• Ring för
  • visning

Södermalm Katarina Bangata 49 3rok 66 Kvm


Nyproducerad vindsvåning med terrass


Välkommen till denna nyproducerade (2016) vindsvåning med modern öppen planlösning och total golvyta 71 kvm. Underbar terrass med Sofia kyrka och Vita Bergen i fonden. Lägenheten har genomgående fina materialval och i köksdelen all maskinell utrustning. Härlig rymd i vardagsrum och kök med ca 3,70 m till taknock. Två bra sovrum varav det större med väl tilltagen garderobssektion. Alla detaljer finns som karakteriserar en vindsvåning såsom takfönster, stort glasparti med skjutdörr ut till terrassen samt kupor. Bra förening med låg belåning och goda hyresintäkter. Välskött fastighet med garage i källaren.

  • Katarina Bangata 49 3021 9110587

Beskrivning

Lite snabba fakta om vindsvåningen:
- Boarea 66 kvm och total golvyta 71 kvm.
- Alla dörrar är dolda skjutdörrar.
- Vattenburen golvvärme i hela våningen, i badrummet finns även  eluppvärmning utöver vattenburen uppvärmning.
- Belysning i hela våningen från Flos.
- I vardagsrum, kök och sovrum ligger ett hårdvaxoljat ekgolv med breda tiljor. I hall och badrum ligger golv av materialet terrazzo.
- Takhöjd till nock, ca 3,70 i både vardagsrum/kök samt badrum.
- Kök- och badrumssnickerier samt platsbyggda garderober från Lappvattnets snickeri.

Entré: Ljus välkomnande entré med takfönster. Bra förvaring finns i form av en platsbyggd garderobssektion med dörrar i massiv, vitoljad ask. På golvet ligger smakfull terrazzo vilket också är mycket praktiskt. I anslutning till entrén finns kombimaskin tvätt/tork dold bakom dörr samt ett städskåp.

Passage: Genom passagen tar man sig in till köket och vardagsrummet som har en öppen, social planlösning. I passagen finns ingångarna till sovrum 1 samt badrummet. I taket sitter dubbla takfönster som ger ett härligt ljusinsläpp.

Sovrum 1: Passar utmärkt som barnrum alternativt gästrum. Kan med lätthet möbleras med en 1,40-säng samt ytterligare möblering. Trevlig detalj är väggfönstret som vetter ut mot terrassen. Även i detta rum har man ett takfönster för fint ljusinsläpp.

Sovrum 2: Rymligt sovrum med bra förvaring i form av en platsbyggd garderobssektion, även här med dörrar i massiv vitoljad ask. Rummet kan ledigt möbleras med en dubbelsäng samt ytterligare möblering. Takkupa ger ljusinsläpp.

Badrum: Generöst, lyxigt badrum med hotellkänsla och ca 3,70 m i takhöjd. Väl tilltaget duschutrymme som avdelas med glasdörr, här har man både handdusch, takdusch och handdukstork. Tvättställ som står på platsbyggd kommod vilket ger bra med utrymme för förvaring. Ovan tvättställ sitter en större väggspegel, vilket ger ytterligare intryck av rymd. Vägghängd toalett. Väggar och golv i sober, ljus terrazzo. Här finns både vattenburen värme samt elvärme om man känner behov av extra varma golv. I tak och spegel sitter belysning från Flos.

Kök: Platsbyggt fullutrustat kök med maskinell utrustning såsom en större induktionshäll, rostfri diskret utdragbar fläkt, inbyggd multifunktionsugn samt inbyggd micro. Integrerad kyl/frys och diskmaskin. Samtliga vitvaror av märket Miele. Bra arbetsytor och god förvaring i skåp samt köksö. Bänkskiva, stänkskydd och köksö i material Staron. Väl tilltagen matplats. I anslutning till köket finner man stort glasparti med skjutdörr ut till den underbara terrassen.

Terrass: Ogenerad terrass med fint fritt läge och fantastisk vy över takåsar samt Sofia kyrka och Vita bergen. Väggar och golv är klädda i terrazzo. Infälld belysning från Flos. Här kan man möblera med matgrupp och loungemöbler. I anslutning till terrassen finns ett förrådsutrymme.

