• Välkommen på
  • visning
  • 16 Jun

Älvsjö Bettnavägen 46 2rok 60 Kvm


Perfekt planerad med balkong


1.975.000 kr

Ljus och rymlig tvåa med med ett högt läge i fastigheten samt mysig balkong. Perfekt planerad med alla kvadrat på rätt ställe. Trevligt arbetskök med tidstypiska detaljer. Härligt, ljust och rymligt vardagsrum, stort sovrum med garderob. Här bor man med närhet till kommunikationer och all tänkbar service. 28 000 kr i reparationsfond!

Visas Söndag 16 Jun 12:00 - 12:30

  • WEB FMK BETTN46-11

Beskrivning

Varmt välkomna till denna ljusa och rymliga tvåa med ett högt i fastigheten samt mysig balkong. Perfekt planerad med alla kvadrat på rätt ställe. Trevligt arbetskök med tidstypiska detaljer. Härligt, ljust och rymligt vardagsrum, stort sovrum med garderob. Chans att sätta sin egen prägel och renovera precis som man vill ha det. I närheten finns Älvsjö Centrum som har ett bra centrumutbud, pendeltåg och bussar. Örby trafikeras av buss, och på ca 10 minuters cykelavstånd finns även t-bana Högdalen som också erbjuder ett rikt centrumutbud. 28 000 kr i reparationsfond!

Välkomnande hall med plats för avhängning. Schackrutigt golv samt en hel garderobsvägg med utmärkt förvaring.

Badrummet har plastmatta på golvet och kaklade väggar. Badkar, wc, handfat och badrumsskåp. Renoveringsbehov.

Köket är av äldre stil och har gott om arbetsytor och förvaring. Släta luckor och rostfri diskbänk med kakel ovanför. Vitvarorna består av kyl/frys och spis.

Vardagsrummet har klassisk ekparkett på golvet och har stora fönster vilket bidrar till ett gott ljusinsläpp. Härligt djup i lägenhetens alla fönsterbänkar i sten. Utgång till den trevliga balkongen i soligt läge.

Sovrummet är rymligt och ligger insynsskyddat till. Rummet är väl tilltaget för dubbelsäng och annat önskat möblemang. Garderob i hörnet.

Lägenheten säljs med en friskrivning.

I närheten finns Älvsjö Centrum som har ett bra centrumutbud, pendeltåg och bussar. Örby trafikeras av buss, och på ca 10 minuters cykelavstånd finns även t-bana Högdalen som också erbjuder ett rikt centrumutbud. Närmaste matbutik ligger även det bara någon minuts promenad bort, liksom ett antal trevliga restauranger. Behöver du storhandla ligger Willys Älvsjö ett stenkast bort.

Varmt välkomna på visning!

Fakta

Adress:
Bettnavägen 46
125 43 Älvsjö
Område:
Älvsjö
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
60 Kvm
Pris:
1.975.000 kr
Avgift:
2.787 kr inkl. Värme, Vatten, Bredband
Våning
2
Byggnadsår:
1963
Lägenhetsnr:
22
Uppvärmning:
Bergvärme
Hiss
Nej
Andelstal, ägande:
3.97703 %
Andelstal, avgift:
4.07 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
56 kWh/Kvm och år
Förening:
BRF Omnibussen 15
Org.nr:
702001-5991
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
150 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
300 kr/mån

Föreningen

Brf Omnibussen 15 fastigheten Omnibussen 15. Fastigheten är 2 321 kvm stor och på fastigheten finns ett flerbostadshus med 27 st lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns en tvättstuga samt cykelförråd. Till lägenheten hör ett källarförråd.

TV- och internetanslutning
Kabel-Tv genom ComHem, grundutbudet ingår i avgiften. Fiber finns indraget, Bredbandsbolaget.

Bilplats
Föreningen har 16 st parkeringsplatser. Kostnad f.n. 179 kr/mån inkl. motorvärmare.

Utförda renoveringar
2016 - Renovering av gården, inkl. dränering, gångar (plattläggning), belysning och buskar.
2007 - Bergvärme
2005 - Byte ytterdörrar och fönster

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.