• Ring för
  • visning

Igelbodaplatån Vinterbrinksvägen 21 4rok 106 Kvm


Nyrenoverad hörnlägenhet


3.950.000 kr

Helt nyrenoverad hörnlägenhet med inglasad balkong och bästa läge på attraktiva Igelbodaplatån. Med vackra ekparkettgolv, ljusa väggar och ett spännande badrum har ägarna till denna lägenhet skapat ett vackert hem. Här är allt klart för nästa ägare att bara flytta in i ett praktiskt boende med tvättstuga i lägenheten, stort angränsande förråd och garage i huset som nås med med hiss. Fastigheten är nyligen klar med stambyte. Mycket nära kommunikationer och Saltsjöbadens centrum med affärer, vårdcentral, apotek, bibliotek och allt ett modernt centrum kan erbjuda.

  • IMG 20180812 140224

Beskrivning

Med vackra ekparkettgolv,  ljusa väggar och ett spännande badrum har ägarna till denna lägenhet skapat ett vackert hem med bästa läge på attraktiva Igelbodaplatån. Här är allt klart för nästa ägare att bara flytta in i stambytt fastighet.

Välkommen in i en stor HALL med praktisk KLÄDKAMMARE alldeles intill. 

Helt nyrenoverat helkaklat  BADRUM med spännande glasvägg vilket ger ett fint ljus utan insyn. Här finns dusch, WC och dubbbelhandfat med skåp och infälld spegel med belysning. 

VARDAGSRUM med stora fönster med fin utsikt mot Igelbodaskogen. Ett härligt rum med ny vacker ekparkett och ljusa väggar med gott om plats för både TV-soffa och trevlig läshörna.

KÖK med nya gråköksluckor och nya vitvaror kyl/frys, spis och fläkt samt micron smart inplacerad i ett skåp, vinkyl och  förberett för diskmaskin. Här finns plats för matbord vid fönster samt utgång till inglasad balkong. 

SOVRUM 1 är något större och mysigt inredd med grå heltäckningsmatta och direkt anslutning till stor klädkammare. 

Ytterligare 2 RUM gör det möjligt att ha ytterligare sovrum, gästrum eller arbetsrum. 

Egen TVÄTTSTUGA med ny tvättmaskin och torktumlare samt praktisk arbetsbänk och förvaringsskåp 

Fin inglasad BALKONG ca 5 kvm i sydost med nymålade väggar, konstgräs och fin utsikt över området. 

Stort FÖRRÅD ca 6 kvm i direkt anslutning till lägenheten

BRF IGELBODAPLATÅN äger och förvaltar fastigheterna på Igelbodaplatån som byggdes i början av 70-talet. Fastigheterna är byggda som 6 st gårdar med totalt 405 lägenheter varav 6 är upplåtna med hyresrätt. Därutöver finns 15 lokaler som hyrs ut till olika verksamheter. Föreningen är välskött och har en anställd fastighetsförvaltare samt två fastighetsskötare som bl.a. sköter de bilfria innergårdarna med vackra planteringar och trevliga sittgrupper. 

STAMBYTE

Föreningen har påbörjat stambyte som ska utföras i samtliga fastigheter Denna fastighet är klar med sitt stambyte.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till varje huskropp finns tvättstuga och cykelförråd
Två nyrenoverade gästlägenheter med pentry till en kostnad är 400 kr/lägenhet och natt

BREDBAND/ TV. Installerat fiber 100 Mbit och kabel-TV via Telia ingår i månadsavgiften.

Elförbrukningen i varje lägenhet mäts individuellt.

GARAGE
Till varje gård finns det tillhörande garage, som är lättåtkomliga med hiss direkt från lägenheten. Här finns totalt 330 p-platser som är fördelade på ca 50 p-platser per hus och kostar 270 kr/mån. Fri parkering på gatan

 UTFÖRDA RENOVERINGAR
2017 Ventilationsjustering
2012 Bergvärme
2008 Fönsterbyte

KOMMANDE RENOVERINGAR
2018/2019  Stambyte, vilket redan har påbörjats
2018 Hissbyte pågår 

AVGFITSFÖRÄNDRINGAR
Inga beslutade

Läs gärna mer om föreningen på deras hemsida www.igelbodaplatan.se samt bifogade Årsredovisning och stadgar. 

 

 

Fakta

Adress:
Vinterbrinksvägen 21
131 32 Saltsjöbaden
Område:
Igelbodaplatån
Rum:
4 rum och kök3
Boarea:
106 Kvm
Pris:
3.950.000 kr
Avgift:
5.344 kr inkl. Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV
Våning
2
Byggnadsår:
1971
Lägenhetsnr:
04-447
Fönster:
3-glas
Tv- internetutbud:
Telia
Uppvärmning:
Bergvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.29370
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
43 kWh/Kvm och år
Energiklass:
C
Förening:
BRF Igelbodaplatån
Org.nr:
7140002101
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
300 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
450 kr/mån
Kommentar:
Föreningen har gemensamt avtal för hushållsel med individuell avläsning vilket innebär att utgiften varierar med förbrukning.

Övrigt

IGELBODAPLATÅN är ett lugnt och trevligt område strax intill Saltsjöbadens centrum som är ett modernt köpcentrum med trevliga butiker, restauranger, mataffärer, gym samt vårdcentral och bibliotek. Gångavstånd till Igelboda station där Saltsjöbanan trafikerar sträckan Solsidan/Saltsjöbaden till Slussen på cirka 30 minuter via Nackas stora köpcentrum Nacka Forum och  Sickla köpkvarter. Här i Saltsjöbaden finns en mängd trevliga grönområden och med närhet till Baggensfjärden är det alltid nära till en båttur med egen båt eller ut i Stockholms skärgård med Waxholmsbåten från Dalaröbryggan. För den golfintresserade finns Saltsjöbadens golfbana som vintertid erbjuder en populär konstsnöarena med fina längdspår. Med promenadavstånd till Erstaviks naturreservat finns hela Nackareservatet med fina badsjöar och promenadstigar. Saltsjöbaden är helt enkelt ett område att trivas i! 

Ansvarig mäklare

Anette Ridder

Anette Ridder

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 073-533 88 31

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.