• Ring för
  • visning

Haninge Basunvägen 8 6rok 154 Kvm


PÅL ROSS VILLA EXTREMT ENERGISNÅL


9.995.000 kr

”Villa Äntligen” är en prisbelönt och mycket omskriven byggnad som är uppvisar en mycket genomtänkt och sammanhållen inredning- och utrustningsstandard av hög kvalitet. Fastigheten ligger i lugna idylliska Gudö, med direkt närhet till Tyresta nationalpark, flera sjöar med badplatser, kanotleder och vandringsleder som leder ut till Tyresö slott och Notholmens café. Byggnaden har larmsystem samt ett integrerat belysningssystem med centralstyrning, dimmerfunktion och skymningsrelä för både ute- och innebelysningen, fiber och inbyggda rörkanaler med förberedelser för musikanläggning, centraldammsugare med sockelsug i kök. Tanken bakom ”Villa äntligen” är att det genom att kompletteras med solceller ska kunna bli ett nollenergihus, så att det producerar sin egen energi för värme, varmvatten. Idag tillförs detta genom biobränsle under uppvärmningssäsongen istället. Byggnaden har idag en årlig elförbrukning om totalt 8 500 kWh/år, vilket till större delen är hushållsel.

  • WEB DJI 0609

Beskrivning

PLANLÖSNING ENTRÉPLAN

HALL

Välkomnande entréhall med avhängning och en liten inbyggd gardrob.

VARDAGSRUM

Vardagsrum pryds av en iögonfallande specialdesignad kakelugnskamin och har plats för tv, media och soffgrupp, samt har terrassdörrar ut till uteplatser i söder och väster.

KONTOR

Ovalt rum som används som kontor och bibliotek. Plats även för soffa/gästbädd.

KÖK

Spektakulärt rundat kök från Kvänum med köksö och litet ventilerat skafferi. Högt i tak och stora arbetsytor med två inbyggda ugnar, varmluft och ångugn, köksö med integrerad spishäll och utslagsvask. Det är genomgående svart granit på bänkarna och handgjort kökskakel ovanför. Induktionshäll, fläkt, diskmaskin två kyl/frysar. Köket har även en matplats med fasta bänkar längs ytterväggen som ger plats för stora sällskap.

TVÄTTSTUGA/WC/BAD

Inrymmer tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, en arbetsyta och tvättho, dusch/(badkar) och egen rum med WC och handfat med dörr även mot hallen.

TEKNIKRUM

För värmestyrning, ackumulatortank, FTX, solcellsanläggning, tryckkärl och lite förvaring av tex briketter för kakelugnskaminen.

PLANLÖSNING ÖVRE PLAN

HALL

Hall med plats för liten kontorsplats.

SOVRUM 1

Hörnrum mot söder med fönster och platsbyggt skrivbord.

SOVRUM 2 och 3

Barnrum mot öster, spegelvända med varsitt platsbyggt skrivbord, fönster och stor skjutdörr mot varandra. Rummen kan med lätthet bli ett större rum om man tar bort väggen med skjutdörren.

MASTER BEDROOM / SOVRUM 4

Rundat hörnrum mot norr med tre fönster. I anslutning finns mindre dressingroom.

BADRUM

Badrum med dubbelhandfat, dusch, Tulö ångbastu och separat rum för WC.

BALKONG

Balkong cirka 3kvm i nordväst (räcket ej färdigställt).

BYGGÅR FÖR DE OLIKA BYGGNADERNA

Villan byggd 2011 - 2012 (april)

Friggebod 2009

Lusthus 2007

Pool 2018-2019

TEKNISKA DETALJER OM HUSET

Typ av uppvärmning: Kakelugnskamin med 50 liter vattentank + 500 liter ackumulatortank med 2 elpatroner, fyra solpaneler (11m2) för vattenburen solvärme, FTX med vattenburen förvärmning av tilluft, vattenburen golvvärme + vattenburna radiatorer, med individuella termostater.

För mer information om byggnaden och dess detaljer och byggnationen mm: https://www.facebook.com/villa.antligen/

TOMT

Tomten är kuperad i flera olika nivåer, som ger rumskänsla med avskiljande rabatter, stenmurar, spaljéer, flera trädäck, slingrande gräsytor, ett större poolområde i söder (pool 6,5x3,5x1,5 meter), ett pittoreskt lusthus med fasta bänkar, samt zoner för odling eller upplag mot skogen. Från Basunvägen kan man köra upp på tomten från två håll, där det finns parkeringsytor för flera bilar och med möjlighet att svänga runt och köra hela vägen upp till entrén. Det växer körsbärsträd, plommonträd, äppelträd, fläder, blodfläder, krusbär, smultron, björnbär, jordgubbar och kryddor i rabbatterna. Som fröjd för ögat finns även magnolior, honungsrosor, klematis, rhododendron, häggmispel, hortensior, azaleor och andra prydnadsväxter, förutom några tallar, en ek och björkar.

