Ekerö Enlundavägen 42 A 3rok 115 Kvm


Något utöver det vanliga!


5.900.000 kr

Med ett sällsynt vackert läge på en underbar tomt och med strålande utsikt över böljande fält och Mälarens vatten som bakgrund, ligger denna unika, arkitektritade villa med ett fantastiskt ljusinsläpp. Ett imponerande hus, ritat av arkitekterna Susanna Bremberg och Ola Göransson, där varje detalj omsorgsfullt tänkts igenom och där känslan för såväl rum som miljö tillvaratagits på ett föredömligt sätt. Det är stilrent, exklusivt och praktiskt!

  • 2019-08-22_Enlundavagen_42_011

Beskrivning

Med ett sällsynt vackert läge på en underbar tomt och med strålande utsikt över böljande fält och Mälarens vatten som bakgrund, ligger denna unika, arkitektritade villa med ett fantastiskt ljusinsläpp. Ett imponerande hus, ritat av arkitekterna Susanna Bremberg och Ola Göransson, där varje detalj omsorgsfullt tänkts igenom och där känslan för såväl rum som miljö tillvaratagits på ett föredömligt sätt. Det är stilrent, exklusivt och praktiskt!  Den här bostaden, som är uppförd i två våningsplan, ger ett väl samlat intryck med sina raka linjer, en härlig rymd med stora fönsterpartier och moderna material, omgiven av underbara uteplatser och en stor, helt unik, altan med utsikt över fälten och vattnet.

Så här uttrycker sig arkitekterna själva om hur de inspirerats att rita detta hus och vilka material som de använt:

”Inspirationen att rita ett plåthus fick vi när vi besökte  SANAA´s *) ”The New Museum” i New York. Där föddes idén om att rita ett hus i enkla, tåliga och robusta material med en uttalad industrikaraktär. Invändigt valde vi stålglättade betonggolv och vitslammade väggar och övriga inredningsdetaljer så enkla som möjligt. Utvändigt korrugerad plåt, aluminiumfönster och reducerade detaljer. På detta vis bildades en kontrast mellan den strama byggnaden och det böljande, romantiska Mälarlandskapet och trädgårdens rosor och perenner.”

Trädgård och altan

Huset ligger på Färingsö på en tomt i sydväst. Ägarnas stora intresse för trädgård har påverkat husets gestaltning och placering och trädgården är indelad i flera mindre trädgårdsrum. Här finns en damm med karpar och en underbar rosenodling med stödmurar, ja, det är helt enkelt en fantastisk trädgård, som också ”smittat av sig” på altanen som har ett grönt tak av sedum och örter, helt unikt och charmigt.

Planlösning

Med stora fönsterpartier och dörrar ut mot trädgården präglas interiören av ljus och närvaron av naturen. En helt öppen planlösning mellan sällskapsrum, kök, matplats och bibliotek erbjuder ytor för social samvaro, men också för privat sfär. Entréplanet kopplas samman med det övre planet med en spiraltrappa i vitmålat stål. Över biblioteket är det dubbel takhöjd, vilket ger en enorm känsla av rymd åt det nätta huset.

Jag kommer inte att gå in på detaljinformation om planlösningen, utan vi låter bilderna tala för sig själva. Mer information om material både inne och ute hittar du under faktadelen.

Jag har sett många hus under min tid som mäklare, men det här sticker verkligen ut och letar du efter någonting speciellt, ska du absolut titta på det här huset.

Varmt välkommen!

Fakta

Adress:
Enlundavägen 42 A
179 75 Skå
Område:
Ekerö
Rum:
3 rum och kök1
Boarea:
115 Kvm
Tomtarea:
1202 Kvm
Pris:
5.900.000 kr
Byggnadsår:
2012
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Plåt
Tak:
Ytpapp, glasfoam
Stomme:
Lecasten, betong
Bjälklag:
Betong
Grundläggning:
Betongplatta på mark med underliggande isolering.
Fönster:
Isolerglas
Ventilation:
Mekanisk
Tv- internetutbud:
Fiber
Uppvärmning:
Bergvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
4st om totalt 4.500.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

4.154.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

2.488.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

1.666.000 kr
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
86 kWh/Kvm och år
Energiklass:
C
Servitut:
Servitut:
Servitut:
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

Värme:
18456 kr/år
Vatten/Avlopp:
9000 kr/år
Sotning:
300 kr/år
Renhållning:
2200 kr/år
Försäkring:
5200 kr/år
Övrigt:
2091 kr/år
Summa:
37247 kr/år
Kommentar:
Övrigt= vägförenings kostnad Värme=ink hushållsel

Övrigt

Välkommen till vackra Färingsö, här finns allt man kan önska sig. En fin natur med Mälaren på kort avstånd var du än befinner dig. I närområdet finns bl a mataffären ICA Skå som ligger på promenadavstånd, restaurang, skola och förskola, badstränder, flera handelsträdgårdar, ridanläggningar, fina naturområden och ett härligt friluftsliv. Här finns många fornlämningar och hällristningar. Drottningholms och Ekebyhovs slott är välkända attraktioner, liksom Birka på Björkö och Svartsjö. Runt om på öarna och bl a i Kungsberga användes Kungsgårdar av de medeltida kungarna.

Vid Svartsjöviken ligger Svartsjö slott som är ett rokokoslott från 1700-talet. Idag bedrivs här kontor, konferens och servering. På helgerna är caféet öppet och på söndagar kan man njuta av afternoon tea. I närområdet finns också Gustavshills handelsträdgård, slå dig ner på caféet som är öppet året om. Vid Hilleshög ligger den trevliga Äppelfabriken med musteri och café. I Stenhamra finns också , mataffär,vårdcentral skolor åk F-9, förskolor, ridskola, träningscenter.På Ekerö finns det tre golfbanor varav Troxhammar golf är den närmaste där kan du även njuta av en god bit mat i restaurangen. På Ekerö finns även en Slalombacke .

Det finns bra bussförbindelser in till Brommaplan och Ekerö centrum

Dokument

Ansvarig mäklare

Louise Schumacher

Louise Schumacher

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-422 30 49

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.