• Välkommen på
  • visning
  • 20 Aug

Glömsta Reginastigen 29A 6rok 173 Kvm


Påkostat med fantastisk utsikt


6.750.000 kr

Exklusiv och arkitektritad villa med magisk utsikt över barnvänligt område. Fantastiskt ljusinsläpp via hela glaspartier. Härlig takhöjd och en ordentlig relaxavdelning. Socialt kök som är öppet med både vardagsrum och terrass. Garage. Dubbla terrasser.

Visas Söndag 20 Aug 16:00 - 16:45 Tisdag 22 Aug 19:15 - 19:45

  • WEB FMK REGIN29-9

Beskrivning

Varmt välkomna till denna mycket trevliga och påkostade villa belägen i idyllisk och historisk miljö i direkt anslutning till Gömmarens naturreservat. Villan är i sista skedet av färdigställande och du/ni blir den första att flytta in. Gör gärna en intresseanmälan via hemsidan för bättre service!

Påkostade materialval och smarta lösningar gör detta till ett boende utöver det vanliga. Planlösningen är väldigt genomtänkt med samtliga sovrum på samma plan. Stora och sociala sällskapsytor med stora glaspartier som tar vara på tomtens höga läge och den fantastiska utsikten över det gemytliga villaområdet. Modernt och påkostat kök med stor köksö som gör att man lagar mat vänd mot både vardagsrum och den härliga terrassen. Terrassen nås via öppningsbara glasdörrar. Här kan man avnjuta härliga middagar i privat läge. På nedre plan återfinns en stor relaxavdelning med utgång till en trevlig och insynsskyddad altan i rakt söderläge.

Välkomnande hall med dubbla garderober med skjutdörrar samt gott om förvaring. Direkt innanför hallen slås man av husets fantastiska utsikt och ljusinsläpp. På golvet ligger det breda enstavsplankor vilket ger en otroligt skön och varm känsla. Golvet är genomgående på hela planet samt väggarna är genomgående vitmålade. Påkostade ljussystem med uplights. Infällda spotloghts i taken.

I husets bakre del ligger alla sovrum. Samtliga är av bra storlek och inrymmer sängar samt annat önskat möblemang. Det finns även ett förråd med goda förvaringsmöjligheter.

Bredvid förrådet finns ett rymligt och påkostat badrum med dusch, wc och kommod med spegel.

Vardagsrummet har en fantastisk utsikt via hela glaspartier. Takhöjden är något utöver det vanliga. Braskamin i hörnet samt plats för både soffgrupp och matgrupp.

Köket ligger öppet och socialt med vardagsrummet och bjuder in till trevliga tillställningar. Köket har en köksö som gör att man står och lagar mat med den härliga utsikten i bakgrunden. Köket går att öppna upp helt mot terrassen via breda vikdörrar av glas, vilket skapar en helt underbar känsla där gränsen mellan ute och inne suddas ut. Köket har gott om förvaring samt mycket goda avställningsytor. Bänkskivan är av Carraramarmor och vitvarorna kommer från Siemens. Fläkten kommer upp ur bänkskivan med hjälp av en motor.

Via trappan når man husets relaxavdelning på det nedre våningsplanet. Här hittar man en trevlig bastu, dusch, wc samt utgång till ytterligare en insynsskyddad uteplats. Om man vill går det utmärkt att ställa dit en jacuzzi i hörnet och det är redan förberett med vatten där. Perfekt söderläge med massor av soltimmar.

På detta plan finns även en rymlig tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Nedsänkt tak med infälld belysning. De två uteplatserna knyts ihop av en utvändig trappa och från den nedre uteplatsen leder en trappa vidare ned till gräsmattan.

Det finns två olika nivåer med plana ytor för gräsmatta. Det är bara att rulla ut egen matta då allt är planerat. Trappa skall byggas till den första platån och vill man sedan ha en extra trappa så går det att beställa extra. På den nedersta platån skulle man exempelvis kunna bygga ett atterfallshus och ha det som uthyrningsdel. Kommunalt v/a finns nere vid tomtgränsen om man vill ansluta atterfallshuset till det.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Reginastigen 29A
141 32 Huddinge
Område:
Glömsta
Rum:
6 rum och kök
Boarea:
173 Kvm
Biarea:
9 Kvm
Tomtarea:
1261 Kvm
Pris:
6.750.000 kr
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Plåtarbete:
Lackerad plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Betong
Grundläggning:
Betongplatta
Grundmur:
Betong
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Tv- internetutbud:
Fiber
Uppvärmning:
Luft/vatten värmepump
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
2st om totalt 5.000.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

1.054.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

1.054.000 kr
Taxeringsår:
2016
Taxeringskod:
210
Energistatus:
Ej utförd
Servitut:
Servitut:
Servitut:
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

Värme:
20000 kr/år
El:
10000 kr/år
Vatten/Avlopp:
2500 kr/år
Försäkring:
3500 kr/år
Summa:
36000 kr/år

Övrigt

Glömsta är ett naturskönt område med närhet till både Huddinge Centrum och E4:an. I området finns gott om vackra strövområden samt den populära badsjön Gömmaren som är naturreservatets hjärta. Denna klarvattensjö omges av klippor, hällar, mossar och gungflyn. Här finns även en liten anlagd sandstrand. Många besöker sjön för fiske, bad och promenad.

Glömsta hör till Huddinges äldre bosättningar med gravfält från yngre järnåldern och byn "Glömsta" är känd sedan 1400-talet och skrevs då Glomastom. Bebyggelsen består idag huvudsakligen av villor och sommarhus som blivigt permanentboenden.

Även nära till Skärholmens köpcentrum samt alla butiker vid Kungens Kurva inklusive IKEA och Heron City.

Dokument

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.