• Ring för
  • visning

Kungsholmen Carl-Gustaf Lindstedts gata 10, 3 tr 3rok 83 Kvm


MÖJLIG FYRA I UNDERBARA KVARTER


5.795.000 kr

Många vet inte om att de här kvarteren finns. Vackra hus, träd på gatorna, smide, gatsten och grönska nära. Området runt Grubbensparken och grönområdet nere utmed Barnhusviken med Kungsholms Strandstig, är verkligen speciellt. Ändå mitt i allt på Kungsholmen med inte ens en minut ner på Fleminggatan. Bussar 1 min, T-bana 4 min, Västermalmsgallerian eller Norr Mälarstrand 7 min. Birka, Rålis eller Centralen 10-13 min. Promenadavstånd till allt. Härlig trea som lätt kan bli en riktigt bra fyra i trygg förening med ordning och reda. Jag vet att du kommer att trivas här. Välkommen!

  • 6

Beskrivning

PÅ VÄG IN
Så fint att komma hem till. Och lätt. Inte ens en minut från Fleminggatan utmed en av Stockholms finaste gator. Här känns det plötsligt inte alls Fleminggatan. Småskalig fin arkitektur och träd på trottoarerna. Utanför din port fortsätter gångstråken ner till Kungsholms Strandstig utmed Barnhusviken. Du når den vackra träporten över en liten gångbro med gatsten och smidesräcken. Jag tänker London i en annan tidsera. Hiss upp, inga trappsteg alls mellan gatan och din dörr på 3 trappor.

Numreringen av våningarna i hissen är lite speciell. Du kliver in på halvplanet E och plan 3-7 uppåt är samma sak som BV-4 tr. Mao är 3 tr numrerad som plan 6 i hissen. På plan 2 nedåt finns bostäder i suterräng och det låsta källarplanet heter plan 1 i hissen.

GENERELLT
Vitmålade väggar och vitmålad parkett i hela lägenheten. Takhöjd 2,54 m. Vita spegelinnerdörrar. Se separat konstruktionsritning för bärande väggar. Jordfelsbrytare på hela lägenheten (utom kyl/frys). Porttelefon kopplad till din mobil öppnar porten för gäster.

HALL
Trygg men framför allt tyst säkerhetsdörr in i lagom stor hall att landa matkassar och vänner i. Plats för avhängning, dagsljus från liten vädringsbalkong, wc nära och helt öppet utåt det stora vardagsrummet med fönster i väst.

VÄDRINGSBALKONG
Inte mycket till utsikt, du tittar rakt in i Trygg-Hansa-husets tegelfasad. Men det är inte utsikten som är poängen med den här balkongen, se den som en vädringsbalkong så blir den en riktigt bra tillgång. Och om du tittar vänster mellan husen så har du faktiskt lite sjöglimt från Barnhusvikens vatten. Kontoren i fasaden mitt emot går ju också hem efter arbetstid. Helglasad fönsterdörr med spröjs släpper in dagsljus i hallen.

BADRUM
Modernt helkaklat med mörkt 30x30-klinker på golv och matt vitt 40x25-kakel på vägg till tak. Perfekt med rejält fönster för dagsljus och vädring (frostad film). Både golvvärme och handdukstork el. Vit kommod. Lättstädat under vägghängd wc. Badkar med svängbar skärm i klarglas. Tvättmaskin. Snyggt och funktionellt.

KLÄDKAMMARE
Garderober är bra men klädkammare bättre. Titta in ordentligt eller på ritning, den är bredare längre in. Idag står en garderob här, lätt att flytta på om man vill disponera om. Ej vitmålad ekparkett på golv.

KÖK
Snyggt ca 14 kvm stort hörnkök med gott om både bänkyta och förvaring för seriös matlagning. Plats för stort matbord mitt på golv. Effektivt bursspråk skapat för att släppa in dagsljus, med spröjsade fönster. Släta vita luckor utan handtag eller knopp. Skifferliknande mosaik på vägg och spots i baldakinskiva ovan bänkskiva i svart sten. Nedfälld dubbel diskho med hög blandare. Samtliga vitvaror kvalitet från AEG. Rostfri kyl/frys 60/40, fullstor diskmaskin upphöjd för att komma åt lättare, nedfälld svart spishäll med vidarekopplad rostfri spiskåpa, samt inbyggda ugn resp mikro. Glasad skjutdörr mot vardagsrum tar ingen plats alls i rummet.

