• Ring för
  • visning

Djursholm Grimvägen 12, 3tr 2rok 57 Kvm


NYRENOVERAT HÖGST UPP I HUSET


2.995.000 kr

Ljus, spatiös och helt nyrenoverad lägenhet i attraktiva Grimområdet, högst upp i huset med vidsträckt utsikt över villaområdet. På lugn återvändsgata, med gott om parkeringsplatser, med grönskande utsikt och nära bra kommunikationer ligger denna hörnlägenhet med vidsträckt utsikt och bygglov för balkong. Helt nytt kök och i det smakfulla badrummet med bl.a. stora granitkeramik plattor finns både tvättmaskin och torktumlare. Lägenheten har även helt nytt kök, spotlights, parkettgolv samt nymålade väggar. Stora rum och generös matplats i köket. Hiss finns. Varmt välkommen på visning.

  • MLP-3095

Beskrivning

PLANLÖSNING

Hall

Välkomnande entréhall med avhängningsmöjlighet. I anslutning finns en rymlig klädkammare.

BADRUM

Påkostat badrum med stora granitkeramik plattor, klinker, dusch, handfat, skåp, spegel, wc, duschvägg av glas, handdukstork, golvvärme, spotlights samt både tvättmaskin och torktumlare.

SOVRUM

Stort hörnrum med härligt ljusinsläpp från två fönster. Plats för dubbelsäng, nattduksbord, garderober samt skrivbord. Bra ljus med spotlights samt parkettgolv. Bygglov finns för balkong.

VARDAGSRUM

Spatiöst sällskapsrum med parkettgolv och mycket ljus från tre fönster. Vidsträckt utsikt ut mot villaområdet. Plats för soffgrupp & tv-möbel. Spotlights och parkettgolv.

KÖK

Platsbyggt kök med full maskinell utrustning. Ljusgråa luckor, rostfri kyl & frys samt inbyggd ugn, micro och diskmaskin. Gott om bänkytor samt förvaringsskåp. Stora granitkeramik plattor som stänksydd och snygga kranar och ho. Bra med eluttag. Köket inrymmer även en stor matplats.

Fakta

Adress:
Grimvägen 12, 3tr
182 68 Djursholm
Område:
Djursholm
Rum:
2
Boarea:
57 Kvm
Pris:
2.995.000 kr
Avgift:
3.422 kr
Lägenhetsnr:
127
Pantsatt:
Ja
Förening:
Brf Grim Park
Org.nr:
769604-3970
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Föreningen

Bostadsrättsföreninge Grim Park är en äkta bostadsrättsförening och består av 132 stycken lägenheter varav 119 upplåts med bostadsrätt och 13 upplåts med hyresrätt. Föreningen har även 5 stycken lokaler.     

Följande renoveringar har utförts; Färdigställande av takvåningar 1991. Stambyte gjordes 1997 på Grimvägen 3, i övriga byggnader relinades alla avloppsstammar 2007. Bergvärme installerad 2011. Nya elcentraler installerades 2010. Tätning av samtliga fönster och ytterdörrar 2012. Renovering av frånluftsfläktar i samtliga takvåningar 2012. Installation av bredband från Bredbandsbolaget 2013.

Kommande renoveringar: Föreningen planerar att renovera tak samt anlägga ny dränering. Diskussion gällande stambyte pågår.

Gemensamma utrymmen:

Totalt finns det fyra tvättstugor, placerade i nr 3, 4, 6 och 12.
På Grimvägen 3 finns en festvåning som kan hyras för 200 kronor av medlemmarna. Här finns bord och stolar samt ett fullt utrustat kök med porslin för drygt 30 personer. 

Möjlighet att hyra en gästlägenhet på Grimvägen 8 med ett sovrum, kök med matplats och TV samt toalett. En natt kostar 200 kr och en vecka 500 kr. 

Parkering 22 garageplatser och 94 parkeringsplatser.
Garage går att hyra för mellan ca 462-840 kr/mån beroende på storlek. Till garaget är det separat kö.
P-plats utan eluttag går att hyra för 150 kr/mån och p-plats med eluttag går att hyra för 250 kr/mån. Det finns även 14 gästparkeringsplatser inom området. 

Tv och internetanslutning via Bredbandsbolaget.

Övrigt

Grimvägen ligger nära både natur och goda kommunikationsmöjligheter. Med Roslagsbanan (Östberga station som ligger cirka 350 m bort) tar du dig till Stockholm Östra station på cirka 15 minuter. En kort promenad bort ligger Djursholms torg med mataffär, restauranger, bank mm.

Dokument

Ansvarig mäklare

Pontus  Warholm

Pontus Warholm

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 43

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.