• Välkommen på
  • visning
  • 27 Jan

Viggbyholm Sippvägen 9 5rok 159 Kvm


Parhus med högsta standard


7.995.000 kr

Välbyggt och högsta standard med bl.a. Kvänumkök samt uterum av glas och med vattenburen golvvärme. Detta parhus har något verkligen extra, takfönster, genomgående design, braskamin, solida dörrar och smakfulla materialval. Dessutom med en stort ljusinföde och ordentligt med förvaring och förråd i inbyggda lösningar. Två parkeringsplatser samt två förråd tillhör huset. Välkommen på visning.

Visas Söndag 27 Jan 11:30 - 12:00

  • 1

Beskrivning

PLANLÖSNING ENTRÉPLAN

HALL

Välkomnande entréhall med klinkergolv och nisch för avhängning. 

DUSCHRUM

Välplanerat med kakel, klinker, wc, skåp, handfat, spegel, dusch, golvvärme samt duschvägg av glas.

KÖK

Platsbyggt Kvänumkök med full maskinell utrustning och produkter från Smeg. Stänkskydd av kakel, bänkskiva av sten, induktionshäll samt rostfri kyl & frys. Ljusa färger, parkettgolv, fönster och öppen planlösning mot matrum.

MATDEL

Matrum med parkettgolv, stort fönster, access till inglasat uterum samt braskamin.

UTERUM

Med stora glaspartier och golvvärme så tillkommer en extra dimension till huset med en förlängning av årstiderna. Strålande ljusinsläpp och en utsuddning av gränserna för inne och ute.

VARDAGSRUM

Med avgränsande skjutdörrar av glas mot matrum följer vardagsrum med plats för soffgrupp och tv-möbel. Parkettgolv, vita väggar, stora fönster samt access till uteplats med altandäck av trä. I vardagsrummet finns också en studiedel för barn samt inbyggda garderober.

FÖRVARING

Hel förvaringsvägg med inbyggda garderober samt teknikdel med värmepumpen.

PLANLÖSNING ÖVRE PLAN

Gedigen, vinröd trappa med tuff design och trappräcke leder upp till övre plan. Härligt ljusinsläpp från takfönster förstärker intrycket av ljus och rymd.

ALLRUM

Stort allrum med fönster och parkettgolv. Plats för soffgrupp och tv.

SOVRUM 1

Hörnrum med klädkammare, två fönster, vita väggar samt parkettgolv.

BADRUM

Smakfullt badrum med badkar, kakel, klinker, handfat, skåp, spegel, dusch, handdukstork samt fönster. I anslutning följer en tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och ho.

SOVRUM 2

Hörnrum med parkettgolv, vita väggar samt fönster. I anslutning finns en klädkammare / dressing room.

SOVRUM 3

Hörnrum med vita väggar, parkettgolv samt inbyggd klädkammare.

Fakta

Adress:
Sippvägen 9
183 63 Täby
Område:
Viggbyholm
Rum:
5
Boarea:
159 Kvm
Pris:
7.995.000 kr
Avgift:
4.985 kr
Byggnadsår:
2018
Byggnadstyp:
Parhus
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Frånluftsvärmepump
Hiss
Nej
Andelstal, ägande:
22 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Beställd
Förening:
Brf Graniten
Org.nr:
769632-6284
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Föreningen

Bostadsrättsföreningen Graniten består av sex stycken lägenheter fördelat på fyra parhus samt två attefallshus. För mer information se ekonomisk plan.

Övrigt

OMRÅDET

Viggbyholm är en attraktiv del av Täby kommun med närhet till såväl naturområden som central bebyggelse. Här hittar man allt från sekelskifte till nyproducerat. Utmärkande för området är dess närhet till vatten, vilket möjliggör att ta sig med båt till såväl stan som skärgården. Dessutom utgörs kustlinjen av fina promenadstråk, sandstrand, badbryggor och båtplatser.

Under vinterhalvåret är de oändliga skridskostråken mycket populära. Roslagsbanan når stan från Viggbyholms Station på cirka 20 minuter. Näsby Park ligger en promenad, cykel- eller busstur bort. Även bra bussförbindelser till tunnelbana i Danderyd finns i rusningstid och nattetid. En cykeltur eller promenad bort hittar man vackra Hägernäs strand där det är mycket populärt med bad under sommarhalvåret. En kort biltur bort ligger Djursholms golfbana och Altorps motionsspår. Du tar dig även snabbt till Täby Centrum genom busskommunikation, bil, cykel eller promenad. Det finns flera bra förskolor och skolor med olika inriktning och pedagogik.

SERVICE

Täby Centrum erbjuder en härlig blandning av butiker och ett stort utbud av restauranger och caféer. Dessutom finns service i form av livsmedelsbutiker, apotek, kemtvätt och systembolaget. Ett annat alternativ är Arninge Centrum som erbjuder ett stort affärsutbud. Viggbyholm erbjuder sina boende ett mycket trevligt stationscafé.

KOMMUNIKATION

Du tar dig snabbt och enkelt till Täby Centrum med buss eller tåg. Till Arninge Centrum går bussar och ska du in till Stockholm tar du buss eller tåg som tar cirka 20 minuter.

ÖVRIGT

Pysslingen förskolor Pilfinken för barn mellan 1-5 år: Förskolan ligger fint beläget på Viggbyholms Sjösida med närhet till skog, stora gräsytor och fina lekplatser.

Bergtorpsskolan ÅK 6-9: Bergtorpsskolan är en fristående grundskola som ingår i koncernen Futuraskolorna.

Viggbyskolan ÅK 1-5: Viggbyskolan är en kommunal grundskola. Viggbyskolan samarbetar med närliggande Drakskeppsskolan.

Drakskeppsskolan ÅK F-5: Drakskeppsskolan är en kommunal grundskola. Fritidsverksamhet finns tillgängligt ända upp till ÅK 5.

Dokument

Ansvarig mäklare

Pontus  Warholm

Pontus Warholm

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 43

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.