• Ring för
  • visning

Östermalm Östermalmsgatan 2 2rok 76 Kvm


Nyrenoverat Sekelskifte Lärkstaden


5.995.000 kr

Nyrenoverat och rymligt boende med klassiska sekelskiftesvärden i stambytt Brf. Bostaden utmärks av detaljer som serveringsskåp, takhöjd om ca 3 m, fiskbensparkettgolv, spegeldörrar, slät stuckatur, takrosetter och framtagna furugolv. Stilrent renoverat kök samt badrum, spacklade och målade ytskikt samt snickerier och höga fönsterpartier. Till lägenheten följer ett stort källarförråd om ca 8 kvm. Bostaden innehar även en separat köksingång med utgång till gård och hiss till källare samt tvättstuga. Välskött BRF med representativ och stambytt fastighet uppförd 1916. Fastigheten är belägen på en lugn återvändsgata men med ett mycket centralt läge och ritades av arkitekt Per Benson som en del av den fantastiska Lärkstaden.

  • NY 5-Vardagsrum

Beskrivning

Välkommen till denna vackra och helt nyrenoverade (2017) bostad med all tidsenlig charm, klassiska detaljer, mycket gott om förvaring och hemtrevnad. Ett boende med eftertraktade kvaliteter och centralt läge. Bostadens läge på 1/2 tr. är tack vare nivåskillnaden mot gatan i stort sett utan insyn. Samtliga rum har nu framtagna original furugolv eller slipad parkett i fiskbensmönster. En charmig detalj är original fönsterglas som ger den oemotståndliga levande ytan när man tittar ut. Förvaring erbjuds i tre stycken klädkammare, överskåp och lägenheten är tilldelad ett ovanligt stort källarförråd om ca 8 Kvm. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörrar från Swedoor, klass MK 3 samt modernt proppskåp med automatsäkringar och jordfelsbrytare.

 

Hallen erbjuder både en tamburdel för avhängning och en större hall där både garderobsvägg samt t.ex. arbetsdel med fördel kan placeras. Tamburdelen utgör en utmärkt plats för den som vill ha plats för barnvagn. Där kan den stå avskild utan att ta plats eller smutsa ner inåt i lägenheten. Den större hallen är utrustad med två platsbyggda garderober och ger plats för t.ex. arbetsplats med skrivbord eller ytterligare garderobsförvaring.

Vardagsrummet är rymligt med plats för både umgängesdel och matdel. Höga fönsterpartier, djupa fönsternischer med platsbyggd bokhylla inunder och vackra snickerier som i resten av lägenheten. På golvet ligger en vacker parkett i klassiskt fiskbensmönster.  

Sovrummet har en charmig vinkling tack vare sitt hörnläge och två ingångar. Även här två höga fönsterpartier och gott om plats för dubbelsäng samt förvaringsmöblering eller arbetsplats. Även här platsbyggd bokhylla under fönsternischen.

Det stilrena köket med matplats utmärks av det tidstypiska valvfönstret. Ett fantastiskt arbetskök för den som uppskattar matlagning, med gott om förvaring i vita skåp och belysta vitrinskåp, riktigt bra arbetsytor med gott om eluttag ovan. Utrustat med induktionsspis med fristående ugn kombinerad med mikrovågsugn, integrerad diskmaskin och fullhöjds K/F, fläkt i rostfritt, dimbar arbetsbelysning vid köksbänken, stor diskho med utdragbar köksblandare. Invid matplatsen återfinns både städskåp och förvaringsskåp. Önskas större matplats finns möjlighet. Se alternativ planlösning under bilder.

Serveringsgången som leder till en separat köksingång erbjuder ett vackert bevarat serveringsskåp i fullhöjd och här återfinns också lägenhetens tre stycken klädkammare i varierande storlekar. Köksingången ger access till utgången till föreningens gård samt hiss till källarförråd och tvättstuga.

