• Ring för
  • visning

Södermalm Ringvägen 9F, 1 tr 3rok 74 Kvm


perfekt för familjen


5.490.000 kr

Optimalt planerad lägenhet för familjen med härligt lugnt gårdsläge. Här leker barnen på innergården och här finns grillplats och sällskapsytor för gemenskap. Här bor du med ett perfekt läge på söder intill både Skinnarviksberget och Mariaberget!

  • DSC 6943

Beskrivning

Perfekt planerad lägenhet för familjen med fina sällskapsytor och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Genomgående ljusa väggar och en härlig balkong att njuta på. Lägenheten är belägen i ett gårdshus på en lugn innergård med grönska.

Rymlig hall med garderober. Här finns gott om plats för den som vill att ha en stor garderobsvägg. Rakt fram ligger en klädkammare som rymmer det mesta. På golvet i hallen ligger mörkt klinker. Säkerhetsdörr finns. I anslutning till hallen ligger badrummet som är kaklat i vitt, på golvet ligger gråmålad plastmatta. Här finns badkar, wc, handfat med förvaring under, samt tvättmaskin (en kombinerad tvättmaskin och torktumlare från 2019). 

Luftigt vardagsrum med goda sällskapsytor och matplats intill köket. Välutrustat kök med diskmaskin. Skåpluckor går i vitt med vitt kakel ovan arbetsbänk i laminat. Matplats för 6 personer eller fler. Från vardagsrummet når du den mysiga balkongen ut mot grönska, här njuter du av ditt kaffe medan barnen leker nedanför.

Två rofyllda sovrum mot gård. I båda sovrummen får dubbelsängar plats samt annan möbel.

Via trapphuset når du garage, tvättstuga, gym samt förråd.

Det finns fyra tvättstugor i föreningen som ligger på gatuplan. I varje tvättstuga finns tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. I en av tvättstugorna finns en grovtvättmaskin för mattor samt ett tillhörande stort torkskåp att boka separat. Ett källarförråd finns att tillgå för lägenheten.

Det finns en miljöstuga och ett miljörum (soprum). Grovsoprum med källsortering för batterier, glödlampor samt mindre små-el finns. Här får man också slänga trasiga möbler, mattor och sånt som ett hem innehåller av möblemang. Ej byggsopor. Det finns ett väldigt populärt fyndrum där boende kan byta saker med varandra.

Det finns två cykelrum med cykelliftar så att alla cyklar som finns här kan användas varje dag. Dessa hyrs ut för 50 kr/månad. På gården finns utomhusplatser för cyklar. Det finns ett utrymme i varje port som just nu erbjuds som barnvagnsförråd.

Föreningslokal 'Haren' med övernattningsrum finns att disponera. I föreningslokalen kan man hålla större middagar, luncher och samlingar samt barnkalas. Lokalen kan ta upp till 40 sittande gäster. Fullt utrustad med möbler samt porslin, glas och det som kan behövas för upp till 50 ätande. I lokalen finns även ett övernattningsrum med två enkelsängar samt en våningssäng. Man betalar en förbrukningsavgift för att låna lokalen för den skall bära sina egna kostnader genom detta. Lokalen är också en tillgång för föreningen och går alltså att överlåta som bostadsrätt om det skulle behövas.

 

 

Fakta

Adress:
Ringvägen 9F, 1 tr
118 23 Stockholm
Område:
Södermalm
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
74 Kvm
Pris:
5.490.000 kr
Avgift:
2.447 kr inkl. Värme, Vatten, Fiber (ownit), Kabel-TV
Våning
1
Byggnadsår:
1982
Lägenhetsnr:
271-1188
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Tv- internetutbud:
Com hem /Fiber
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.58550 %
Andelstal, avgift:
0.50022 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
121 kWh/Kvm och år
Förening:
Harpalten 1
Org.nr:
769604-2246
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
200 kr/mån
Summa:
450 kr/mån

Föreningen

Brf Harpalten1 äger fastigheterna i kvarteret Haren 1 som är belägen på Södermalm och består av 3 huskroppar varav den största står i korsningen Ringvägen och Brännkyrkagatan. Adresserna är: Ringvägen 7A – 7D, Ringvägen 9A – 9F, Ringvägen 11A – 11H, Brännkyrkagatan 80A-C & 82A (ej boendeadresser) lokaler.

Fastigheten består av 202 lägenheter (186 BR + 16 HR) 10 hyreslokaler samt 116 garageplatser för bil, 7 för MC samt 12 parkeringsplatser utomhus. Föreningen bildades 1999 och köptes 2004. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger inte marken. Inga avgiftsändringar är planerade. Fiber är indraget och bredband (från Ownit) ingår i avgiften.

Huset är byggt i början av 80-talet så det finns ett naturligt slitage. Styrelsen följer en underhållsplan för att kunna budgetera och planera underhåll. Stammarna som är från 1981 har en förväntad livslängd på 50 år. Stammarna kontrolleras var 3:e år. Eftersom huset inte är så gammalt har vi inte behövt byta stammar, el eller VA. Inte heller några byten eller reparationer av tak och väggar. Ventilationen har bytts ut helt, detta ger en energisnålare användning. 

Se vidare information om renoveringar mm i senaste årsredovisningen samt på föreningens hemsida: www.brfharpalten1.se

 

 Ansvarig mäklare

Theresa Geijstedt

Theresa Geijstedt

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-261 01 88

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.