• Välkommen på
  • visning
  • 26 Maj

Ursvik-Sundbyberg Skrivargatan 30 2rok 53 Kvm


Möjlig 3ROK balkong-uteplats


2.290.000 kr

Smakfull 2:a (möjlig 3:a)med härlig balkong och uteplats. Optimal planlösning med gott om förvaring. Entrén öppnar direkt upp mot den härliga och sociala sällskapsytan som är lägenhetens hjärta - smakfullt kök med trevlig matplats och rymligt vardagsrum. Fint badrum med dusch med tvättmaskin och tumlare. Boendet ligger med perfekt läge i Ursvik med närhet till natur och stadsliv. Här bor du nära service och kommunikationer. Välskött förening. Välkomna till ett perfekt boende. Detta är en lägenhet att trivas i!

Visas Söndag 26 Maj 16:15 - 16:45

  • DSD9597

Beskrivning

Välkommen till denna ljusa och välplanerade gavellägenhet med radhuskänsla och egen entré från innergård. Optimalt planerad med fina matrialval. Vill man så kan man enkelt göra denna lägenhet till en trea. Genomgående fina ekparkettgolv samt vita väggar. En balkong och en mindre uteplats. Välskött förening med fin innergård och jätte trevlig och stor förenigshus/festlokal mitt på gården. Garage i huset.

UTEPLATS-Vid entrén ligger en liten uteplats som är belägen mot den gröna och barnvänliga innergården. Uteplatsen erbjuder plats för möblemang och blommor.

HALL-Från din egna enrtré välkomnas du in i en stor hall med goda förvaringsmöjligheter för ytterkläder samt i garderob. I hallen finns också ett städskåp. Vita väggar och grått klinkergolv. Säkerhetsdörr.

BADRUM-Från hallen når du lägenhetens badrum som är utrustad med dusch och praktisk glasvägg, toalett, handfat med kommod och spegelskåp. Här finns även tvättmaskin och torktumlare med avlastningsbänk och vita överskåp ovan. Vita helkaklade väggar samt grått klinkergolv med golvvärme och handdukstork.

KÖK- Med öppen planlösning mot vardagsrum. Rymligt och praktiskt L-format kök med vita köksluckor. Ovan den grå-svarta arbetsbänken sitter ett vitt kakel med bistrosättning samt spotlights. Köket erbjuder god förvaring i både under-och överskåp. Maskinparken består av diskmaskin, mikro, induktionshäll, fläkt och ugn samt rostfri kyl och frys. Köksdelen rymmer stort matbord. Vidare har köket ett stort fönsterparti samt utgång till balkongen, detta bidrar till ett fint ljusinsläpp. Golvet är av samma genomgående parkett och vitmålade väggar som i hela bostaden.

BALKONG-Stor balkong med gott om plats för balkongmöbler och blommor.
 
VARDAGSRUM-Det stora vardagsrummet med öppna ytor mot köket tillåter större möblemang. Från detta rum går det enkelt att sätta upp en vägg så man kan få till ytterligare ett sovrum. Se alternativ planlösning.

SOVRUM-Från vardagsrummet når du bostadens sovrum. Rummet rymmer dubbelsäng med tillhörande sängbord och annan möbel. Gott om förvaring i stor garderobsvägg. Fint ljusinsläpp från två stora fönster.

OMRÅDE OCH KOMMUNIKATION
Ursviks ligger med ett centralt läge med närheten till Stockholm och även Sundbybergs Centrum. Placeringen mellan E18 och E4 gör att det är lätt att ta sig överallt. med bil tar det ca 15 min till Stockholm city och 20 min till Arlanda flygplats. Bussar går till Hallonbergen (T-bana) samt Sundbyberg (T-bana och pendeltåg). I området finns förskolor och skolor, flera restauranger, caféer, butiker (bl.a. Willys). Runt torget kommer det även att finnas ett bra utbud av kommunal service som bibliotek, BVC och vårdcentral. När hela stadsdelen är färdig ska allt man kan tänkas behöva finnas alldeles i närheten.

Ursvik är känt för sitt motions- och rekreationsområde och vackra natur. Det finns löp- och skidspår, knattespår, grillplatser och en motionsgård. Det finns även en aktivitetspark med lekplats och fotbollsplaner m.m. I närheten ligger Igelbäckens fantastiska naturreservat.

Fakta

Adress:
Skrivargatan 30
174 64 Sundbyberg
Område:
Ursvik-Sundbyberg
Rum:
2
Boarea:
53 Kvm
Pris:
2.290.000 kr
Avgift:
3.014 kr inkl. Värme, Kallvatten
Våning
NB
Byggnadsår:
2017
Lägenhetsnr:
3102
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.68454 %
Andelstal, avgift:
0.68458 %
Pantsatt:
Ja
Förening:
Riksbyggen Brf Jubilaren i Ursvik
Org.nr:
769628-4954
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
350 kr/mån
Försäkring:
120 kr/mån
Summa:
470 kr/mån

Föreningen

FÖRENINGEN
Brf Jubilaren i Ursvik registrerades 2011-11-15 och äger marken. Föreningen omfattar 141 st bostadsrättslägenheter samt 3 lokaler och består av 4 flerbostadshus mellan 5-7 vån. Föreningens adresser är; Stallgatan 15-21, Ursviks allé 43-55, Ladugårdsgatan 10-14 samt Skrivargatan 30-32.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Cykelförråd, 6 st, barnvagnsrum, 8 st, innergård, sopsug för kompostavfall och ett miljörum.
Till lägenheten finns ett källarförråd.
Föreningen har en fin innergård med gröna områden och en lekplats för barn samt ett mycket fint gemensamhetslokal/festlokal i eget hus på gården.

TV & INTERNET
Det finns en mediacentral för tele, data och digital-tv i lägenheten. Bredband via fiber och kabel-tv levereras av Sundbybergs Stadsnät.

PARKERING
Föreningen disponerar 72 st garageplatser, 800kr/mån (exkl moms) samt 6 st MC-platser, 400kr/mån.
 
EL/VARMVATTEN
Föreningen har ett avtal för el och vatten för samtliga lägenheter och respektive lägenhetsinnehavare betalar för sin egen förbrukning. Debitering sker via avgiftsavi.

ÖVRIGT
Finns inga beslut om avgiftsförändringar, föreningen följer ekonomisk plan.
Överlåtelseavgift-1108 kr-, Pantsättningsavgift-443 kr debiteras köparen och
Delat ägande godkänns.

Dokument

Ansvarig mäklare

Pernilla Lippert

Pernilla Lippert

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-717 38 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.