• Välkommen på
  • visning
  • 16 Jun

Glömsta Reginastigen 31 230 Kvm


Påkostat med fantastisk utsikt


8.995.000 kr

Exklusiv och arkitektritad villa med magisk utsikt över barnvänligt område. Fantastiskt ljusinsläpp via hela glaspartier. Socialt kök som är öppet med både vardagsrum och terrass. Fristående garage och jacuzzi. Stenbelagd uteplats med stort utomhuskök.

Visas Söndag 16 Jun 16:00 - 16:45

  • WEB FMK REGIN31-52

Beskrivning

Villan är högt belägen med strålande utsikt över Glömstas trädtoppar och har de rätta attributen med uteplats i söderläge, gräsmatta, odlingsmöjligheter, eget garage och parkeringsplatser. Genomgående hög standard och designkoncept gör detta boendettill något alldeles extra. Väl tilltagen takhöjd (öppet upp till nock på del av entréplanet och hela övre plan), stora fönsterpartier och stora sammanhängande volymer invändigt.

Fastigheten har ett mycket bra läge längst in på en återvändsgata i ett lugnt och väletablerat villaområde med naturreservat på andra sidan gatan och den idylliska badsjön Gömmaren enbart några minuters skogspromenad bort. Friluftsanläggningen Flottsbro och Kungens Kurva shoppingscentrum ligger bara några kilometer bort och till Stockholm tar man sig på ca 20 min med bil.

Villan har en mycket hög standard med oljad massiv fiskbensparkett, specialdesignade räcken och inmålade golvsocklar och dörrfoder. Ljust luftigt kök i modernt skandinaviskt snitt fullutrustat med high-end vitvaror från Siemens och med extra krydda i form av dubbla diskmaskiner, dubbla varmluftsugnar, kombinationsugn, dubbla vinkylar och inbyggd
espressomaskin. Det över 4 meter (!) breda fönsterpartiet i vardagsrummet mot altanen är öppningsbart. Badrum med exklusiva materialval och högsta estetiska och funktionella standard. Murad öppen spis i vardagsrummet. Sovrum med tillhörande walk in closet och badrum. Fullt utrustad klädvårdsavdelning med tvättstuga med dubbla kombinationsmaskiner
(tvätt+tork). Bastu och relaxavdelning i friliggande byggnad med utsikt över grannskapet och egen utgång till uteplats.
Uppvärmning med hjälp av bergvärme och vattenburen golvvärme i samtliga rum ger ett behagligt inomhusklimat och låga driftkostnader. Den utvändiga utformningen är i en stram och minimalistiska design. Fasaderna är vitputsade (ventilerat putssystem på trästomme) och taken täckta med bandad plåt för att smälta in i grannskapet och ge en gedigen kvalitetskänsla med tidlös framtoning.

Glömsta är ett naturskönt område med närhet till både Huddinge Centrum och E4:an. I området finns gott om vackra strövområden samt den populära badsjön Gömmaren som är naturreservatets hjärta. Denna klarvattensjö omges av klippor, hällar, mossar och gungflyn. Här finns även en liten anlagd sandstrand. Många besöker sjön för fiske, bad och promenad.

Glömsta hör till Huddinges äldre bosättningar med gravfält från yngre järnåldern och byn "Glömsta" är känd sedan 1400-talet och skrevs då Glomastom. Bebyggelsen består idag huvudsakligen av villor och sommarhus som blivigt permanentboenden.

Även nära till Skärholmens köpcentrum samt alla butiker vid Kungens Kurva inklusive IKEA och Heron City.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Reginastigen 31
141 32 Huddinge
Område:
Glömsta
Boarea:
230 Kvm
Tomtarea:
1033 Kvm
Pris:
8.995.000 kr
Byggnadsår:
2013
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Puts
Tak:
Falsad plåt
Plåtarbete:
Lackerad plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Betong
Grundläggning:
Betongplatta
Grundmur:
Betong
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Tv- internetutbud:
Telia fiber
Uppvärmning:
Bergvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
2st om totalt 6.375.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

6.516.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

4.767.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

1.749.000 kr
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Dokument

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.