• Ring för
  • visning

Näsby Park Källtorpsvägen 9, 3 tr 3rok 79 Kvm


NYPRODUCERAD MED BALKONG


3.800.000 kr / FAST PRIS

FAST PRIS - FÖRST TILL KVARN. Nyproducerad 3:a med stor balkong mot gården. Här ges du möjlighet att som första person flytta in i en toppmodern lägenhet med ett mycket bra läge i Näsby Park. Entreprenör är Besqab. Genomgående lägenhet med hög boendestandard. Social planlösning med halvöppen lösning mellan kök och vardagsrum. Balkongen nås från köket. Båda sovrummen är belägna mot gården. Modernt och fullutrustat kök från Vedum med vitvaror från Electrolux. Badrum med hög standard, självklart med tvättmaskin och torktumlare. Genomgående finner du fina ekparkettgolv och vita väggar. I båda sovrummen och hallen finner du garderober. Detta är helt enkelt en drömlägenhet för både paret och familjen. Föreningen erbjuder de boende det lilla extra i form av en härlig innergård med parkkänsla. Inte att förglömma är att föreningen disponerar över såväl garage- och parkeringsplatser. Attraktivt läge nära Centralparken, bra kommunikationer och både Täby Centrum och Näsbyparks Centrum.

  • IMG 1302

Beskrivning

Lägenheten är under byggnation just nu. Det är därför inte möjligt att komma på visning. Lägenheten säljs på ritning.

LÄGENHETEN SÄLJS TILL FAST PRIS ENLIGT PRINCIPEN FÖRST TILL KVARN.

TILLTRÄDE ÄR 16 NOVEMBER 2017.

Nyproducerad 3:a med stor balkong mot gården. Här ges du möjlighet att som första person flytta in i en toppmodern lägenhet med ett mycket bra läge i Näsby Park. Entreprenör är Besqab. Genomgående lägenhet med hög boendestandard. Social planlösning med halvöppen lösning mellan kök och vardagsrum. Balkongen nås från köket. Båda sovrumen är belägna mot gården. Modernt och fullutrustat kök från Vedum med vitvaror från Electrolux. Badrum med hög standard, självklart med tvättmaskin och torktumlare. Genomgående finner du fina ekparkettgolv och vita väggar. I båda sovrummen och hallen finner du garderober. Detta är helt enkelt en drömlägenhet för både paret och familjen. Föreningen erbjuder de boende det lilla extra i form av en härlig innergård med parkkänsla. Inte att förglömma är att föreningen disponerar över såväl garage- och parkeringsplatser. Kösystem tillämpas för dessa.

För mer information kring inredningsval, utrustning m.m. vänligen se bifogade dokument. I dokumentet "Inredningsval lgh 23-1302" finns detaljerad information om inredningen i den aktuella lägenheten.

Det nya området kring Nytorp och Centralparken i Näsbypark kommer att få en stadsmässig karaktär. Närheten till den numera prisbelönta Centralparken, Norskogsbadet samt skolor och bra kommunikationer gör läget mycket attraktivt. Det nya kvarteret kommer att bli en lugn och naturnära oas, som har service, kommunikationer och nöjen inom bekvämt gångavstånd.

Nära till Näsbypark Centrum där du hittar butiker, restauranger, apotek m.m. Nya Täby centrum erbjuder galleria med shopping i flera våningsplan, saluhall, caféer, restauranger, gym m.m. Även nära till Roslagsbanan som snabbt tar dig in till stan. Resan tar ca 20 min till Östra station. Även ett flertal bussar finns på bekvämt avstånd. Är du bilburen når du snabbt E18, Roslagsvägen och Norrortsleden. Här i Täby har du dessutom nära till natur och vatten. Här bor du nära grönområden, vackra parker och fina Centralparken ligger precis intill.

För mer information kring utrustning och föreningen se bifogade dokument. Se också Besqabs egna hemsida för projektet: http://www.besqab.se/bostaeder/intresseanmaelan/centralparken/projektet/

Fakta

Adress:
Källtorpsvägen 9, 3 tr
183 71 Täby
Område:
Näsby Park
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
79 Kvm
Pris:
3.800.000 kr
Avgift:
4.543 kr inkl. värme, vatten (exkl. varmvatten), kabel-tv och bredband
Våning
3 av 4
Byggnadsår:
2017
Lägenhetsnr:
23-1302
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.1806 %
Pantsatt:
Nej
Energistatus:
Ej utförd
Förening:
Parkstråket
Org.nr:
769630-5668
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
400 kr/mån
Försäkring:
200 kr/mån
Övrigt:
120 kr/mån
Summa:
720 kr/mån

Föreningen

Föreningen består av 93 lägenheter. Två lokaler upplåts med hyresrätt. Fastigheten upplåts med äganderätt.

Entreprenör är Besqab. Huset står färdigt för inflytt under 2017.

Föreningen disponerar över ca 55 garageplatser och 16 parkeringsplatser. För en plats debiteras 900 kr/mån respektive 550 kr/mån. Kösystem tillämpas.

Gemensamma utrymmen är cykelrum samt gemensam innergård med gräsytor, planteringsytor och ytor för samvaro. På gården kommer du finna mindre lekplats med sandlåda samt cykelställ. Belysning kommer finnas utmed gångarna samt litet kallförråd för trädgårdsredskap.

Fiber från Ownit kommer att finnas indraget i fastigheten. I den angivna avgiften ingår bredband, ett basutbud av tv kanaler samt IP-telefoni (fast avgiften).

För mer information se bifogade dokument på vår hemsida.

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Varmvatten debiteras separat varje lägenhet. Uppskattad kostnad baserat på kostnaden för liknande lägenheter är ca 120 kr/mån.

De angivna driftskostnaderna är endast uppskattade belopp då lägenheten ej är färdigbyggd.

Ansvarig mäklare

Jonas Ahnegård

Jonas Ahnegård

Fastighetsmäklare/Civilekonom DHS
Mobiltelefon: 070-840 00 24

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.