Hammarby Sjöstad Styrbordsgatan 22, 3tr 2rok 64 Kvm


Modern tvåa med sjöutsikt


4.300.000 kr

Välkomna till denna ljusa och exklusivt renoverade tvåa med balkong med utsikt mot Sickla kanal. Underbar balkong ca 7 m² i syd/ost. Väl inne i bostaden möts du av ett toppfint boende med en luftig och inbjudande känsla tack vare generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Moderna och stilrena kulörer och genomgående parkettgolv. Taket är sänkt i hela lägenheten med infällda spotlights vilket ger en lyxig känsla. Modernt kök från Vedum med gasspis och integrerade vitvaror, stort matplats invid fönster. Rofyllt sovrum med förvaring i platsbyggda garderober. Helkaklat badrum med dusch tvättmaskin. Hammarby Sjöstad är ett mycket populärt område med sin omedelbara närhet till vatten men också väldigt nära Södermalm och innerstadens puls. Här finns flera restauranger och caféer, matbutiker och gym. Bra kommunikationer åt alla håll gör Hammarby sjöstad till ett populärt område. Genom hela Hammarby sjöstad går Tvärbanan mellan Alvik och Sickla udde. Välkommen på visning!

  • 8-Balkong

Beskrivning

Välkomna till denna ljusa och exklusivt renoverade tvåa med balkong  om ca 7 m² i syd/ost med utsikt mot Sickla kanal. Väl inne i bostaden möts du av ett toppfint boende med en luftig och inbjudande känsla tack vare generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Moderna och stilrena kulörer och genomgående parkettgolv. Taket är sänkt i hela lägenheten med infällda spotlights vilket ger en lyxig känsla. Modernt kök från Vedum med gasspis och integrerade vitvaror, stort matplats invid fönster. Rofyllt sovrum med förvaring i platsbyggda garderober. Helkaklat badrum med dusch tvättmaskin. Hammarby Sjöstad är ett mycket populärt område med sin omedelbara närhet till vatten men också väldigt nära Södermalm och innerstadens puls. Här finns flera restauranger och caféer, matbutiker och gym. Bra kommunikationer åt alla håll gör Hammarby sjöstad till ett populärt område. Genom hela Hammarby sjöstad går Tvärbanan mellan Alvik och Sickla udde. Välkommen på visning!

 

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL | Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter och perfekta förvaringsytor. 

BADRUM | Det helkaklade badrummet är bekvämt utrustat med tvättmaskin. Här finns även dusch med duschvägg av glas, fönster, vägghängd WC, förvaring i kommod och spegelskåp. 

KÖK | Modernt kök från Vedum med gasspis och integrerade vitvaror (kyl&frys är från 2017) , stort matplats invid fönster. Den öppna planlösningen mellan det väl tilltagna vardagsrummet och köket bidrar till en skön atmosfär och gott om utrymme för ett stort umgänge. Utgång till bostadens balkong. 

BALKONG | Härlig balkong om ca 7  i sydost läge med utsikt mot Sickla kanal. Balkongen blir en förlängning av bostaden under sommarhalvåret. Här finns plats för både bord och stolar, växter samt grillmöjligheter med gasol- eller elgrill.

VARDAGSRUM | Vardagsrummet är väl tilltaget och här finns gott om plats för soffgrupp, fåtölj, tv-möbel och annat möblemang. Rummet präglas av ett fint ljusinsläpp samt en härligatmosfär tack vare stora fönsterpartier och balkongen.

SOVRUM | Harmoniskt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och gott om plats för förvaringsmöbler i platsbyggda garderober.

Till lägenheten hör nyttjanderätten av ett stort källarförråd ca 7 .

 

Gemensamma utrymmen
Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Det finns även cykelförråd och en välutrustad tvättstuga i föreningen med ingång från Lugnets Allé 41, våning 2. Styrbordsgatan 22. På innergården finns ett trädäck med utemöbler, en sandlåda samt en gräsmatta med gunghästar.

Garage
Föreningen disponerar 36 garageplatser fördelade på två garage; Styrbordsgatan 10 och Aktergatan 11. Numera finns det en kö per garage. Man kan välja att ställa sig i bägge eller bara i en av köerna. Bilplats kostar 1200 kr/mån och MC-plats 600 kr/mån.

Fakta

Adress:
Styrbordsgatan 22, 3tr
120 65 Stockholm
Område:
Hammarby Sjöstad
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
64 Kvm
Pris:
4.300.000 kr
Avgift:
3.106 kr inkl. Värme, Vatten och Kabel-TV. (Obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån tillkommer för bredband)
Våning
3/5
Byggnadsår:
2002
Lägenhetsnr:
99-2359-1-61-5
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Tv- internetutbud:
Kabel-TV via Comhem ingår i avgiften. Internet levereras av Bredbandsbolaget (Obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån tillkommer)
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.18999 %
Andelstal, avgift:
1.20635 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
160 kWh/Kvm och år
Förening:
HSB BRF Sickla Kanal i Stockholm
Org.nr:
769606-5122
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
150 kr/mån
Försäkring:
100 kr/mån
Gas:
150 kr/mån
Summa:
400 kr/mån

Föreningen

Brf Sickla Kanal är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen har friköpt marken och äger således fastigheten Ön 1, som är belägen mellan Lugnets Allé och Styrbordsgatan. Föreningen omfattar 66 bostadsrättslägenheter om sammanlagt 5.382,5 kvm samt 6 lokaler på 510 kvm och 36 garageplatser i en gemensamhetsanläggning. Nytt i föreningen är ett gemensamt el abonnemang som gör att elkostnaden minskar för de boende. Förbrukning/rörliga kostnaden kommer att läggas på månadsavgiften i efterhand. Gemensamhetsel via Homesolutions med egen mätning, som kan avläsas via Internet kontinuerlig. Samtliga fastighetsägare i området på Sickla Kanal är delaktiga i en sopsugssamfällighet. Separata sopnedkast för matavfall och hushållssopor finns på bakgården och sugen håller effektivt bort onödig lukt. Finns också särskilt sopsorteringsrum för sortering av papper, plast, glas, metall, batterier och el avfall. Grillning är tillåten på balkongerna med el eller gasol. Barnvagnsförråd och cykelrum i källaren. Rymlig och välutrustad tvättstuga i föreningen med ingång från Lugnets Allé 41, våning 2. Styrbordsgatan 22 har en prisbelönt trappuppgång som också brukas som samlingslokal för föreningens årsmöten och andra festligheter. För att bli godkänd i föreningen måste man bli medlem i HSB. Juridisk person godkänns inte som ägare. TV via Com Hem ingår i månadsavgiften. Avgiften för Bredbandsbolagets internet och IP-telefoni 125 kr per månad ingår i angiven månadsavgift och är obligatorisk för alla medlemmar. Föreningen utgör Lugnets Allé 41, 43, 45 samt Styrbordsgatan 22. 2015 sänktes månadsavgiften med 8 % och senast 1 januari 2017 sänktes månadsavgiften med 10 %. 

Ansvarig mäklare

Igor Ronin

Igor Ronin

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-588 91 78

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.