• Ring för
  • visning

Kvarnholmen Siloplatsen 8 2rok 52 Kvm


NYPRODUCERAD MED BALKONG I LIGHTHOUSE


3.250.000 kr

FAST PRIS! Nyproducerad 2:a om 52 kvm med stor balkong i söder. Belägen i populära "Stockholm Lighthouse". Här ges du möjlighet att som första person flytta in i en toppmodern lägenhet med ett mycket bra läge på Kvarnholmen. Entreprenör är välrenommerade JM. Genomgående lägenhet med hög boendestandard. Högst upp i tornet finns en inglasad lounge med bastu och relax för alla boende samt en festlokal att nyttja. Även en gästlägenhet kommer att finnas i fastigheten.

  • Siloplatsen 4 12tr 2656 7751261

Beskrivning

Nyproducerad 2:a om 52 kvm med stor balkong i söder. Här ges du möjlighet att som första person flytta in i en toppmodern lägenhet med ett mycket bra läge på Kvarnholmen. Genomgående lägenhet med hög boendestandard. Välplanerad lägenhet med genomgående fina tarkettgolv i ek och vita väggar. Modernt och fullutrustat kök från Vedum med vita släta luckor. Vitvaror i rostfritt från Siemens.Den maskinella utrustningen inkluderar induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd micro, integrerad diskmaskin och rostfri kyl/frys. Badrum med högsta standard, självklart med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Helkaklade väggar i vitt och grått klinkergolv. Kommod med handfat och blandare från Tapwell. I hallen finner du platsbyggd garderob med skjutdörrar som tillförsäkrar en god förvaring. I anslutning till hallen finns sovrummet med plats för säng och garderob. Perfekt lägenhet för både det unga paret och singeln. Föreningen erbjuder de boende det lilla extra i form av en fin loungedel, gästlägenhet för gäster samt garage.

KÖK

Kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning och det stilrena köket blir en integrerad del av bostaden. Vita, släta köksluckor från Vedum och rostfria vitvaror kombineras med en vit bänkskiva och vita, blanka kakelplattor på högkant. Beroende på hur du placerar matbordet ryms såväl närmaste familjen som stora sällskap. Utgång till balkong i söderläge.

BADRUM

Det stora badrummet är rymligt och estetiskt inrett med antracitgrått klinkergolv och högblankt kakel på väggarna. Här finner du vägghängd wc, spegel i nisch, infällda spotlights och snygga duschväggar i klarglas. I badrummet ryms även tvättutrustning samt praktisk förvaring i väggskåp. Det mindre badrummet kan nås antingen från hallen eller direkt från master bedroom.

Kvarnholmen ligger mitt emot Djurgården i Nacka kommun med ett fantastiskt läge vid Stockholms inlopp. Nya hus hämtar inspiration i de gamla tegelbyggnaderna, kvarnar och silos som utgör Kvarnholmes historia. Från Kvarnholmen är det nära till knytpunkter som Slussen, Nacka Forum, Sickla Köpkvarter, Värmdöleden och Södra länken.

På Kvarnholmsvägen kommer en service och butiker att växa fram de närmaste åren. I den gamla bageribyggnaden kommer Kvarnholmens centrum att ligga med mataffär, butiker m.m. Även i Spisbrödsfabriken finns kommersiella lokaler och bland annat planeras det för restaurang och gym som planerade hyresgäster. Den nyöppnade bron över Svindersviken tar dig snabbt till Nacka Forum så att du är där inom några minuter med bil eller buss.

SL-båt finns som tar dig in till Nybrokajen på vanligt busskort. Det finns även 3 förskolor och en grundskola i närområdet. På kajen kan du njuta av utsikten över Stockholms inlopp och dess sjöliv. Båtplatser finns i flera närbelägna båtklubbar.

LÄGENHETEN ÄR EJ FÄRDIGSTÄLLD SÅ INGEN MÖJLIGHET TILL VISNING: INFLYTT NOV 2018-11-24.

Fakta

Adress:
Siloplatsen 8
131 31 Nacka
Område:
Kvarnholmen
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
52 Kvm
Pris:
3.250.000 kr
Avgift:
3.280 kr inkl. kallvatten & värme
Våning
11 / 1 trappa
Byggnadsår:
2018
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Pantsatt:
Nej
Förening:
Brf Panorama i Nacka
Org.nr:
769627-6091
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
400 kr/mån

Föreningen

Välkommen till Brf Panorma.
Längs Kvarnholmens historiska kustremsa tar Stockholms kaxigaste skärgårdsboende form med historiska silobyggnader som förlaga. Här byggs sammanlagt 96 eleganta bostäder med utsikt över Stockholms inlopp, Djurgården och stadens silhuetter. Stockholm Lighthouse består av olika delar som vi kallar Galleriet, Fyrtornet och Panorama. 

Den andra huskroppen i Panorama rymmer sammanlagt 48 bostäder om två till fem rum och kök. Här är utsikten riktad mot Stockholms inlopp, Djurgården och innerstaden. De bostäder som vetter söderut har utsikt över Nacka. Köks- och badrumsinredning är densamma som i den andra huskroppen. Oavsett storlek är bostäderna planerade med både en privat och en social del med gott om plats för umgänge. Samtliga bostäder har balkong med undantag för två bostäder i markplan som istället har egen entré.

Galleriet
rymmer 16 etagelägenheter om två till tre rum och kök. Här möts du av dubbel takhöjd i vardagsrummet och panoramafönster från golv till tak. Fyrtornet rymmer 12 bostäder om tre till fem rum och kök.

Fyrtornet
har fönster i tre samt ett stilrent köket som övergår i matplats och vardagsrum. Längst ned i huset ligger en fantastisk våning om fyra rum och kök med en terrass om nära 80 kvadratmeter som omsluter hela bostaden. 

Den östligaste huskroppen i Panorama rymmer 20 unika fyror. De har ett helt ogenerat läge med balkonger mot Stockholms skärgård och en svårslagen utsikt. I bostäderna möts du av ett stort ljusinsläpp med vacker tvåstavsparkett och ljusa materialval som några av de grundläggande egenskaperna.

Föreningen äger marken. I föreningen finns 91 garagaeplatser. En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 120 kr som betalas av bostadsrättshavaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 448 kr/pant. Föreningen har en lounge- och relaxavdelning med bastu finns högst upp i Fyrtornet. I bakre delen av den inglasade spången som förbinder hus 8 och 3 kommer en festlokal att finnas. Det finns även ett styrelserum samt övernattningsrum i hus 4 som nyttjas gemensamt med grannföreningen. I källaren finns förråd för förvaring av barnvagnar och cyklar. Flera olika lokaler delas med Peabs Brf Silouett.

Varmvatten debiteras separat varje lägenhet. Uppskattad kostnad är ca 150 kr/mån.

Bredband 220kr/mån.

De angivna driftskostnaderna är endast uppskattade belopp då säljaren ej har bott i lägenheten.

 

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.