Här ligger också lägenhetens stilrena badrum. Badrummet renoverades i samband med stambytet under hösten 2016. Helkaklade vita väggar, ljusgrå klinker med golvvärme, handdukstork, duschhörn, WC, handfat med kommod, belyst spegelskåp och förberett för tvättmaskin.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam tvättstuga i gott skick med två tvättmaskiner, torkskåp, mangel (maskiner 2014). Bokas via föreningens hemsida. Cykelutrymme/barnvagnsförråd. Innergård med fina planteringslådor, sittgrupper och fina historiska omgivningar med vy mot Engelbrektskyrkan

BREDBAND / TV
Basutbud tv från ComHem, Internet 100 Mbit/s samt Telefon Bas utan abonnemangsavgift ingår i avgiften till föreningen. 

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 138 kr av köparen och en pantsättningsavgift om 556 kr.

 

Fakta

Adress:
Östermalmsgatan 2
114 24 Stockholm
Område:
Östermalm
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
76 Kvm
Pris:
5.995.000 kr
Avgift:
3.375 kr inkl. va/vä, bredband, basutbud TV
Våning
1/2 tr.
Byggnadsår:
1916
Lägenhetsnr:
17
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Tv- internetutbud:
ComHem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1,57600 %
Andelstal, avgift:
1.77861 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
154 kWh/Kvm och år
Förening:
HSB Brf Skatan 7
Org.nr:
716419-8256
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
371 kr/mån
Försäkring:
151 kr/mån
Summa:
522 kr/mån

Föreningen

HSB Brf Skatan 7 bildades 1987 och innehar adresserna Karlavägen 1 och Östermalmsgatan 2 i Stockholm. Föreningens fastighet förvärvades genom ombildning 2015 och består av ett flerbostadshus om 6 våningar med 31 st. BR-lägenheter, 1 HR-lägenhet och 3 lokaler. BOA ca 4 218 kvm, LOA ca 195 kvm.


Föreningen innehar en friköpt tomt om ca 1 089 kvm. Belåning uppgår till ca 40,7 Mkr. Fastighetens byggnad är uppförd 1916. Juridisk person accepteras inte som medlem. Föreningen avsatt vid köpet 17 Mkr för beräknat underhåll de närmsta 10 åren, där stambytet nu redan är avklarat. Avsättning ska enligt stadgarna ske varje år för yttre underhåll enligt antagen underhållsplan eller belopp minst motsvarande 0,1 % av fastighetens taxeringsvärde. Föreningen förvaltas ekonomiskt av HSB och den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna. Fastigheten anses vara i mycket gott skick.

RENOVERINGAR

2016 Stambyte badrum och kök
2016 Elstigare samt 3-fas till lägenheterna
2016 Underhållsplan framtagen
2017 Vindsvåningar färdigställda
2017 Trapphus målas om

 

GARAGE / PARKERING
Föreningen har ett garage med 7 st. bilplatser 1 st. MC-plats. Separata köer.
I övrigt Boendeparkering på gatan för mantalsskriven. Inte långt från fastigheten finns dessutom elbilsparkering med ladduttag vid Jarlaplan 2A och Tulegatan 14-16

Övrigt

Representativ adress i mycket omtyckt läge nära allt. Det här är riktiga Lärkstaden med underbara tegelhus och grönska insprängt här och där. Solklart Östermalm men nära gränsen mot Vasastan. Service, kommunikationer, nöje, grönområden och högskolor. Matvaruaffärer, banker, apotek, Systembolag och gym. T-bana, bussar och Roslagsbanan. Odenplan, kända krogar och caféer med uteserveringar sommartid, Stureplan. Humlegården, Vanadislunden, Brunnsviken med stora Hagaparken, Lill-Jansskogen på Norra Djurgården, Observatorielunden och Vasaparken. Handelshögskolan, KTH och Stockholms Universitet. Puls och livsstil på ett behagligt sätt med allt utanför dörren.

 

Ansvarig mäklare

Richard Berg

Richard Berg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-896 38 48

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.