• Ring för
  • visning

Kvarnholmen Siloplatsen 4 2rok 53 Kvm


NYPRODUCERAD MED BALKONG


3.000.000 kr / FAST PRIS

FAST PRIS!Nyproducerad 2:a om 53 kvm med stor balkong i söder. Belägen i populära "Stockholm Lightshouse". Här ges du möjlighet att som första person flytta in i en toppmodern lägenhet med ett mycket bra läge på Kvarnholmen. Entreprenör är välrenommerade PEAB. Genomgående lägenhet med hög boendestandard. Högst upp i tornet finns en inglasad lounge med bastu och relax för alla boende samt en festlokal att nyttja. Även en gästlägenhet kommer att finnas i fastigheten.

  • Siloplatsen-9

Beskrivning

Lägenheten är under byggnation just nu. Det är därför inte möjligt att komma på visning. Lägenheten säljs på ritning.

LÄGENHETEN SÄLJS TILL FAST PRIS ENLIGT PRINCIPEN FÖRST TILL KVARN.

 

Nyproducerad 2:a om 53 kvm med stor balkong i söder. Här ges du möjlighet att som första person flytta in i en toppmodern lägenhet med ett mycket bra läge på Kvarnholmen. Entreprenör är välrenommerade PEAB. Genomgående lägenhet med hög boendestandard. Välplanerad lägenhet med genomgående fina tarkettgolv i ek och vita väggar. Modernt och fullutrustat kök från Vedum med vita släta luckor. Vitvaror i rostfritt från Siemens.Den maskinella utrustningen inkluderar induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd micro, integrerad diskmaskin och rostfri kyl/frys. Badrum med högsta standard, självklart med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Helkaklade väggar i vitt och grått klinkergolv med golvvärme. Kommod med handfat och blandare från Tapwell. I hallen finner du platsbyggd garderob med skjutdörrar som tillförsäkrar en god förvaring. I anslutning till hallen finns sovrummet medplats för säng och garderob. Perfekt lägenhet för både det unga paret och singeln. Föreningen erbjuder de boende det lilla extra i form av en fin loungedel, gästlägenhet för gäster samt garage.

För mer information kring inredningsval, utrustning m.m. vänligen se bifogade dokument.

Kvarnholmen ligger mitt emot Djurgården i Nacka kommun med ett fantastiskt läge vid Stockholms inlopp. Nya hus hämtar inspiration i de gamla tegelbyggnaderna, kvarnar och silos som utgör Kvarnholmes historia. Från Kvarnholmen är det nära till knytpunkter som Slussen, Nacka Forum, Sickla Köpkvarter, Värmdöleden och Södra länken.

På Kvarnholmsvägen kommer en service och butiker att växa fram de närmaste åren. I den gamla bageribyggnaden kommer Kvarnholmens centrum att ligga med mataffär, butiker m.m. Även i Spisbrödsfabriken finns kommersiella lokaler och bland annat planeras det för restaurang och gym som planerade hyresgäster. Den nyöppnade bron över Svindersviken tar dig snabbt till Nacka Forum så att du är där inom några minuter med bil eller buss.

SL-båt finns som tar dig in till Nybrokajen på vanligt busskort. Det finns även 3 förskolor och en grundskola i närområdet. På kajen kan du njuta av utsikten över Stockholms inlopp och dess sjöliv. Båtplatser finns i flera närbelägna båtklubbar.

OBS! Bilderna i annonsen är inte från den aktuella lägenheten utan är bilder från projektets hemsida.

Fakta

Adress:
Siloplatsen 4
131 31 Nacka
Område:
Kvarnholmen
Rum:
2
Boarea:
53 Kvm
Pris:
3.000.000 kr
Avgift:
2.915 kr inkl. Värme, Vatten, Digital- TV, IP- telefoni,, Bredband
Våning
11 av 21
Byggnadsår:
2017/2018
Lägenhetsnr:
21104
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.5482 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Ej utförd
Förening:
Brf Silouette
Org.nr:
769627-2298
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Föreningen

Föreningen består av 130 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.Fastigheten upplåts med äganderätt.

Entreprenör är PEAB. Huset står färdigt för inflytt under 2017/18.

Föreningen disponerar över garageplatser under huset till en kostnad om cirka 1200 kr per månad. Det finns ca 111 parkeringsplatser. Garage finns beläget under fastigheten med hiss till respektive trapphus. Lediga platser finns.

Föreningen kommer vara del av gemensamhetsanläggningar ihop med grannföreningar. Högst upp i tornet finns en inglasad lounge med bastu och relax för alla boende samt en festlokal att nyttja. Även en gästlägenhet kommer att finnas i fastigheten.

Under markplan finns garage i tre plan och där finns gemensamma utrymmen såsom barnvagnsrum, cykelförråd, källsortering och även källarförråd. På gården finns planteringar i lådor och belysning samt stenbelagd gångväg.

Triple-play från Telia innebär att de boende har tillgång till internet, kabel-tv (grundutbud) och ip-telefoni (fasta avgiften) för en kostnad om ca 220 kr per månad. Denna kostnad är obligatorisk och tillkommer ovanpå den angivna avgiften.

För mer information se bifogade dokument på vår hemsida samt projektets egna hemsida: https://peabbostad.se/projekt/stockholm/stockholm-lighthouse-brf-silouette/Övrigt

Varmvatten debiteras separat varje lägenhet. Uppskattad kostnad är ca 150 kr/mån.

De angivna driftskostnaderna är endast uppskattade belopp då lägenheten ej är färdigbyggd.

Ansvarig mäklare

Sophie Borg

Sophie Borg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 47

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.