• Välkommen på
  • visning
  • 20 Aug

Södermalm Tobaksspinnargatan 10 2rok 49 Kvm


Perfekt i populära Hornstull


3.950.000 kr

Välkomna till denna underbara lägenhet med både charm och perfekt planerade ytor. Modernt samsas med 30-tal och ger en trivsam känsla med mycket karaktär och rymd. Här bor du med bästa läge, en trappa upp utan insyn, på en liten återvändsgata nära pulsen vid Hornstull och lugnet vid Bergsunds strand. Kan det bli bättre? Ps, inga förhandsvisningar på säljarens begäran.

Visas Söndag 20 Aug 12:00 - 12:45 Måndag 21 Aug 17:30 - 18:00

  • DSC 0103

Beskrivning

RUMSBESKRIVNING
Denna mysiga lägenhet fick nytt kök och ytskikt för ca 3 år sedan. Den har genomgående vitlaserade, mattlackade trägolv och vita väggar. Stora fönster ger karaktär och ett fint ljusinsläpp och öppenheten mellan kök och umgängesytor gör att hela lägenheten känns luftig och rymlig.

Välkomnande hall med plats för kapphängare. Hallen utmynnar i en stor köksdel med bra arbetsytor som inbjuder till matlagning. Det är ett Ikea kök med skåp och lådor nedtill och öppna kaklade ytor ovan arbetsbänkar i mörkbetsad ek. Specialdetaljer som läderhandtag och stålstänger att hänga koppar mm på gör att köket känns modernt och personligt. Maskinellt finns induktionshäll med fläktkåpa över, separat ugn, micro, diskmaskin och kyl/frys. Spotlights i taket.

I det stora vardagsrummet finns både en avskild matplats, soffhörna och arbetsplats. Det stora fyrdelade fönstret ger rummet en härlig känsla.

Sovrummet rymmer en dubbelsäng och har gott om förvaring i en garderobsvägg med skjutdörrar. Här sover du lugnt och tyst med fönster mot slutet av återvändsgatan.

Duschrummet är helkaklat i vitt med svart häftbård och svart klinker på golvet. Här finns dusch med glasvägg, handfat med spegel och kommod, wc, handdukstork, skåp, spotlights i taket och öppna kaklade hyllor.

 

OMRÅDE
För er som älskar Söder är detta bästa tänkbara läge i mysiga kvarter intill Hornstull, Långholmen och Tantolunden. Här finns många av Stockholms bästa restauranger samt mysiga caféer och bra shopping. Ett par kvarter bort ligger Hornstulls galleria med en mängd shopping och matställen samt t ex vårdcentral, systembolag, apotek och gym (SATS, Friskis & Svettis mm). På kort gångavstånd ligger Långholmen med flera fina badplatser och promenadstråk. Även i Tantolunden finns en populär badstrand. För den båtintresserade finns möjlighet att hyra båtplats på någon av de tre båtklubbar som finns utmed Pålsundet. På några minuter är du vid T-bana Hornstull. Det finns också goda busskommunikationer med bl a.buss 4, 40, 57 och 66:an.Läget vid Hornstull lämnar inget övrigt att önska!

 

ÖVRIGT
Tillträde enligt överenskommelse.

Lägenheten är 49 kvm enligt mätbevis och 48 kvm i lägenhetsförteckningen.

Fakta

Adress:
Tobaksspinnargatan 10
117 36 Stockholm
Område:
Södermalm
Rum:
21
Boarea:
49 Kvm
Pris:
3.950.000 kr
Avgift:
2.660 kr inkl. Värme, Vatten, El
Våning
1/5
Byggnadsår:
1932
Lägenhetsnr:
17
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
2.40670 %
Andelstal, avgift:
2.40670 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
136 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Tobaksspinnaren
Org.nr:
769605-2393
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
400 kr/mån

Föreningen

Allmänt om föreningen
Brf Tobakspinnaren förvärvades 2001. Föreningen består av 51 lägenheter och 1 lokal, varav 6 lägenheter och 1 lokal är hyresrätter. Dessutom finns 2 p-platser.
Föreningen är en sk äkta förening och de äger marken. Juridisk person accepteras ej. Välskött förening med alla stora renoveringar gjorda och tillgångar i 6 hyresrätter.

 

RENOVERINGAR
Föreningen följer en 10-årig underhållsplan som upprättades år 2012.
Stambyte och elstigare byttes under åren 1990-1993.
Taket renoverades år 2003.
Fönsterrenovering gjordes år 2014.
Fasader och hissar renoverades år 2015.
Takterrasser 2016.

 

GEMENSAMHETSLOKALER
På varje halvplan i trapphuset finns små balkonger. På den lilla innergården finns det trädgårdsmöbler och plats för cyklar. Tvättstuga finns i källaren med ingång från Verkstadsgatan. Till lägenheten hör ett källarförråd.
Föreningen har också 2 parkeringsplatser som för närvarande kostar 1 200 kr per månad. Intern kö.

 

INTERNET & KABELTV
Förnärvarande finns internet via Comhem och kabeltv vis Teliafiber. Ny leverantör av bredband från den 14 september är Stockholms stadsnät med en hastighet av 700/700Mb till en kostnad av 98 kr per månad som läggs på månadsavgiften.

Ansvarig mäklare

Helena Bergström

Helena Bergström

Fastighetsmäklare/Civilekonom
Mobiltelefon: 070-458 48 00

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.