• Ring för
  • visning

Mörby August Wahlströms Väg 6, 1tr 3rok 67 Kvm


Mysig med inglasad balkong


3.750.000 kr

Välkommen till denna välplanerade lägenhet i lummiga och grönskande Mörbybacken med inglasad balkong, hörn läge samt utmärkta möjligheter att anpassa planlösningen. Fantastiskt sällskapsrum med utgång till inglasad balkong, rymligt sovrum mot lugn innergård, stambytt badrum, kök med matplats, matsal (som kan omdisponeras till större kök eller ytterligare ett sovrum) samt hel garderobsvägg i hallen med utmärkt förvaring. Lägenheten har ett visst moderniseringsbehov. Mycket välskött och stambytt fastighet i en förening med god ekonomi. Här bor du centralt och lugnt med närhet till bland annat bra kommunikationer. Mörby Centrum (, som skall byggas om till ett modernt centrum med piazza och många nya butiker), service och tunnelbana ligger precis runt hörnet, en kort promenad bort finns Kevinge golfbana och Edsvikens vatten. Föreningen är enligt många en av Danderyds mest attraktiva föreningar med sitt centrala läge och sin välskötta ekonomi.

  • Vardagsrum mot balkong

Beskrivning

PLANLÖSNING

HALL

Välkomnande entréhall med utmärkt förvaring med hel garderobsvägg bestående av både skåp och hyllor. Praktiskt laminatgolv.

BADRUM MED DUSCH

Stambytt badrum kakel, klinker, wc, element, handfat, skåp med spegel, handdukstork, tvättpelare samt dusch med duschdraperi.

SOVRUM

Med parkettgolv och fönster mot lugn innergård. Plats för både säng, nattduksbord och arbetsplats.

VARDAGSRUM

Spatiöst hörnrum med vackert parkettgolv, flertal fönster med stort ljusinflöde samt utgång till inglasad balkong mot grönskande innergård. Här finns plats för soffgrupp, bord, TV-möbel och bokhylla.

MATSAL

I anslutning till köket ligger matsal, som även kan göras om till ett extra sovrum eller större kök. Parkettgolv, fönster samt plats för matbord, stolar och bokhylla.

KÖK

Effektivt kök med fönster, matplats, kyl & frys, skåp, spis, ugn, ho och städskåp.

Fakta

Adress:
August Wahlströms Väg 6, 1tr
182 31 Danderyd
Område:
Mörby
Rum:
3 rum och kök, varav sovrum 1 - 2
Boarea:
67 Kvm
Pris:
3.750.000 kr
Avgift:
2.585 kr
Våning
1
Byggnadsår:
1952
Lägenhetsnr:
173
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Förening:
Mörbybacken 1
Org.nr:
716419-6391
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Föreningen

FÖRENINGEN

Byggnadsår

1952

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Mörbybacken 1
Organisationsnummer: 716419-6391

Antal lägenheter: 305
Antal lokaler: 14
Området byggdes i mitten på 50-talet och föreningen registrerades 1987 och bildades 1995. Den totala bostadsytan är 19.141 kvm och består av nio bostadshus med adress August Wahlströms väg 1-27 och 2-14, Axel Johnsons väg 2-16 samt Golfvägen 1-9. Fördelade på 305 lägenheter, varav 280 är bostadsrätter och 20 är hyresrätter. Lägenheternas storlek varierar från 1-6 rum. Föreningen hyr ut 14 kommersiella lokaler, 40 garage, 64 förråd och 77 parkeringsplatser.

1 rok 70 st
2 rok 147 st
3 rok 46 st
4 rok 15 st
5 rok 22 st
6 rok 5 st

Föreningens ekonomi

Föreningen har mycket god ekonomi och är ytterst välskött. Belåningen uppgick till endast 4 miljoner i februari 2017. Inga planerade avgiftshöjningar. Föreningen har inte höjt avgiften på de senaste 12 åren.

TV

Ansluten till kabelnät.

Internet

Fiber. Ingår i avgiften.

Övrigt som ingår i avgiften

bredband 1000/1000 Mbit Stockholms Stadsnät, Värme, Vatten, KabelTV.

Gårdsplats/innergård

Gräsytor och lekplatser. Parkområdet är väl underhållet med utrymme för rekreation i en fin natur med viss utsikt över Stockholm och Edsviken.

Övriga utrymmen

Tvättstuga finns på August Wahlströms väg 3. Cykelförråd.

Parkering

40 garageplatser. Går att hyra för 550 kr/kvm/år. Till garageplatsen är det separat kö. P-platser, totalt 76 st. Parkeringsplatser med och utan eluttag går att hyra för 290 kr resp 200 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Avgiftsbelagd parkering finns och boendeparkering kan sökas hos kommunen.


Fastigheterna är stambytta 2003-2005 samt all el nydragen 2007-2008.
Ny tvättstuga 2008-09.
Uppgraderat brandskydd, nytt brandlarm, nytt elektroniskt låssystem 2009-10.
Samtliga fönster, som ej tidigare bytts, har under 2011-2013 bytts ut till nya. Vissa fönster är ej bytta.
Renovering av fastighetens ventilationssystem. OVK-besiktning 2012-2013.
Renovering och injustering av fastigheternas värmesystem.
- Inspektion av avloppsstammar.
- Tilläggsisolering av krypvindar på AW-längan nr 5-27
För mer detaljerad info årsredovisning samt på föreningens hemsida www.morbybacken1.se

Föreningen är enligt många en av Danderyds mest attraktiva föreningar med sitt centrala läge och sin välskötta ekonomi.

Bredbandsuppkoppling 100/1000 Mbit/s och kabel-tv ingår i avgiften.

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd.

Dokument

Ansvarig mäklare

Pontus  Warholm

Pontus Warholm

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 43

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.