställe. Trevligt arbetskök med tidstypiska detaljer. Härligt, ljust och rymligt vardagsrum, stort sovrum med rymlig klädkammare. Här bor man med närhet till kommunikationer och all tänkbar service.

  • WEB FMK BECKAS35-9

Beskrivning

Varmt välkomna till denna ljusa och rymliga tvåa med hörnläge i fastigheten samt mysig balkong. Perfekt planerad med alla kvadrat på rätt ställe. Trevligt arbetskök med tidstypiska detaljer. Härligt, ljust och rymligt vardagsrum, stort sovrum med rymlig klädkammare. Med hjälp av en jämn ström av bussar som går förbi Ektorp centrum tar du dig till Slussen på cirka 15-20 minuter. Chans att sätta sin egen prägel och renovera precis som man vill ha det.

Välkomnande hall med plats för avhängning. Genomgående ekparkett i hela lägenheten.

Badrummet är ljust och fräscht med klinker på golvet och helkaklade väggar. Badkar, wc, handfat och badrumsskåp.

Köket är av äldre stil och har gott om arbetsytor och förvaring. Släta luckor och rostfri diskbänk med kakel ovanför. Vitvarorna består av kyl/frys, spis med glashäll samt fläkt.

Vardagsrummet ligger på hörnet i fastigheten och har stor fönster vilket bidrar till ett gott ljusinsläpp. Härligt djup i lägenhetens alla fönsterbänkar i sten. Utgång till den trevliga balkongen i soligt läge.

Sovrummet är rymligt och ligger insynsskyddat till. Rummet är väl tilltaget för dubbelsäng och annat önskat möblemang. I detta rum har man tillgång till en rymlig klädkammare.

Lägenheten säljs med en friskrivning.

Naturreservatet Nyckelviken ligger på gångavstånd. Matbutiker och annan service finns i Ektorp Centrum. Café Koloni, Stazione och Bageri Gateau är mysiga ställen i närområdet som erbjuder god mat och fina bakverk. Vid Ektorp Centrum finns även Matboden samt en välsorterad ICA butik.

Varmt välkomna på visning!

Fakta

Adress:
Beckasinvägen 35
131 44 Nacka
Område:
Saltängen
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
53 Kvm
Pris:
1.850.000 kr
Avgift:
3.142 kr inkl. värme, vatten, bredband och basutbud ComHem.
Våning
1
Byggnadsår:
1952
Lägenhetsnr:
45
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Andelstal, ägande:
1.23551 %
Andelstal, avgift:
1.23551 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
78 kWh/Kvm och år
Förening:
HSB BRF Skurusund
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
200 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
350 kr/mån

Föreningen

Föreningen äger och förvaltar fastigheten i kvarteret Sicklaön 242:1 med adress Beckasinvägen 33–39 i Nacka kommun. Av föreningens 80 bostadslägenheter upplåts samtliga med bostadsrätt. Av föreningens 4 lokaler upplåts 3 med hyresrätt. De fyra husen i föreningen byggdes mellan åren 1955 och 1956. Föreningen registrerades 1955. Föreningen är välskött och har god ekonomi. Det finns en planerad avgiftshöjning på 10%, avgiften höjs från 1 april.

I föreningen finns gemensamhetslokaler såsom tvättstuga, cykelförråd, lägenhetsförråd samt matkällarförråd.

Det finns fyra maskiner till förfogande vid varje tvättpass, två torkrum samt två torktumlare och ett torkskåp.

Tvättstugan städas varannan månad, men varje användare ansvarar själv för att torka av tvättmaskiner och ta bort ludd från torktumlarna samt städa efter sig i övrigt när så behövs. Tvättider bokas på bokningslistan som sitter på anslagstavlan i tvättstugan. Om en timme har passerat utan att man påbörjat sitt tvättpass får andra ta över passet.

Parkering är tillåten och gratis på Beckasinvägen. Observera dock städdag och gällande lokala trafikföreskrifter.

I övrigt finns totalt 15 st. parkeringsplatser med eluttag/stolpe för föreningens medlemmar att hyra. En parkeringsplats kostar 250 kr/mån. inkl. el.

Från mars 2015 har alla lägenheter i föreningen tillgång till 50 mbit/s bredband utan extra kostnad. Detta ingår i månadsavgiften. Vi har alltid 289 kr/mån i rabatt på högre hastighet så exempelvis för 50 kr/månad kan du istället få 100 mbit/s.

1995 - Stambyte av samtliga stammar

2004 - Fasadrenovering.

2007 - Radonmätning gjord utan anmärkning.

2013 - Målning av entrédörrar, smidesräcken etc.

2015 - Tätning/isolering av taket samt kontroll av radiatorer i lägenheterna.

2017 - Ny bergvärmepump har installerats i Undercentralen av Energipartner AB.

2017 - Asfaltering av parkering samt uppfarter till entréer. Nya cykelställ.

2017 - Stamspolning av samtliga stammar utförd av Ragnsells.

Fönsterbyte är precis bestämt och föreningen har accepterat ett anbud. Detta beräknas ske under våren. Passage och tvättstugesystem som tidigare var planerat, skjuts till framtiden.

Budgivning

22 Jan
Budgivare 4
2.200.000 kr
22 Jan
Budgivare 2
2.125.000 kr
22 Jan
Budgivare 1
2.100.000 kr
22 Jan
Budgivare 2
2.075.000 kr
22 Jan
Budgivare 1
2.050.000 kr
22 Jan
Budgivare 2
2.025.000 kr
22 Jan
Budgivare 1
2.000.000 kr
22 Jan
Budgivare 2
1.975.000 kr
22 Jan
Budgivare 1
1.950.000 kr
22 Jan
Budgivare 3
1.910.000 kr
21 Jan
Budgivare 1
1.900.000 kr
21 Jan
Budgivare 2
1.875.000 kr
21 Jan
Budgivare 1
1.850.000 kr

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.