• Välkommen på
  • visning
  • 27 Maj

Södermalm Fatburs Kvarngata 4 3rok 73 Kvm


Optimal med toppläge och balkong


4.350.000 kr

Visning sön 27/5 & mån 28/5 Underbar 3:a med härlig balkong i fritt läge. Optimal planlösning med toppen läge. Citypuls precis utanför för dörren med allt som staden har att erbjuda men också nära till grönska och vatten samt mycket bra kommunikationer. Snyggt kök med trevlig matplats och rymligt vardagsrum samt två bra sovrum varav ett med en stor klädkammare/walk in closet. Stort badrum med badkar och ny tvättmaskin och tumlare. Välskött och stabil förening. Välkomna till ett perfekt boende!

Visas Söndag 27 Maj 13:30 - 14:15 Måndag 28 Maj 17:30 - 18:00

  • Balkong

Beskrivning

Välkommen till denna ljusa och härliga lägenhet i fil med stora, luftiga ytor, mycket bra planlösning och generösa ljusflöden.
Lägenheten har genomgående ljusa väggar och fina golv samt ligger i ett högt, ljust läge utan insyn.

Välkomnande rymlig hall med plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter. Här finns även möjlighet att möblera med garderob eller byrå.

Kök från Myresjö är modernt och smakfullt inrett i vitt med kromade handtag. Här har man gott om arbetsyta och förvaringsutrymme. Den vita köksbänken är specialbyggd från Corian(R) och anpassad för detta kök med smarta lösningar för utökad arbetsyta eller extra serveringsplats vid bjudningar. Ovan arbetsbänken sitter en smakfull glasskiva i en vacker, milt turkos ton samt infällda spotlights. Glasskivan kan man enkelt byta om man vill det. Köket är maskinellt utrustat med diskmaskin, integrerad induktionshäll med varmluftsugn samt hel kyl och frys med tillhörande överskåp. Det stora fönstret skänker ett fantastiskt ljusinsläpp över matbordet.

Det luftiga vardagsrummet ligger med ljust läge och utgång till balkongen. Fint ljusinsläpp genom de stora fönsterpartierna. Man kan med fördel möblera med både matsalsbord och soffgrupp. Här finns det gott om plats för många att umgås...

Från vardagsrummet når man den härliga balkongen om ca 6 kvm i ljust och fritt läge. På golvet ligger platsbyggd golvtrall i fint skick. Här njuter man både av en lugn frukoststund och trevliga grillmiddagar i solen.

Rogivande master bedroom med en stor walk-in closet. Här finns goda möjligheter att möblera med såväl barnmöblemang som med dubbelsäng, sängbord och övrig möblering. Ett stort fönster ger ett behagligt ljusinsläpp. Snygg gråton på väggarna samt en smakfull rökfärgad skjutdörr intill walk in closet.

Intill köket ligger lägenhetens andra sovrum. Även här får en dubbelsäng plats om man önskar annars passar rummet utmärkt som barn/ungdomsrum eller gäst/arbetsrum. Härligt ljusinsläpp genom stora fönster.

Ljust och välskött badrum. Här finns handfat med spegelskåp, WC, handdukstork och badkar. Badrummet är utrustat med ny tvättmaskin och torktumlare (2018). På golvet ligger en ljus plastmatta och på väggarna sitter vitt kakel.

ÖVRIGT

Avgift 4955+608kr i obligatorisk avgift = totalt 5563kr

Bredband
Föreningen har tecknat avtal med Ownit som ingår i Telenorkoncernen. Föreningen tar kostnaden för den kollektiva bredbandstjänsten 100 Mbps. Tillägg utöver detta faktureras boende direkt från Ownit. ComHem finns även att teckna för egen bekostnad som bredbandsleverantör.

Kabel-tv
Föreningens kabel-TV leverantör är Com Hem, i föreningens avtal ingår Com Hems basutbud. Det är inte tillåtet att sätta upp parabolantenn på fastigheten.

Renoveringar
Stammarna spolades år 2014.
Byte av låssystem år 2012.
Byte av fläktsystem år 2011-2012.
OVK besiktning utfördes år 2015.

 

Fakta

Adress:
Fatburs Kvarngata 4
118 64 Stockholm
Område:
Södermalm
Rum:
3 rum och kök2
Boarea:
73 Kvm
Pris:
4.350.000 kr
Avgift:
4.955 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Våning
2
Byggnadsår:
1991
Lägenhetsnr:
231037001-0039
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Tv- internetutbud:
Com Hem (Basutbud) samt Bredband Ownit (100/100 Mbit/sek) samt
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.77941 %
Andelstal, avgift:
1.03805 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
119 kWh/Kvm och år
Förening:
Riksbyggen BRF Stockholmshus nr 37
Org.nr:
716419-1418
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
200 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
350 kr/mån

Föreningen

BRF Sthlmshus 37

Riksbyggen Stockholmshus 37 är en äkta BRF och ligger på Fatburs Kvarngata 2-14. Fastigheten innehåller 128 lägenheter, upplåtna med bostadsrätt. Juridiskperson ej tillåtet. Marken innehas med tomträtt.

I varje trappuppgång finns förvaringsrum för cyklar och barnvagnar samt tillgång till en tvättstuga. En grovtvättstuga och ett mattpiskrum finns också i fastigheten.

I fastigheten finns dessutom 8 lokaler, upplåtna med hyresrätt. Lokalerna med hyresrätt disponeras av 1 skola och 7 affärer. Föreningen har god ekonomi, se årsredovisningen

Föreningsmedlemmar har möjligheten att boka något av de gemensamma utrymmen som finns; bastu, hobbylokal med hyvelbänk samt en fritidslokal med pingisbord. Fritidslokalen kan även användas som festlokal, då spis, kylskåp och diskmaskin samt bord, stolar och porslin för ett tjugotal personer finns.

Föreningen har också två fina innergårdar som man kan nyttja för att t ex grilla.

Föreningen är medlem i Södra Stations garagesamfällighet som har ca 700 platser i området. Ett antal laddplatser för elbilar finns. För information om priser, platser etc, kontakta HSB som sköter uthyrningen. Finns även parkering i parkeringshuset som Q-park sköter Mån-Fre 17-09 samt Lör-Sön 00-24 för 560kr/mån

Föreningen har genomfört en stadgeändring som möjliggör frivilligt kapitaltillskott, efter stadgeändringen har varje bostadsrättslägenhet separata andelstal för drift och kapital.

Föreningen har genomfört frivilligt kapitaltillskott 2013 och 2015 varvid sammanlagt ca 38 msek av föreningens lån lösts. De lägenheter som gjort frivilligt kapitaltillskott har fått sänkt andelstal och sänkt avgift för kapital i proportion till utfört kapitaltillskott. Detta innebär att två i övrigt likvärdiga lägenheter kan ha olika avgift.

För att få en uppfattning av varje lägenhets kvarstående andel av föreningens skuld kan andelstalet för kapital multipliceras med föreningens restskuld i kapitalkostnadspoolen.

Ansvarig mäklare

Pernilla Lippert

Pernilla Lippert

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-717 38 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.