• Aktuellt bud
  • 2.100.000:-

Årsta Orrfjärdsgränd 16 1.5rok 39.5 Kvm


Optimalt planerad med låg avgift


2.025.000 kr

Välkommen hem. Det är bara att flytta in, för hela bostaden är i mycket gott skick. Här har du genomgående fräscha ekparkettgolv, kompletta nyare vitvaror. Tvättmaskin i badrummet. Hall med gott om förvaring för både kläder, linneförvaring samt städskåp. Hela bostaden ligger utan insyn med skogsvy. Under sommaren kan du njuta av din morgonfika på den rymliga inbyggda balkongen, med bara fåglarna som grannar. Nära till dagligvaruhandel med bra kommunikationer, bussar 1 min.fr bostaden, till bl.a. Gullmarsplan t-bana. Några få minuter till Södermalm. P-platser samt garage att hyra genom föreningen. Separat kötid. Solid bostadsrättsförening. Stambytt.

  • 4-Kok

Beskrivning

HALL

Möblerbar hall med avhängningsplats för ytterkläder och skor. Inbyggda djupa garderober med överskåp.  Linneskåp samt städskåp. Ekparkett och vita neutrala väggar. Plats för hallspegel och hallmöbel. 

BADRUM

Helkaklade väggar med smakfulla svarta dekorer. (Dessa är i plast och kan enkelt tas bort). Ljusblått klinkergolv. Badkar (löstagbart), wc, handfat med kommod. Två badrumsskåp, varav ett med speglar, det andra i vitt högblank. Toppmatad tvättmaskin (5 kg ). Candy från 2010.

KÖK

Ekparkett och vita väggar. Rymlig matplats för 4 -6 personer. Stort fönster vid matplatsen med vy över skogen. Fönsterbräda av marmor. Persienner.  Vita köksluckor med kromade handtag och kaklat i vitt ovanför de svarta arbetsbänkarna. Det finns även ett mindre fönster nära diskbänken. Kyl/frys med överskåp från Bosch. Spis med keramikhäll fr Bosch samt rostfri spisfläkt (kolfilter). Samtliga vitvaror är från 2010, kyl fr 2011. Väldigt gott om köksförvaring, sex stycken extra eluttag för diverse hushållsmaskiner. Bänkbelysning. Golvdiskmaskin från Bosch. Microugn.

VARDAGSRUMMET MED RYMLIG BALKONG

Ekparkett och vita väggar. Stort fönster utmed hela kortsidan samt balkong. Här ryms både en större soffa, tv-bänk, bokhyllan. Fönsterbrädor av marmor. Persienner. Totalt insynsskyddat mot den rofyllda skogen. Den inbyggda balkongen är på cirka 7 kvm (ej uppmätt) med gott om plats för både bord och stolar. Här ryms även sommarväxter, dels på balkonggolvet och blomlådor på balkongräcket. Hög mysfaktor med morgon och eftermiddagssol. Ta en morgonfika under den varma årstiden, njut av den harmoniska skogsutsikten och kanske lite sällskap av fågelkvitter. 

SOVALKOVEN

Just nu finns en säng på 160 cm bredd. Väljer man en mindre sängbredd, ryms även nattduksbord. Oavsett sängstorlek kan man välja att ställa sängen även på den andra ledden. Varför inte skärma av med ett snyggt draperi eller kanske en vik-och eller /skjutvägg? En del har även valt att ställa in en våningssäng, för att även få plats med en arbetshörna med data och databord. Möjligheterna är många och upp till din egen fantasi.

KÄLLARFÖRRÅD OCH TVÄTTSTUGA

Ett källarförråd tillhör lägenheten och finns i källaren. Fyra gemensamma renoverade tvättstugor, varav en intill port nr 20, i portalen. 

P-PLATSER

Att hyra genom föreningen, Separat kö. Även hyra av garageplatser. Från 150 kr/månad.   

PLANRITNING

Finns som dokument, omöblerad samt möblerad. Testa även att provmöblera bostaden med dina egna möbler, se länken provmöblera. 

Fakta

Adress:
Orrfjärdsgränd 16
120 51 Årsta
Område:
Årsta
Rum:
1.5 rum och kök
Boarea:
39.5 Kvm
Pris:
2.025.000 kr
Avgift:
2.609 kr inkl. Värme, vatten, kabel-TV, basutbud, källarförråd, tvättstuga
Våning
2 av 3
Byggnadsår:
1963
Byggnadsår kommentar:
Stambytt
Lägenhetsnr:
051
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Byggnadstyp:
3-våningshus
Fönster:
3-glas
Tv- internetutbud:
Ownit bredband 100 Mbit/s samt Comhem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Andelstal, ägande:
0.42634 %
Andelstal, avgift:
0.42642 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
158 kWh/Kvm och år
Förening:
BRF Riksbyggens BRF Stockholmshus nr 19
Org.nr:
702002-1676
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
256 kr/mån
Övrigt:
199 kr/mån
Summa:
455 kr/mån
Kommentar:
Observera att HEMFÖRSÄKRING ej är inkluderat i driftkostnaderna. Detta eftersom varje försäkringsbolag har sina premier. En hemförsäkring baseras i huvudsak på det lösöre som ska ingå i hemförsäkringen.

Föreningen

Riksbyggens Stockholmshus nr 19 är en äkta bostadsförening med totalt 148 lägenheter, 3 lokaler, 41 garageplatser och 77 parkeringsplatser.

Föreningen har en mycket stabil ekonomi med låg belåningsgrad.

Utförda renoveringar

2004/2006   Stam och fasadrenovering

2001/2012   Lekplatsutrustning till innergården

2012            Bredband (Ownit)

2013            Nya låssystem

2015            Nytt bokningssystem till tvättstuga

2017            Reparation av asfakt, takrenovering, yttertak. 

Planerat underhåll

2020            Byte av termostatventiler

2022            Byte av fläktar  

För komplett information se föreningens bifogade årsredovisning samt stadgar. 

Närområdet

Med buss, ett par minuter från bostaden, når du Gullmarsplan på 3-5 minuter. Därifrån går T-banans gröna linje, två stationer till Södermalm. Ett antal bussar samt tvärbanan. Gullmarsplan har bl.a. dagligvaruhandel, systembolag, bibliotek, apotek, diverse småbutiker, restauranger, pubar och parkeringsplatser. För mer info, se www.sl.se. Utanför bostaden finns det en innergård med stora gräsytor och träd, perfekt för solälskare på sommaren och för pick-nick-korgen. Även lekplats för barnen. Nära till diverse närliggande fritidsaktiviteter och fina promenadstråk, joggingspår i närliggande Årstaskogen. På sommaren har du även nära till Årstaskogens badplats med klippor. För komplett info om Årstaskogen, se bifogad länkar om bl.a.Årstaskogen, bostadsrättsföreningens hemsida samt sl. 

    

  

 

Budgivning

24 Okt
Budgivare 1
2.100.000 kr
24 Okt
Budgivare 2
2.075.000 kr
24 Okt
Budgivare 1
2.025.000 kr

Ansvarig mäklare

Lena Mellström

Lena Mellström

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 076-063 03 30

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.