• Ring för
  • visning

Enskede Sockenvägen 402, 3 tr 1rok 44 Kvm


Nybyggt i villaidyll


2.490.000 kr

Med ett attraktivt läge i Gamla Enskedes villaidyll hittar du denna välplanerade och nybyggda lägenhet. Här bor du med direkt närhet till både grönska och citypuls.

  • DSC 0141

Beskrivning

Välkommen till denna trevliga och ljusa lägenhet med tilltalande planlösning. Harmoniskt boende, där du inte saknar något. Hall med gott om plats för förvaring och avhägning. Grått klinker på golv samt säkerhetsdörr. Direkt till vänster finns 5 garderober som rymmer det mesta.

Det stora och luftiga badrummet ligger till höger. Det är helkaklat i vitt med grått klinker med golvvärme. Här finns duschhörna med vikdörrar av glas, wc, handfat med förvaring under, handdukstork samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. För den som önskar finns det plats för badkar.

Köket är ljust och rymligt där man gärna umgås. Köket går i vitt med vitt kakel ovan arbetsbänk i grå laminat och rostfri diskbänk. Här finns gott om förvaring och arbetsytor för den som tycker om att laga mat. Maskinellt finns spishäll, fläkt, varmluftsugn, integrerad diskmaskin samt kyl/frys, samtliga vitvaror är från 2011. Matplats vid ett stort fönster, här får för 4-6 personer plats för middag. Här finns utgången till balkongen, denna fungerar som lägenhetens extra rum.

Vardagsrummet har god plats för soffgrupp. En naturligt avskärmad del för säng finns här. Stort fönster mot balkong och öppet mot kök.

Härlig balkong med trätrall. Balkongen är rymlig för utemöbler samt för planteringar för den som vill. Ostört läge i fastighetens hörn och med fin vy över området och fastighetens innergård. Västläge med eftermiddagssol. Eluttag finns som ger möjlighet till belysning/infravärme.

Här bor du mitt i Enskedes villabebyggelse, charmiga parkmiljöer med en riktig småstadskänsla. Här bor du i lugna kvarter men inte långt från citypulsen. I Gamla Enskede finns populära Matboden med sin uteservering, restaurang Matateljén samt Enskedeparkens bageri. I närområdet finns även populära bageriet Gateau, pizzeria, solarium, kiosk, thairestaurang. Två matbutiker ligger i närheten med gångavstånd, Coop och Ica.

Det finns flera skolor i området, Enskedefältets skola och Enskede skola samt flera förskolor. Välbesökt är också Enskede idrottsplats. Gamla Enskede ligger med närhet till flera grönområden för den träningssugne och friluftsintresserade. Fina parker finns såsom Margaretaparken. Utomhusteater, marknad och loppis mm ordnas årligen i området.

Kommunikationerna är goda och du kan lätt cykla in till city. Närmaste tunnelbana är Sockenplan (grön linje), några minuter bort från bostaden samt ett flertal busslinjer. Du tar dig snabbt med bil till Stockholms city samt lätt ut till väg 73 och 222 samt E4 norr och söder.

 

 

 

 

 

Fakta

Adress:
Sockenvägen 402, 3 tr
122 63 Enskede
Område:
Enskede
Rum:
1 rum och kök
Boarea:
44 Kvm
Pris:
2.490.000 kr
Avgift:
2.545 kr inkl. Vatten, Värme, Kabel-TV, Bredband
Våning
3
Byggnadsår:
2010/11
Lägenhetsnr:
31
Tv- internetutbud:
Telia
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.12 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
90 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Palsternackan 5
Org.nr:
769618-2075
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
100 kr/mån
Summa:
350 kr/mån

Föreningen

Brf Palsternackan 5 bildades 2008 och fastigheten färdigställdes 2011. Föreningens fastighet ligger på Handelsvägen 48 –52 och Sockenvägen 398 – 402 i Gamla Enskede.

Det finns totalt 47 lägenheter i föreningen som alla är bostadsrätter. Föreningen har inga lokaler som hyrs ut.
Eftersom fastigheten är nybyggd planeras inga renoveringar de närmaste åren. Föreningen har en underhållsplan och avsättning sker fortlöpande varje år till ett konto för framtida underhåll/renovering m.m.

Det finns en gemensam tvättstuga och cykelförråd. Nyttjanderätt till ett källarförråd finns.
I fastigheten finns 14 garageplatser och på gården finns 23 parkeringsplatser som alla är avgiftsbelagda. Garage- och parkeringsplatser följer inte med lägenheten. Kösystem gäller.

För närvarande har föreningen Telia som TV- och internetleverantör.
Föreningen har under 2014 erhållit byggnadstillstånd för inglasning av föreningens balkonger och de som själva vill bekosta detta.
Det finns i dagsläget inga planer att höja månadsavgifterna. Föreningen har precis ingått ett fördelaktigt gruppavtal med Telia så den 1/1 2018 skedde en höjning av avgifterna på 269 kr för att bredband (100 Mb) och tvpaketet "Lagom" samt IP telefoni ska ingå i avgiften.
Föreningen accepterar inte juridiska personer som köpare men accepterar i regel delat ägande om det rör sig om makar, samboförhållanden eller nära släktskap såsom föräldrar/barn. Föreningen har en informativ hemsida: http:/palsternackan-5.bostadsratterna.se/.

Ansvarig mäklare

Theresa Geijstedt

Theresa Geijstedt

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-261 01 88

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.