Fakta

Adress:
Basunvägen 8
136 75 Vendelsö
Område:
Haninge
Rum:
6
Boarea:
154 Kvm
Biarea:
3 Kvm
Tomtarea:
2532 Kvm
Pris:
9.995.000 kr
Byggnadsår:
2012
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Trä
Tak:
Papp
Stomme:
Betong
Bjälklag:
Betong, trä
Grundläggning:
Foamglasgrund
Fönster:
3+1-glas
Ventilation:
FTX, med markförlagda uteluftsrör för både förvärmning eller sommartid kylning .
Tv- internetutbud:
Canal digital - Parabol, fiber (Telia öppen fiber)
Uppvärmning:
Kakelugn, solvvärme, elpatron
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
12st om totalt 10.352.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

5.509.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

3.837.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

1.672.000 kr
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Servitut:
Gemensamhetsanläggning Haninge TUTVIKEN GA:1
Servitut:
Avtalsservitut villa
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

Värme:
6000 kr/år
El:
15000 kr/år
Vatten/Avlopp:
3300 kr/år
Sotning:
1092 kr/år
Samfällighet:
4046 kr/år
Renhållning:
2973 kr/år
Försäkring:
6421 kr/år
Övrigt:
560 kr/år
Summa:
39392 kr/år
Kommentar:
I övrigt ingår larm. Poolens driftskostnader är ej medräknade i ovan, då den inte är satt i drift än. I samfällighetsavgälden ingår drift och underhåll vägar, snöröjning. Årlig justering sker beroende på utvecklingen av området.

Övrigt

OMRÅDE

Fastigheten är belägen i Gudö (Tutviken) i Haninge kommun, cirka 8 km nordost om Haninge centrum ett stort utbud av service, men även i direkt närhet till Trollbäckens centrum och cirka 8 km söder om Tyresö Centrum. Gudö är ett äldre fritidshusområde som sedan detaljplanen antogs 2002 i huvudsak konverterats till permanentboende och idag i merpart består av nyare villabebyggelse med inslag av äldre fritidshus.

Samfälligheten har två badplatser vid Långsjön, med sand och gräsytor samt brygga, cirka 400-500m från huset. Det är även nära till den större badplatsen ”Gårdens bad” vid Drevviken, cirka 3 km. Man går eller cyklar direkt ut på stigarna i Tyresta reservatet mot nationalparken eller mot Tyresö slott (cirka 6 km) från vändplan i slutet av Basunvägen. Snitslade naturstigar och även Sörmlandsleden finns nära. Vill man paddla kanot eller kajak finns uthyrning vid Åvägen bara 1 km bort. Flera sjöar ansluter med mellanliggande vattendrag båda riktningar. Man kommer via flera sjösystem ut hela vägen till havet vid Tyresö Brevik. Det går att hitta båtplats både i Drevviken och Långsjön.

I Trollbäckens Centrum cirka 3 km bort finns flera restauranger, ”Lilla rött”, ”Kumla Herrgård”, thai, indiskt, kinesiskt, caféer, bageri, och flera pizzerior och ett gatukök, samt ett värdshus med pub, man hittar även service som Apotek, Hemköp, ICA, blomsterbutik, postservice, frisör och pedikyr, färgaffär, trävaruhandel och butik för trädgårdsmöbler för att nämna några. I Haninge finns det ännu större utbud som Ica Maxi och Coop, Biltema, Systembolag mm.

KOMMUNIKATIONER

Stora vägen, Gudöbroleden, ligger cirka 2 km från huset, med pendlarparkeringar. Där går bussar som tex 808, 806, 818 och 840 går till Haninge, där pendeltågen mot Nynäshamn eller Stockholm går, eller så åker man andra hållet mot Tyresö, Nacka eller Stockholm, där Gullmarsplan utgör byte till Tunnelbana eller tvärbanan. Den resan tar cirka 20 minuter. Med bil når man Södermalm på cirka 15 minuter utanför rusningstid, då Nynäsvägen kan vara lite långsammare.

GRANNAR

På Basunvägen är det idag en blandning av barnfamiljer och några enstaka par utan hemmavarande barn, samt en dagmamma (som knappt märks). Alla lever ett lugnt och respektfullt liv och hälsar på varandra.

 

Dokument

Ansvarig mäklare

Pontus  Warholm

Pontus Warholm

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 43

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.