• Välkommen på
  • visning
  • 13 Nov

Nacka strand Augustendalsvägen 26 2 vån 3rok 87 Kvm


INFLYTTNINGSKLART


4.175.000 kr

Inflyttningsklar och helt nyrenoverad lägenhet i ett barnvänligt område nära skärgård och natur. Med ljusa och behagliga materialval har nuvarande ägare skapat ett hem med en känsla av lyx mitt i Nacka strand. Här bor man i ett barnvänligt område med lekplats utanför dörren och härliga strandpromenader längs Stockholms inlopp. Ett eldorado för den skärgårdsintresserade. mitt i Stockholms skärgård med utmärkta kommunikationer till stadspulsen i centrala Stockholm och lugnet på Djurgården.

Visas Tisdag 13 Nov

  • 7-Vardagsrum

Beskrivning

Välkommen till en nyrenoverad lägenhet där nuvarande ägare har skapat en modern lägenhet i marin miljö med exklusiva materialval och smakfull inredning. Vita väggar med nyslipade ekparkettgolv, renoverat helkaklat badrum och modernt kök med nya vitvaror från Siemens. Bara att flytta in och för den som önskar kan flera av möblerna ingå i köpet. 

Fastighetens nyrenoverade entré skapar ett gott intryck och leder oss vidare till lägenheten som disponeras enligt följande:

HALL med gott om förvaring av alla kläder och skor i inredd garderob med skjutdörrar i spegelglas. På golvet ligger vacker Kolmårdsmarmor som bryter av fint mot lägenhetens nyslipade ekparkettgolv.

VARDAGSRUM som är rymligt med stora fönster i vinkel och utgång till balkong. Här finns gott om plats för soffgrupp och TV, och med halvöppen vägg till köket känns hela lägenheten luftig och trivsam. 

BALKONG på ca 6,5 kvm som ligger inbäddad i grönska. En trevlig oas för mysiga fikastunder och middagar under varma sommarkvällar. 

KÖK som renoverats 2017 med gott om förvaring i många lådor och skåp med vita skåpsluckor med moderna handtag, massiv bänkskiva i ask med stänkskydd i kalk och sealing, Vitvaror från Siemens med självavfrostande kyl och frys i fullhöjd, inbyggd diskmaskin och Micro, induktionshäll samt varmluftsugn. Här finns gott om plats för både matlagning och stort matbord med plats för 6–8 personer vid fönstret. 

SOVRUM 1 med fönster i öst ger ett behagligt svalt sovrum. Här finns gott om plats för dubbelsäng och förvaring i garderober med skjutdörrar. Utanför sovrummet finns ytterligare en hel garderobsvägg.

SOVRUM 2 som är något större används i dag som barnkammare. Här finns plats för både säng, förvaring och lekhörna. Då det finns två dörrar går det enkelt att dela detta rum om de små vill ha en egen vrå. 

BADRUM Stilrent och helkaklat badrum från 2017 med vitt kakel och Lime Stone klinker med golvvärme. Behaglig belysning med spotlights. Duschvägg med takdusch, handfat med kommod och badrumsskåp med spegel samt vägghängd WC. Här finns även ny tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

FÖRRÅD på samma våningsplan på ca 7 kvm som ansluter till lägenheten

 

FÖRENINGEN

Brf Himmelsbågen är en nybildad förening (2016-09-01) som äger fastigheten Nacka Sicklaön 13:80. som byggdes 1994 med adress Augustendalsvägen 24-32. Totalytan är 10 236 kvm. Föreningen har 125 lägenheter varav 10 kvarvarande upplåtna med hyresrätt och 5 lokaler.  Belåningsgrad ca 10 500 kr/kvm boyta.  Föreningen har en stabil ekonomi och sänkte årsavgiften 2018-07-01 till 670kr/kvm inkl. COM Hem TV grundutbud och Ownit bredband 700–1000 Mbps. Kommande beslutade renoveringar kommer att finansieras genom likvida medel.

UTFÖRDA RENOVERINGAR

2017 Renovering trapphus, byte av belysning och nytt låssystem
2017 Installation av fibernät

KOMMANDE RENOVERINGAR

Renovering av fasader på etagelägenheter

PARKERING

Boendeparkering gäller där boendebiljett löses i parkeringsautomater, som är giltig i kombination med parkeringstillstånd för boende. För närvarande är avgiften på 250 kr för 14 dagar eller 535 kr för 30 dagar. Detta gäller i första hand i garaget och endast i begränsad omfattning på gator enligt skyltad boendeparkering. 

INTERNET

Bredband via Ownit med 700–1000 Mbit/s ingår i avgiften.

GEMENSAMMA LOKALER

Cykelförråd finns på entréplan. Tvättstuga finns i entréplan med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp.

Fastigheten har två ingångar varav den på baksidan är den snabbaste vägen till busstorget. Här finns även en trevlig lekplats med gungor och rutschkana för de små. 

Fakta

Adress:
Augustendalsvägen 26 2 vån
131 52 Nacka strand
Område:
Nacka strand
Rum:
3
Boarea:
87 Kvm
Pris:
4.175.000 kr
Avgift:
4.857 kr inkl. värme, vatten och bredband samt kabelTV (grundutbud)
Våning
2
Byggnadsår:
1994
Lägenhetsnr:
2621
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.79482
Andelstal, avgift:
0.94915
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
101 kWh/Kvm och år
Förening:
BRF Himmelsbågen
Org.nr:
769606-0529
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
420 kr/mån
Försäkring:
175 kr/mån
Summa:
595 kr/mån
Kommentar:
Observera att driftkostnad varierar beroende på förbrukning och avtal

Övrigt

NACKA STRAND är en stadsdel i förändring från kontors stad till bo stad. Med sitt unika läge på kajen längs Stockholms inlopp med närhet till Nacka Forum kommer detta område inom kort att var ett av Stockholms attraktivaste bostadsområden. För den som uppskattar Stockholms skärgård är detta ett eldorado. Här stannar flera skärgårdsbåtar för turer till Waxholm och Möja eller varför inte ta en eftermiddagstur till närbelägna Fjäderholmarna eller SL-båten till Djurgården och Nybrokajen. Vill man hellre stanna på land finns den nyöppnade strandpromenaden hela vägen till Svindersvik och Sickla köpkvarter, perfekt för trevliga söndagspromenader. Via den nya Svindersviksbron kommer man enkelt till Kvarnholmen och Saltsjöqvarn som är trevliga utflyktsmål till fots eller på cykel. På promenadavstånd finns även berömda Nyckelviken som är ett trevligt utflyktsmål för hela familjen med 4H-gård och många trevliga skogsstigar, klassisk herrgård med gofika och här anordnas varje år traditionell julmarknad och midsommarfirande. Gångavstånd även till Nacka Forum som är ett av Stockholms största köpcentrum och erbjuder allt som ett modernt köpcentrum kan erbjuda samt ICA Maxi. Vid Nacka gymnasium finns idrottshallar som erbjuder både simning, ishockey, fotboll, dans m.m. och i området finns flera förskolor och skolor, restauranger, gym, närbutik mm. Måste man åka härifrån finns mycket bra kommunikationer med både båt och buss till Stockholms innerstad och Handen terminalen och med bil kommer man snabbt till motorvägen och Södra länken. Läs gärna mer på www.nackastrand.se 

Budgivning

Budgivningen är dold

Lås upp budgivning

Ansvarig mäklare

Anette Ridder

Anette Ridder

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 073-533 88 31

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.