VARDAGSRUM
Lägenhetens naturliga mittpunkt med härligt generösa 31 kvm och fönster i väst mot vackra hus och grönska. Se Bygga om till 4 rok? här intill, det finns absolut plats för även kök och stort matbord om man vill göra sovrum av köket.

SOVRUM 1
Dubbelsängrummet om ca 13 kvm med fönster i väster mot lugna gatan där nere. Garderobsvägg med en 80-garderob med överskåp på ömse sida om marmorbänk med lådor under och skåp över.

SOVRUM 2
Det mindre rummet, perfekt för barn, kontor, gäster eller kanske hobby? Stort fönster i väster. Fundera på all grönska utanför. Fint. Tornen som sticker upp där borta mellan husen markerar Sankt Eriksbron hitåt.

Fakta

Adress:
Carl-Gustaf Lindstedts gata 10, 3 tr
112 69 Stockholm
Område:
Kungsholmen
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
83 Kvm
Pris:
5.795.000 kr
Avgift:
5.887 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband, BR-tillägg
Lägenhetsnr:
0462
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.67072 %
Andelstal, avgift:
1.67071 %
Pantsatt:
Nej
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
109 kWh/Kvm och år
Förening:
Riksbyggen Brf S:t Erik nr 1
Org.nr:
716420-4674
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
300 kr/mån
Försäkring:
250 kr/mån
Summa:
550 kr/mån

Övrigt

FÖRENINGEN
Riksbyggen Bostadsrättsförening S:t Erik nr 1, org.nr 716420-4674, innehar fastigheterna Brädstapeln 14 och Grubbens 5 med tomträtt sedan 31 okt 1995. Nuvarande avgäldsperiod löper till 1 dec 2025. Föreningen äger två hus på adresserna Carl-Gustaf Lindstedts gata 2-10 resp Ivan Oljelunds gränd 2-4. Husen stod färdiga 1998 och består av 4 + 2 trapphus med totalt 55 lägenheter om 4929 kvm. Ett snitt på 90 kvm/lgh är högt och brukar innebära ett lugnt område. Lägenheterna är fördelade med 10 st 2 rok, 24 st 3 rok, 11 st 4 rok, samt 10 st 5 rok. Dessutom 6 kommersiella lokaler om totalt 340 kvm.

RENOVERINGAR
Husen är endast 20 år gamla och drar inte så mycket underhåll. 2018: översyn fasader, injustering sophantering, samt uppdatering underhållsplan. 2017: målning balkongräcken, avfallskvarnar i 90% av lgh, samt byte styrsystem värme/ventilation. 2016: nytt inpassersystem och nya postboxar. 2013: ommålning portar, OVK, samt injustering värme. 2012: ommålning samtliga fönster utvändigt. 2010: stamspolning.

EKONOMI
Föreningen är äkta och mår alldeles utmärkt. Lån 41.952.875 ger 8.512 kr/kvm bostad (180131). En bra siffra jämfört fastigheternas fina skick. Nyproduktion börjar idag på ca runt 14.000 kr/kvm. Observera att kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften, räkna av dem när du jämför siffror. Föreningen har inte höjt avgifterna sedan 2009 och drar in ca 600.000 kr/år från sina lokaler.

Föreningen debiterar köparen 1163 kr i överlåtelseavgift resp 465 kr i pantsättningsavgift. Dessa för den lagstadgade hanteringen av register över medlemmarna, resp att hålla reda på vilka panter banker har i medlemmarnas bostadsrätter.

KABEL-TV / BREDBAND
ComHem, ingår i avgiften.

BYGGA OM TILL 4 ROK?
Du kan lätt lyfta ut köket i vardagsrummet och skapa ett till sovrum om 14 kvm. Vardagsrummet kommer att fungera fint och badrummets VA-schakt finns nära i en av väggarna. Kom bara ihåg erforderliga tillstånd från Stadsbyggnads och föreningen. Och att du måste dra ut en ventilationskanal från köket, men det är lätt för en yrkesman. Lägenheten skulle göra sig riktigt bra som en fyra.

ÖVRIGA UTRYMMEN
I källaren med hiss ner finns lägenhetsförråd, tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum och återvinningsrum. Föreningen har också tillgång till 13 garageplatser i grannhuset rakt över gatan (2450 kr/mån, i januari 2019 stod 3 personer i kö).

Ansvarig mäklare

Nils Westerberg

Nils Westerberg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-819 07 54

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.