Hammarby Sjöstad Heliosgatan 16A 1rok 39 Kvm


OPTIMALT BOENDE MED BALKONG


2.700.000 kr

NYTT PRIS!Nyproducerad 1:a om 39 kvm med balkong i soligt söderläge. Här ges du möjlighet att som första person flytta in i en toppmodern lägenhet med ett mycket bra läge i Hammarby Sjöstad. Bakom projektet står välrenommerade Skanska och Areim. Ytterst välplanerad lägenhet med stort vardagsrum i öppen planlösning mot köket. Den stora balkongen når du från vardagsrummet. Påkostat kök från Vedum med full maskinell utrustning. Varje trapphus i föreningen disponerar över en gemensam takterrass. Välplanerad innergård där det planteras bärbuskar och annat gott. Här bor du i mycket populära kvarter i Hammarby Sjöstad. I närområdet finner du flera välsorterade matvarubutiker samt flera trevliga restauranger och caféer. Nära goda kommunikationer som inkluderar både bussar, tvärbana, båt och i en framtid tunnelbana. Föreningen har garage i huset.

  • A7A0064

Beskrivning

Nyproducerad 1:a om 39 kvm med balkong i soligt söderläge. Här ges du möjlighet att som första person flytta in i en toppmodern lägenhet med ett mycket bra läge i Hammarby Sjöstad. Bakom projektet står välrenommerade Skanska och Areim. Ytterst välplanerad lägenhet med vardagsrum i öppen planlösning mot köket. Från vardagsrummet når du den rymliga balkongen med solsken från tidig morgon till sen eftermiddag. Påkostat kök från Vedum med full maskinell utrustning från Siemens. Den maskinella utrustningen inkluderar induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggd mikrovågsugn, integrerad diskmaskin, kyl/frys samt fläkt från Siemens. Snyggt vitt kakel ovan arbetsytor i laminat. Stilren blandare från Mora. Genomgående finner du fina ekparkettgolv och ljusgrå väggar. Badrum med högsta standard med duschhörna. Kombimaskin finns (tvätt/tork). Helkaklade väggar i vitt med stilrent klinkergolv i grått med golvvärme. Badrumsinredning från Aspen. Rymlig och välkomnande hall med två garderober och bra avhängningsmöjligheter. 

Varje trapphus i föreningen disponerar över en gemensam takterrass.

Här bor du i mycket populära kvarter i Hammarby Sjöstad. I närområdet finner du flera välsorterade matvarubutiker samt flera trevliga restauranger och caféer. En kort promenad bort ligger Lumabryggan. Härifrån går två färjor, en till Nybroviken och en till Södermalm. Lumatorget ligger ännu närmre. Härifrån går tvärbanan som du kan ta till Alvik/Sickla kudde och Liljeholmen/Gullmarsplan. Flera bussar går även härifrån. I en framtid planeras det för tunnelbana med en uppgång nära Lumaparken. För dig som är bilburen så kommer föreningens garageplatser väl till pass.

För fler detaljer och information kring utrustning och föreningen se bifogade dokument.

 

Fakta

Adress:
Heliosgatan 16A
120 78 Stockholm
Område:
Hammarby Sjöstad
Rum:
1 rum och kök
Boarea:
39 Kvm
Pris:
2.700.000 kr
Avgift:
2.535 kr inkl. värme, VA (kallt)
Våning
4 av 10 ( 2 tr)
Byggnadsår:
2018
Lägenhetsnr:
14-0404
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.359 %
Pantsatt:
Nej
Energistatus:
Ej utförd
Förening:
The Village Sthlm 2
Org.nr:
769634-8783
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
200 kr/mån
Vatten/Avlopp:
200 kr/mån
Övrigt:
205 kr/mån
Summa:
605 kr/mån

Föreningen

Brf The Village Sthlm består av 154 lägenheter och 2 lokaler som utgörs av fyra huskroppar med adress Heliosgatan 16A-C, 18A-C samt Heliosgången 2-4 Föreningen äger marken. Skanska ihop med Areim står bakom projektet. Föreningen disponerar över 90 garegeplatser och 8 MC-platser. Hyran är ca 1800 kr/ mån. Kösystem tillämpas.

Gemensamma utrymmen är cykel- och barnvagnsrum samt miljörum med källsortering. Finns en servicestation för cyklar i garaget.


Kabel-tv och internet via fiber Ownit. En obligatorisk avgift om 205 kr tillkommer ovanpå avgiften. I detta ingår bredband och ett basutbud med tv-kanaler.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 138 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 455 kr/pant

 

KOMMUNIKATIONER

Ta båten till jobbet ca 500 meter från huset finns Lumabryggan därifrån går två färjelinjer, en till Nybroviken och en till Barnängsbryggan på Södermalm. Ca 200 m bort ligger Lumatorget. Här går tvärbanan mellan Alvik/Sickla udde och Liljeholmen/Gullmarsplan. Här går även buss 74 till Mariatorget/Södersjukhuset och Sickla köpkvarter, och buss 71 till Slussen/Kungsträdgården/Nacka.

  

Övrigt

Årsavgift 27 959 kronor (kostnad för hushållsel, TV, bredband, telefoni samt tappvarmvatten ingår ej)
Årsavgift för
a) Hushållsel 2400 kronor (avräknas efter förbrukning)
b) TV/bredband/tele 2 460 kronor
c)Varmvatten 2 400 kronor (avräknas efter förbrukning)

 

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Varmvatten debiteras separat varje lägenhet. Beräknad kostnad för den aktuella lägenheten är ca 200 kr/mån.

Hushållselen går på ett gruppavtal och debiteras sedan varje lägenhetsinnehavare efter förbrukning. Beräknad kostnad är ca 200 kr/mån.

.

Dokument

Ansvarig mäklare

Sophie Borg

Sophie Borg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 47

Skicka e-post

Biträdande

Ulrika Sköld

Ulrika Sköld

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-888 44 90

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.