Vardagsrum: Öppet socialt vardagsrum som angränsar till köket med dess terrass. Den stilrena öppna spisen ger en trevlig inramning och fönsterkupan ger ljusinsläpp, allt i en skön mix. Vardagsrummet kan med lätthet möbleras med soffa och TV.

 

KOMMUNIKATIONER
I närområdet finns ett flertal busslinjer som tar en runt staden samt på ca 5 minuters avstånd ligger T-banestation Skanstull. Pendeltågsstationen Stockholm Södra nås på 15-20 minuter. Ytterligare finns möjligheten att med kostnadsfri färja ta sig från Barnängsbryggan över till Hammarby Sjöstad där man har tvärbanan ut till Alvik.

Fakta

Adress:
Katarina Bangata 49
116 39 Stockholm
Område:
Södermalm
Rum:
3 rum och öppet kök
Boarea:
66 Kvm
Biarea:
5 Kvm
Avgift:
3.287 kr inkl. Värme, Vatten, Bredband (1 Gbit/s)
Våning
6/6
Byggnadsår:
1929
Lägenhetsnr:
10930401
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
4.785270 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
158 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Rovan 3
Org.nr:
769616-1558
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
400 kr/mån
Försäkring:
250 kr/mån
Summa:
650 kr/mån

Föreningen

Föreningen
Brf Rovan 3 (org.nr: 769616-1558) är en äkta förening innehållande 23 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 3 lokaler fördelade på två med hyresrätt samt en med bostadsrätt. Föreningen köpte fastigheten 2009 där bostadsrättsföreningen bildades 2007. Den totala lägenhetsytan uppgår till 1 248 kvm och lokalytan till 121
kvm, totalt 1 369 kvm.

Genomförda viktiga renoveringar: 2010 - Stambyte. 2011 - Fönsterrenovering. 2012 - Bredband, fastighetsnät.
2013 - Fasadrenovering mot gatan samt gårdsrenovering. 2015 - Indragning av 3-fas till samtliga lägenheter. 2016 - Byte till mekanisk ventilation.

Kabel-tv levereras från Com Hem och bredband från Stockholms Stadsnät. 1 Gbit/s ingår i avgiften.

Föreningen har en låg belåning om 4 247 kr per kvm/boa, enligt ÅR 2017. Detta får anses som en bra och gynnsam ekonomisk nivå.

Gemensamhetsutrymmen: Det finns garage i fastigheten med 8 platser, separat kö. Ytterligare finns cykelförråd, källarförråd, föreningslokal samt tvättstuga. Tvättstugan renoverades 2015 och innehåller 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, torkskåp samt mangel.

OMRÅDET:
Här bor du i en tidstypisk och mycket välskött fastighet på minuters avstånd från "allt" som kan önskas. Läget på Katarina Bangata är lugnt och lummigt med allé direkt utanför porten. Ingen genomfartstrafik stör boendet. En kort promenad tar dig till Nytorget vars generösa utbud av mysiga caféer, kända restauranger samt uteserveringar sommartid bjuder på härlig atmosfär. Lika nära är det till Vitabergsparkens grönska och Sofia kyrka med kringliggande kulturkvarter. Ytterligare finns fina promenadstråk utmed Hammarby kanal och för den som vill sporta och motionera finns fina träningsanläggningen Eriksdalsbadet med både gym, inom- och utomhusbad. I närområdet finns både Åhléns samt Ringens Shopping med välsorterade matvarubutiker, butiker, systembolag m.m. På ytterligare minuters avstånd ligger Skrapan med restauranger och butiker. För barnfamiljer finns flertalet mycket bra lekparker såsom Stora Blecktornsparken med lekplatser, öppen förskola samt mindre 4H-gård. Nyrenoverade Lilla Blecktornsparken med tennis- och fotbollsplaner, streetbasket och utegym för de lite äldre barnen. Parken är nu mera öppen med snyggare planteringar, kafé och restaurang samt en fungerande plaskdamm för de allra minsta. I området finns flertalet förskolor.

Ansvarig mäklare

Richard Berg

Richard Berg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-896 38 48

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.