• Välkommen på
  • visning
  • 16 Jun

Vasastan Luntmakargatan 92, 2tr 1rok 29 Kvm


PERFEKT FÖRSTA BOENDE


2.690.000 kr

En härlig citypärla som ligger i ett lugnt kvarter men med pulsen och Stureplan som granne. Modern och perfekt planerad 1 rok med kakelugn. Ett perfekt första boende med T-banan och Handelshögskolan runt knuten.

Visas Söndag 16 Jun 14:45 - 15:30 Måndag 17 Jun 17:30 - 18:00

  • A7A9651-HDR

Beskrivning

Välkommen till denna optimalt planerade och mysiga etta om 29 kvm belägen i en välskött fastighet anno 1887. Härifrån har du promenadavstånd till såväl Stureplan som Odenplan, ett närområde som erbjuder all tänkbar service och utbud såsom restauranger, caféer, barer, dagligvaruhandel, butiker, service osv.

HALL: Praktisk och trevlig som öppnas upp med dubbla pardörrar.

BADRUM: Badrum med plastmatta och halvkaklade väggar i vitt, vita målade väggar, wc, handfat och dusch samt badrumsskåp.

ALLRUM:  Trevligt och generöst allrum med plats för soffa,matplats och säng. Vackert trägolv med generös takhöjd och två stora fönster. Rummets mittpunkt är den vackra kakelugnen.

KÖK: Når man från hallen som är välplanerat och bra arbetsyta och vita luckor. Köket är utrustat med spis,ugn, kolfilterfläkt, kyl och frys.  Fönster mot Luntmakargatan med plats för matbord.


Den som söker ett aktivt liv ute i naturen har närhet till både Hagaparken och Lill-jansskogen med flertalet jogging- och promenadstråk. SATS finns två minuter bort på såväl Tulegatan och Spårvagnshallarna, World Class finns 3 min bort på Döbelnsgatan. Närhet till såväl Handels, Universitetet och KTH. Utmärkta kommunikationer i området med tunnelbana från Tekniska högskolan och Rådmansgatan, buss nr 2 och 4  och nya 6 m.fl. från Odengatan. Här är området ni aldrig vill lämna!

Mycket centralt läge med närhet till allt! Vackra parker såsom Observatorielunden. Vasaparken och  Tegnérlunden. Citykärnan finns runt hörnet med dess generösa utbud av service, butiker, restauranger och nöjen. Hötorgshallen erbjuder kanske Stockholms finaste utbud av delikatesser och på Hötorget finns alltid färsk frukt och blommor.

Fakta

Adress:
Luntmakargatan 92, 2tr
113 58 Stockholm
Område:
Vasastan
Rum:
1
Boarea:
29 Kvm
Pris:
2.690.000 kr
Avgift:
1.589 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Våning
2 av 5
Byggnadsår:
1897
Lägenhetsnr:
435015
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
2.6599 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
192 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Sandberget 1
Org.nr:
769624-5401
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
170 kr/mån
Försäkring:
208 kr/mån
Summa:
378 kr/mån

Föreningen

Brf Sandberget 1 är en äkta bostadsrättsförening som registrerades hos Bolagsverket 2012. I föreningen finns 23 lägenheter, varav 1 upplåts med hyresrätt. Det finns även 4 hyresrättslokaler i föreningen. Två lokaler hyrs ut till kontor och två hyrs ut till lagerlokaler. Föreningen äger marken. Fastigheten inkluderar 2 portar, den ena på Luntmakargatan 92 och den andra på Markvardsgatan 12. Se gärna föreningens hemsida www.brfsandberget1.bostadsratterna.se

Ekonomisk förvaltning sköts av Nytorgets fastigheter. Ang. delat ägande så provas det i fall till fall. Ingen avgiftshöjning planeras i dagsläget (2019-06-11)

Kabel-TV via ComHem. Grundutbud ingår i avgiften. Bredband via ComHem. Ingår mot ett obligatoriskt tillägg på 44 kr/mån.

Föreningen har en gemensam tvättstuga som är belägen i gårdsplan som efter sommaren kommer flyttas ner till källaren. I tvättstugan finns två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel.
Gemensamt barnvagns-/cykelrum finns i källaren och där finns även tillhörande källarförråd.

 UTFÖRDA RENOVERINGAR:

1988: Fasadrenovering, som därefter löpande har underhållits.
1988: Stambyte
1988: Utbyte av elinstallationer
1988: Omläggning av tak
1988: Renovering av trapphus
1988: Fönster utbytta till instickskarmar
2007: Ny undercentral
2015-2016: Totalrenovering av kontorslokaler
2016-2017: Källarutrymme med förråd helrenoverades.
2017: Stamspolning
2018: Gårdsrenovering
2019: Energideklaration utfördes mars
2019: OVK

PLANERADE RENOVERINGAR
2019: Tvättstuga byggs i källaren beräknas klart i sommar.
2020:Entréer och trapphus planeras att renoveras.
Inom 5-10 år hiss maskinerna behöver bytas ut. På sikt kommer eventuellt föreningen dra in fiber till varje lägenhet från den anslutning som redan finns i källarplanet.

 

Ansvarig mäklare

Sophie Borg

Sophie Borg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 47

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.