• Ring för
  • visning

The View - Nacka Strand Augustendalsvägen 33 4rok 95 Kvm


OPTIMALT PLANERAD I THE VIEW


6.500.000 kr

Juridisk person ok. Välplanerad 4 rok om 95 kvm högt belägen med magisk sjöutsikt stor balkong och vattnet ett stenkast från porten. Nytt och fräscht i spännande område med utmärkta kommunikationer till skärgården och innerstan. Möjlig inflytt 10 jan 2019.

  • Augustendalsvagen 33 plan 8  3029 9098513

Beskrivning

En av de vackraste vyer Stockholm kan erbjuda. Du bor högt uppe med utsikt i två väderstreck. En magisk sjöutsikt över Stockholms inlopp med balkong och vattnet ett stenkast bort. En våning där balkongen tillsammans med den öppna, moderna planlösningen löser upp skillnaden mellan ute och inne. Du kommer troligtvis att känna dig hemma direkt. Sparka av dig skorna, koppla bort storstadsstressen och njut av panoramavyn: Djurgården som granne, Kaknästornet i horisonten, underbara solnedgångar över Stockholms innerstad i väster och soluppgångar över skärgården i öster  Med toppmoderna faciliteter. Med fräscha, ljusa ytor. Med utmärkta kommunikationer. På ett par minuter når du Blockhusudden, på en kvart är du vid Nybrokajen. Skärgården ligger runt hörnet. Allt du behöver för en smidig vardag finns i närheten, liksom grönområdena, promenadstråken, vattnet och kajerna. Inspirationen bjuder utsikten och boendet på

Välkommen in till en hall med avhäningsmöjligheter.

Direkt till höger finns en gäst wc. Sedan följer tre bra sovrum i fil med gardeober i samtliga. Vidare hallen finns ett modernt badrum med vitt kakel och grå klinker och utöver duschplats med takdusch, WC och handfat finns här även tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk.
Direkt till vänster finner vi det stora sovrummet med gott om plats för dubbelsäng och garderober.

Lägenheten öppnar upp mot stort vardagsrum som erbjuder en magnifik utsikt. Här finns utgång till balkong och stora moderna fönster som gör hela väggen till en tavla. Köket som ligger i vinkel gör det möjligt att på ett enkelt sätt möblera vardagsrummet och här finns plats för båda soffgrupp och matsalsbord.

Köket har gott om arbetsytor och köksskåp med vita släta luckor som enkelt öppnas med en lätt tryckning. Exklusiva vitvaror av högsta kvalitet.

För materialbeskrivning i hela lägenheten se bifogad materialbeskrivning och läs gärna mer på www.theview.se och www.nackastrand.se.

 

Fakta

Adress:
Augustendalsvägen 33
131 52 Nacka Strand
Område:
The View - Nacka Strand
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
95 Kvm
Pris:
6.500.000 kr
Avgift:
4.820 kr
Våning
7 av 12
Byggnadsår:
2017/18
Lägenhetsnr:
6-1603
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Hiss
Ja
Pantsatt:
Ja
Förening:
The View
Org.nr:
769630-9702
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
417 kr/mån
Vatten/Avlopp:
250 kr/mån
Övrigt:
240 kr/mån
Summa:
907 kr/mån

Föreningen

Bostadsrättsföreningen The View bildades i oktober 2015 och har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att upplåta bostadslägenheter, lokaler och mark i föreningens fastighet Nacka Sicklaön 13:79. Fastigheten konverteras nu till flerbostadsfastighet och fastigheten beräknas vara färdigställd hösten 2019. 
Föreningen har totalt 268 lägenheter och ca 228 garageplatser. 

Föreningen kommer tillämpa individuell avläsning för varmvatten och har ett gemensamt avtal för TV och bredband vilket ingår i månadsavgiften. Varje lägenhet har tillgång till ett källarförråd och i entréplan finns cykel- och barnvagnsförråd.  

GARAGE
Föreningen äger och förvaltar ett garage under byggnaden som nås med hiss. Totalt ca 228 parkeringsplatser som kommer att hyras ut till medlemmarna för ca 1 200 kr/mån, plats för elbil, ca 1 500 kr/mån.   
För mer information se www.theview.se

Övrigt

Nacka Strand - en blandning av det viktigaste du behöver

Vid slutet av tunneln in till Nacka strand väntar en vibrerande stadsdel fylld av restauranger, affärer, skolor och förskolor. Allt fler upptäcker det fantastiska läget och det bubblar av nystarter för såväl företag, som barer och små butiker.Här mixas storstad med sjöläge, små mysiga brasserier och barer med klassiska restauranger. Många samlas kring det lilla torget i centrum. Här ligger bageriet där du köper nybakta bullar, en blomsteraffär, kemtvätt, frisör, kiosk och mycket mer. Nacka strand har också flera bra skolor och förskolor. Bland annat ligger här Mediagymnasiet och Engelska skolan. SATS erbjuder ett rymligt och fräscht gym och på fredag tar du helg genom att checka in dig på Njuta spa. Här finns också många naturliga och vackra träffpunkter för konferenser, representation, luncher, möten och after work. Designhotellet J samt Restaurang J, ett marint brasseri precis vid vattenbrynet, Tornvillan, ett konferenscenter i anrik atmosfär samt den ståtliga Fabrikörsvillan, som också har öppet för möten och konferenser.I Nacka strand ligger också en av Stockholms största mäss- och eventanläggningar, Nacka Strandmässan, inhyst i en unik fabrikslokal med industrikaraktär.

 

Ansvarig mäklare

Sophie Borg

Sophie Borg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 47

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.