• Ring för
  • visning

Skuru Hugins Väg 18 5rok 135 Kvm


mitt i villaidyll


7.990.000 kr

Modernt parhus för familjen i en härlig grönskande miljö i populära Skuru. Här bor du bekvämt i trevliga Brf Skuruhöjden i ett perfekt planerat boende på tre plan. Från sällskapsrummet når du en stor uteplats och högst upp har du en egen takterrass med bästa solläge. Vacker planerad tomt med gräsmatta. Boendet präglas av luftiga rum, sobra materialval, härliga ljusflöden och en generös takhöjd. Bättre kan det inte bli.

  • DSC 4048

Beskrivning

Välkomna till ett modernt vitputsat parhus med stora fönsterpartier samt generösa uteplatser och takterrass. Runt de två byggnaderna finns en vackert planerad stor tomt. Man har låtit bevara nivåskillnader i marken och har då lyckats skapa en miljö där huset harmoniserar med naturen. Huset är byggt på en höjd vilket ger en härlig blick över närområdet.

Entréplan öppnar upp till kök med matplats och vardagsrum med matsalsdel i öppen planlösning. Här bjuder man gärna många gäster på mingel och middag. Här finns utgången till en solig rymlig uteplats med access till gräs och grönska. På entréplan finns ett rymligt duschrum med tvättmaskin och torktumlare. 

Trappan upp tar dig till det andra planet där innerhallen öppnar upp mot samtliga rum. Här möts du av tre välplanerade sovrum varav masterbedroom har ett angränsande dressing-room som rymmer allt du behöver. På detta plan finns ytterligare ett badrum.

På plan tre möts du av ett stort allrum/sovrum med en fantastisk takhöjd. Ett stort glasparti öppnas upp och du når en stor takterrass om ca. 20 kvm med soligt läge. Här finns även goda förvaringsmöjligheter i en rymlig kattvind.

Högkvalitativa och ljusa materialval karaktäriserar boendet. Väggarna är vitmålade och trägolvet är ask (behandlade med mjölkvit färg samt mattlackade), detta är genomgående på alla plan i huset. 

Köket kommer från Marbodal och går i ljusgrå ton, dessa är både tidslösa samt stilrena. Bänkskivor och stänkskydd går i carraramarmor och diskho från Franke. Vitvarorna är från Siemens såsom, induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn/micro samt kyl/frys.

De båda badrummen har en påkostad känsla. Här möts du av vitkaklade väggar samt vacker grå marmor på golvet som sträcker sig en bit upp på väggen. Badrummet på entréplan har wc, tvättställ, handdukstork samt dusch med glasvägg. Här finns också tvättmaskin samt tumlare från Siemens. Det andra badrummet på det övre planet rymmer wc, tvättställ, handdukstork, samt ett generöst badkar. 

 

Fakta

Adress:
Hugins Väg 18
131 46 Nacka
Område:
Skuru
Rum:
5 rum och kök
Boarea:
135 Kvm
Pris:
7.990.000 kr
Avgift:
4.198 kr inkl. Sophämtning samt 2 p-platser. 500 kr schablon för vatten tillkommer/mån.
Byggnadsår:
2016/17
Lägenhetsnr:
1004
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Tv- internetutbud:
Fiber (öppet)
Uppvärmning:
Värmepump
Andelstal, ägande:
25 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Ej utförd
Förening:
Brf Skuruhöjden
Org.nr:
769631-9040
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
1500 kr/mån
Försäkring:
500 kr/mån
Summa:
2000 kr/mån

Föreningen

Välkommen till ett naturnära boende i familjevänliga Skuru. Brf Skuruhöjden består av två stycken modernt utformade parhus med totalt fyra trivsamma bostäder. Bostaden är fördelad på tre plan och erbjuder planerade ytor, luftiga rum och stora ljusinsläpp med härlig utsikt över grannskapet. 

Huset byggdes 2016/17 med inflytt 2017. Till huset finns ett förråd att tillgå som är byggt vid uppfarten, (ca 7,5 kvm enligt säljaren). Två parkeringsplatser finns även för boende att disponera. 

Två-årsbesiktningen ska göras inom snar framtid och det  som ska åtgärdas i detta hus är sättningssprickor samt fönsterlister. 

Huset värms upp av värmepump (en värmepump/bostad). På entréplan finns vattenburen golvvärme och på plan 2 och 3 finns vattenburna radiatorer.

Månadsavgiften är 4198 kr, då ingår p-platserna samt sophämtning. Till avgiften tillkommer en shablonsumma på 500 kr/ månad för vatten. Fiber är indraget i huset och säljarna använder Telia som opperatör, men det är öppet Fiber så du väljer själv. Säljarna har digitalbox för tv. I huset bor 4 personer.

Brf Skuruhöjden är belägen på en höjd i hjärtat av Skuru i Nacka. Skuru präglas av en blandad bebyggelse av främst villor och radhus. Området ramas in av vackra Nyckelviken i väster och Skurusundet i öster. 

Kvarteren intill Brf Skuruhöjden utgörs mestadels av villabebyggelse. Området är därför mycket trivsamt, lungt och familjevänligt. Med stora allmänna grönområden i kombination med villornas generösa trädgårdar, är naturen ständigt påtagligt i området. Här finns goda möjligheter till lek, motion och avkoppling och avståndet till vattnet är kort. På kort promenad har man Nyckelviken, Skurusundet och Bastusjön för härliga bad på sommaren och skridskoåkning på vintern. Rudsjöparken/Cirkusparken ligger i närheten, parken har renoverats med basketplan, tennisbana, fotbollsplan samt utegym. Här finns även linbana, cyckelbana samt massa kul som går i cirkustema

Kommunikationerna till Skuru är goda tack vare ett flertal busslinjer mot innerstan. I närheten finns idrottsklubbar, skolor samt affärer. Nacka Forum ligger inte långt bort, här finns ett stort utbud av service, butiker och restauranger.

 

Dokument

Ansvarig mäklare

Theresa Geijstedt

Theresa Geijstedt

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-261 01 88

Skicka e-post

Biträdande

Pernilla Lippert

Pernilla Lippert

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-717 38 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.